Hirdetés

Ezért van tele a Facebook ezzel a lila madárral

|

Trash Dove jött, megrázta a fejét és elözönlötte az internetet, beleértve a mi Facebook-oldalunkat is. Most elmagyarázzuk, honnan is származik a mindenhol megtalálható galamb.

Hirdetés

Viszonylag ritkán foglalkozunk mémekkel, hacsak nem kötődnek valamilyen játékhoz, de a fejrázó lila galamb megjelenése mellett, ami már a GameStar Facebook-oldalát is elérte, nem tudunk szó nélkül elmenni. Ha te sem érted, miért tűnik fel mindenhol Trash Dove - mert hogy így hívják -, bemutatjuk, honnan indult a mém.

A madár eredetileg egy facebookos matricakészlet része, amit egy floridai művész adott ki még január végén. Ezt sokan eddig nem is vették észre, ám a Trash Dove népszerűsége rohamos növekedésnek indult egy thaiföldi zenés remix videónak köszönhetően.

Ez mára négymillió megtekintésnél jár, a galambot pedig olyan ismertté tette, hogy a thai közönség folytonos madárhasználata után az angol nyelvű oldalak követői is rákaptak a lila galamb véletlenszerű kommentekbe való beszúrására, így nemzetközi ismertségre tett szert Trash Dove. Ahogy az lenni szokott, ezt a népszerűséget sokan szeretnék meglovagolni különböző remixek is készítésével, például az Overwatch hőse, Bastion kezén lévő Ganymede-et is lecserélték Trash Dove-ra, ahogy metálkoncertre is betették headbangelni.

A hirtelen ismertséget egyébként a matricaszett készítője, Syd Weller megköszönte egy új változat elkészítésével is, ami a thai zászlót tartja a kezében.

Mi továbbra is értetlenül állunk az eset előtt, de ha az embereknek ez kell...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)