Hirdetés

Farkas kritika - megkopott az adamantium?

|

Az adamantium karmok továbbra sem hasítanak olyan fényesen, ha gazdájuk egyedül aprít, csapatban jobban teljesítenek... mint ahogyan maga Farkas is.

Hirdetés

Már az X-Men kezdetek: Farkas is bebizonyította, hogy Logan karaktere kevésbé működik jól, ha egyedül van, akkor válik szerethetővé és igazán értékelhetővé a figurája, ha több mutáns veszi körül, akik annak ellenére is különlegessé teszik őt, hogy a kívülállók között is kívülállónak számít. Egy igazi magányos, marcona hős ő egy nagy adag cinizmussal és vadállatiassággal megfejelve, akinek kijárna a 18-as karikás vérengzés, mégis PG-13-as besorolással büntetik.

Mint ahogyan a CineStar is beszámolt róla részletes kritikájában, a Farkas kifejezetten ígéretesen indult: Darren Aronofsky (Rekviem egy álomért, A pankrátor, Fekete hattyú) csücsült a rendezői székben, akinek a helyét James Mangold (Börtönvonat Yumába) vette át, mikor Aronofsky otthagyta a projektet.

A forgatás helyszíne Japán volt. Rozsomák ismét kívülálló, ám ezúttal egy másik, nem csak számára idegen kultúrában, amit megfejeltek még az öngyógyító képességének becsődölésével, egy nindzsás, yakuzás összeesküvéssel és a múlt fájó emlékeivel is, amelyek összessége pont elég volt arra, hogy a film zavaros és olykor érthetetlen legyen.

Pedig az egzotikus keleti környezet és maga a főszereplő, Hugh Jackman is mindent megtettek annak érdekében, hogy szórakoztató művet kapjunk, azonban a néhol kusza, néhol pedig túl egyszerű sztori, a jellegtelen karakterek és az, hogy lényegében nincs egy épkézláb gazfickó, óvatosságra intenek a Farkassal kapcsolatban.

Sajnos az akciójelenetek rajongói sem lesznek boldogabbak, mert ezen a téren sem mutat fel a film túlzottan maradandót. Szintén fájó pont az operatőr munkája, amely hagy némi kívánnivalót maga után az akciórészek alatt, de ugyanúgy felhozhatnánk a 3D-s konvertálást is, ami nem sok pluszt ad, inkább csak a jegyárat növeli.

Hogy mégsem nevezhetjük a Farkast nézhetetlen alkotásnak, abban alaposan közre játszik Hugh Jackman ismételten remek játéka, aki lényegében már összenőtt karakterével a rajongók szemében. A japán környezet szintén remek alapot szolgáltat, illetve kapunk azért olykor igen csak 18-as karikát súroló jeleneteket is (a rendező ígérete szerint a DVD korongon lesz egy durvább változat is), szóval megpróbáltak annyit kihozni Rozsomákból, amit csak lehetett.

Az X-Men kezdetek: Farkas című "elődnél" azért nem lesz sokkal rosszabb mozi, és a negatívumok ellenére is ajánljuk a megtekintését, bár inkább 2D-ben. Érdemes megvárni a stáblistás jelenetet, mivel az köti össze Logant az X-Men: Az eljövendő múlt napjaival, amiben szintén oroszlánrészt vállal majd az idős és fiatal Magneto, valamint X Professzor karaktereivel - és még vagy egy tucat mutánssal - egyetemben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)