Hirdetés

Fekete Párduc - eredetileg 4 órás volt a film

|

A Fekete Párduc zeneszerzője árulta el, hogy egy négy órás rendezői verzióval kezdett el dolgozni.

Hirdetés

Több olyan kritika is érte az egyébként a kasszáknál és a nézők szemében is remekül teljesítő Fekete Párduc mozit, hogy elég lassan kezd felépülni a történet. Nos, Ludwig Göransson, a film komponistája szerint így is tetemes mennyiségű anyag végezte a vágóasztalon. 

Hirdetés

A The Hollywood Reporternek adott interjújában Göransson elmesélte, hogy Ryan Coogler egy igazi monstrumot adott át neki, ugyanis a Fekete Párduc első rendezői verziója egy perccel sem volt rövidebb négy óránál. Ráadásul a megszokott gyakorlattal szemben Coogler nem használt fel ideiglenes zenéket, szóval Göransson teljesen érintetlenül kapta meg az alapanyagot. Addigra már rengeteg kész zene volt a tarsolyában, a Kilmongerhez tartozó témát például már a forgatás előtt elkészítette, így meg is tudta mutatni azt Michael B. Jordannek, aki a zene segítségével még több inspirációt meríthetett a karakter megformálásához. A rendező kérésére a zeneszerző próbált minél több afrikai dallamot belecsempészi a soundtrackbe, ezért el is utazott Dél-, illetve Nyugat Afrikába, hogy olyan helyi hangszereket is meghallgathasson, amelyek ismeretlenek a nyugati ember számára. Mivel elég időt és teljes kreatív szabadságot kapott, Göransson kiélhette magát, és a teljes négy órás filmnek elkészítette a zenei aláfestését. 

Mindezek fényében adott a kérdés: ti szívesen megnéznétek a négy órás rendezői változatot, vagy pont elég volt a 2 óra 14 perces vágott verzió? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)