Hirdetés

Wauconda lakóinak elege van abból, hogy mindenki vibrániumot akar venni tőlük

|

A valóságban is létező kisváros cseppet sem örül annak, hogy a legújabb Marvel moziban egy hasonlóan csengő nevű kitalált ország szerepel.

Hirdetés

Valószínűleg még a Fekete Párduc mozi legifjabb nézői is tisztában vannak azzal, hogy a filmben szereplő Wakanda csak a képzelet szüleménye, valójában nem létezik ilyen afrikai ország - vagy persze csak nem tudunk róla, a fejlett álcázási technológiájuknak köszönhetően. Wauconda névvel viszont tényleg találhatunk egy aprócska várost Chicagótól nem messze. Nos, az itt élő embereknek mostanra már tényleg tele van az összes hócipője a vibrániummal.

Hirdetés

Az Illinois állambéli Wauconda lakosait ugyanis folyamatosan zaklatják mókás kedvű telefonbetyárok és e-mail huszárok, akik természetesen mind aziránt érdeklődnek, hogy

mennyibe kerül éppen a vibránium kilója?

A város polgármestere a The Hollywood Reporternek elmondta, az ő irodáját például olyanok is felhívják, akik nemes egyszerűséggel csak beleordítják a telefonban "Mindörökké Wakanda!", de a hivatal szintén kap hívásokat azzal kapcsolatban, hogy a 20 ezer főnél is kevesebb lakót számláló Wauconda mennyi vibrániumot is rejteget egészen pontosan. 

Maga a Wauconda név egyébként az amerikai őslakos kaw és osage törzsek nyelvéből ered, jelentése isten. Írásmódja az osage nyelv szerint Wah.Kon.Tah, kiejtése pedig teljesen megegyezik a fiktív Wakanda országnévvel. Az Indian Country Today megkérdezte az osage törzs egyik mai tagját, Kilan Jacobsot, aki amúgy nyelvészetet tanul, hogy helyénvalónak tartja-e a Marvel névválasztását, vagy esetleg sérti a dolog. Jacobs elmondta, a legkisebb mértékben sem tartja zavarónak a dolgot, különben is szerinte a Fekete Párduc mozi egyébként is remek és felemelő film volt. 

Az őslakosok leszármazottjai tehát ki vannak békülve a Wakanda névvel, Wauconda polgárai viszont lassan már tényleg egy jól irányzott taslival fogják jutalmaz az összes mókamestert, aki betalálja őket egy vibrániumos poénnal. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)