Hirdetés

Felborult a Marvel többéves terve: szüneteltetik a Penge filmet és több másikat is elhalasztanak

|

Komoly hullámokat vetett a Mahershala Ali főszereplésével forgatott új Penge rendezőjének távozása.

Hirdetés

Még 2019-ben jelentette be a Marvel, hogy miután visszakerültek hozzá a halandó anya és vámpír apa nászából született Penge jogai, helyet keres a karakternek az egyre terebélyesebb filmes univerzumon belül. A főszerepre az Oscar-díjas Mahershala Alit szerződtették, míg a rendezői székben két évvel később az inkább dokumentarista jellegű munkáiról, semmint nagyjátékfilmjeiről ismert Bassam Tariq foglalhatott helyet.

Legalábbis elméletben, mert a projekt nagyon döcögősen haladt a megvalósítás útján, többször átírták a szkriptet, és addig-addig halogatták az atlantai forgatás kezdetét (legutóbb novemberről volt szó), mígnem a rendező fogta magát, és lelépett.

Hirdetés

Tekintve, hogy a Penge filmnek gondosan kijelölt helye volt az MCU ötödik fázisában, joggal feltételezték sokan, hogy a Marvel hamar keres valakit Bassam Tariq helyére, ám a The Hollywood Reporter jelentése szerint nem így történt. A lap forrásai úgy tudják, hogy Kevin Feige-ék nem akarják elrontani a Mahershala Ali alakította vámpírvadász bemutatkozását (ezt vetítette ugyebár előre az Örökkévalók stáblistás jelenete), ezért most vesznek az érintettek egy mély levegőt, felfüggesztik a munkálatokat, és szépen újragondolják, hogy merre tovább.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nem is kellett aztán sokat várni a bejelentésre, mely szerint a film 2023. november 3-ára kitűzött premierdátuma megváltozott, most 2024. szeptember 6-át veszi célba vele a Marvel. Ráadásul Penge elhalasztott színre lépése miatt miatt jelentősen átrendeződik az MCU 5. és 6. fázisa is. Lásd alább:

  • Penge 2023. november 3. --> 2024. szeptember 6.
  • Cím nélküli Deadpool film (Deadpool 3?) 2024. szeptember 6. --> 2024. november 8.
  • Fantasztikus Négyes 2024.november 8. --> 2025. február 14.
  • Cím nélküli Marvel film 2025. február 14. --> 2025. november 7.
  • Bosszúállók: Titkos háború 2025. november 7. --> 2026. május 1.
  • Cím nélküli Marvel film 2026. május 1. --> kikerült a naptárból
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)