Hirdetés

Star Wars - fénykard a valóságban is?

|

A tudósok törekvéseinek hála lehetséges, hogy hamarabb használhatunk fénykardot a való életben is, mint azt gondolnánk.

Hirdetés

A filmtörténelem egyik legismertebb fiktív fegyvere a Star Wars szériából ismert fénykard, amelyről mindenki legalább egyszer már fantáziálta azt, hogy milyen jó lenne használni. Az eleddig csak a messzi-messzi galaxisban létező fegyvert lehetséges, hogy idővel mi is forgathatjuk.

A CineStar szerint ugyanis a Harvard és az M.I.T. tudósai kikísérleteztek egy fénykardhoz hasonló eszközt: egy rubidium atomokkal megtöltött vákuum kamrát lehűtöttek abszolút nulla fok alá, majd fotonokat küldtek bele. Ekkor a gáz elszívta az energiát és ha elég fotont küldtek a kamrába, akkor az atomok meglepő módon formát öltöttek és molekulává alakultak. Gyakorlatilag tehát a tudósok képesek voltak a fénynek szilárd formát adni, ami azért számít hatalmas szenzációnak, mivel eddig úgy tudták, hogy a fotonok semmilyen körülmények között nem lépnek kapcsolatba egymással.

Természetesen az imént leírtak nem jelentik rögtön azt, hogy jövőre már fénykardokkal az övünkön futkározunk majd az utcákon, de ráléptünk arra az ösvényre, ami ahhoz vezet, hogy mindez megvalósulhasson. Ti is szeretnétek fénykardot vagy inkább a Halálcsillagra vártok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)