Hirdetés

Film készül Doge-ról, Elon Musk kedvenc mémkutyájáról

|

A Doge mém alapjául szolgáló jószág sikertörténetét egy vicces fotónak köszönheti.

Hirdetés

A közismert shiba inuval valószínűleg még az is találkozott, akinek fogalma sincs a kriptovalutákról és az internetes kultúráról, de még a mémekből is csak azokat látja, amelyek szembejönnek vele a közösségi oldalakon. 

A Kabosu nevű kutyus ugyanis jelenleg talán a bolygó legismertebb négylábújának tekinthető. A története 2010-ben indult, amikor a gazdája, Szato Atszuko készített pár random képet a szaporítótól kimentett állatról. (A szaporítótól elhozott kiskutyákat mind elaltatták volna, de Kabosu egyike volt azoknak a szerencséseknek, amelyek elkerülték ezt a sorsot, ezután került Atszuko családjához).

Hirdetés

A történet ott válik érdekessé, amikor az internetre feltöltött fotók közül egyet felkapott a nép és elképesztő sebességgel kezdett terjedni a különféle közösségi oldalakon. A képre hamar felkerültek az első feliratok is, 2012-ben pedig megszületett a Doge kifejezés is, ami innentől örökre összeforrt Kabosu fotójával.

2017-ben pedig megjelentek az Ironic Doge mémváltozatok, amelyeken a jószág már a korábbi, cukiskodó stílusú mémek helyett sajátos, vitriolos stílusú szövegekkel oltogatott mindent és mindenkit, akinek és aminek csak a közelébe került - írja a Knowyourmeme, amelynek számlálója szerint egyébként napjainkig több mint 14 millió alkalommal osztották meg a mémkutyát, és több száz videó is készült a szerepeltetésével. 2013 óta pedig létezik a Dogecoin nevű kriptovaluta is, amely Elon Musknak is nagyon megtetszett, olyannyira, hogy Teslás ajándéktárgyakat is lehet venni Dogecoinért, sőt, nemrég a Twitter logóját is lecserélte a világhírű jószágra.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A fenti ismertető után talán már érthető, hogy miért készül most dokumentumfilm Kabosuról és a gazdájáról. A projektet egy PleasrDAO nevű twitterező és egy Own The Doge nevű csoport - akik két éve négymillió dollárért vásárolták meg a Doge NFT-t - kezdeményezte, összekötve egy promóciós sorsolással is, amelynek nyertese a dokumentumfilm forgatása során ellátogathat Japánba és találkozhat Kabosuval és Szato Atszukóval is.

Sajnos tavaly decemberben kiderült, hogy a már 17 éves kutyus elég rossz állapotban van, mindenféle betegségek gyötrik, de szerencsére az orvosi kezelésekre egyelőre jól reagált, így van rá esély, hogy ott lehessen a Doge-doku premierjén, igaz, egyelőre a készítők nem jelezték, hogy mikor mutatják majd be a várhatóan sokakat érdeklő alkotást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)