Hirdetés

Film készülhet a Harry Potter és az elátkozott gyermekből, de nem lesz egyszerű menet

|

A Warner Bros. nagyon szeretne ismét együtt dolgozni J.K. Rowlinggal, de ennek vannak akadályai.

Hirdetés

Bár Harry Potter filmes kalandjai lezárultak a Halál ereklyéi 2. részével, azonban egyrészt Göthe Salmander folytatta a franchise bővítését a Legendás állatokkal, másrészt J.K. Rowling megalkotta a nyolcadik részt, igaz, azt már kifejezetten a Broadway számára, színdarabként. Ha emlékeztek rá, nagy felháborodást váltott ki sokakból, hogy Hermionét egy fekete színésznő játssza az előadásban, ahogyan magát a sztorit is támadták, mondván csak egy fan fiction az egész. 

A spórolásra fókuszáló, és inkább a mozis forgalmazást, mintsem a streaminget preferáló új Warner Bros. Discovery vezetés élén álló David Zaslav nemrég elmondta, hogy olyan franchise-okra fognak fókuszálni, mint a Superman, a Harry Potter, a Trónok harca és A Gyűrűk Ura, a Puck News jelentése szerint ez pedig azzal jár együtt, hogy Harry Potter és az elátkozott gyermek adaptációját is szeretnék megvalósítani.

Hirdetés

A beszámolóból kiderül, hogy a Warner Bros. egyszer már komolyan érdeklődött aziránt, hogy vászonra vigye a J.K. Rowling, Jack Thorne és John Tiffany által jegyzett művet, de akkor Rowling és képviselői nem osztották a lelkesedésüket, a szerző és színpadi producerei (Sonia Friedman, Colin Callender) ugyanis elsősorban attól tartottak, hogy egy esetleges adaptáció ártana a Broadway-darab jegyeladásainak. Ráadásul a Warnernél sem támogatta mindenki feltétel nélkül az ötletet, mivel egyesek úgy érezték, hogy az új film azt sugallná, hogy a Legendás állatokkal kudarcot vallottak.

A Puck News úgy tudja, hogy most David Zaslav az átstrukturált stúdióval szeretné megvalósítani a Harry Potter és az elátkozott gyermek filmet - arról mi is beszámoltunk nemrég, hogy a vezérigazgató nyitott a Harry Potter univerzum bővítésére, és ezt csakis Rowling bevonásával tudja elképzelni. 

Van azonban néhány komoly akadály a feldolgozás előtt: egyrészt a darab még csak hat éve fut a Broadwayn, így tényleg beigazolódhat a jegyeladások csökkenése miatti félelem, másrészt az adaptáláshoz vissza kellene rángatni Daniel Radcliffe-et, Emma Watsont és Rupert Grintet is, akik közül Radcliffe már elmondta, hogy végre sikerült maga mögött hagynia Pottert és most nagyon jól érzi magát a bőrében, szóval egy ideig biztosan hallani sem akar majd róla. Harmadrészt az időnyerőre építő és ezáltal korábbi eseményekhez (például Cedric Diggory sorsához) is visszatérő sztoriban szerepel Perselus Piton és Rubeus Hagrid is, de sajnos az őket megformáló Alan Rickman és Robbie Coltrane elhunytak már. 

Ti megnéznétek, ha film készülne a Harry Potter és az elátkozott gyermekből?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)