Hirdetés

Így néznek ki filmek, sorozatok fontos épületei a valóságban

|

Egy elhivatott rajongó egy csomó Marvel-film, a Stranger Things, a Baby Driver és a The Walking Dead készítésének helyszíneit is felkereste és lefotózta, amiből tekintélyes galériát állított össze.

Hirdetés

Budapestiként érdekes utánanézni, hol forgatták például a Szárnyas Fejvadász: 2049 egyes jeleneteit, de Steve Peterson - igaz, az amerikai helyszínekkel - ezt sokkal magasabb szinten űzi. A filmrajongó hobbija, hogy filmek és sorozatok forgatási helyszínét keresi fel és mutatja meg.

Hirdetés

Az újév hétvégéjén Atlantába és környékére utazott, hogy az ott fellelhető filmes helyszínek közül mutasson meg minél többet. Fotóit a mozivászonról vagy a tévéképernyőről vett pillanatképekkel összevetve kiderül, milyen sok különböző városnak állították már be Georgia állam egyes részeit. A Pókember: Hazatérés New Yorkja mellett például az Amerika Kapitány: Polgárháború lagosi jelenetei is itt játszódtak.

A Bosszúállók ugyanebben a filmben látott központjáról megmutatta, hogy valójában egy Porsche vezetéstechnikai központ.

A galaxis őrzői vol. 2-ben berendezett Dairy Queen eredetijét adó kozmeikai szalonhoz is ellátogatott.

Stranger Things rengeteg helyszínét is lefotózta, például a hawkins-i kutatóközpont, a Tiffany's Kitchen nevű étterem, egy már üresen álló mosoda és a Piggly Wiggly nevű áruház is mind megtalálható.

És persze ha már arra járt, a The Walking Dead híres promóciós fotójának helyszínéhez is ellátogatott.

Peterson galériájában egy csomó más film helyszíneinek jelenlegi állapotát láthatjátok és sok más, a fenti alkotásokhoz kapcsolódó fotót is találtok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)