Hirdetés

Visszatérhet az imádott Firefly sorozat?

|

A jogtulajdonos Fox nyitott a folytatásra, de csak akkor, ha teljesül néhány feltétel.

Hirdetés

Gyakorlatilag egy emberként roskadt magába a világ sci-fit és westernt kedvelő fele, amikor a Fox egyetlen, gyakorlatilag félbehagyott évad után elkaszálta a 2002 és 2003 között futott sorozatot. Hiába csinált Joss Whedon űrwesternje geek-körökben félistennek tartott sztárt Nathan Filionból és színésztársaiból, ha a csatorna akarva-akaratlanul mindent elkövetett, hogy mielőbb szárnyát szegje a produkció. Az elhibázott marketinget és a péntek esti sugárzást (az ebbe az idősávba került sorozatkra garantáltan a korai elmúlás vár) még talán túlélte volna a Firefly, ám az már neki is sok volt, hogy a Fox minden ok nélkül megváltoztatta az egymást követő epizódok sorrendjét, mire a végeredmény kuszává és követhetetlenné vált számos néző szemében.

Hirdetés

Az elhivatott rajongók persze így is kitartottak mellette, de egyszerűen túl kevesen voltak ahhoz, hogy meggyőzzék a Fox döntéshozóit a folytatás jogosságáról, őket csak a nézettségi adatok érdekelték, és mivel a kérdéses szezonban a Nielsen mérése szerint a 98. helyen szerepelt, nem kapott második esélyt. Kénytelenek voltunk beérni egy félig-meddig lezárásnak beillő mozifilmmel, de a sors fintoraként az is megbukott, pedig javarészt kedvező fényben tüntették fel a kritikusok.

Most viszont úgy fest, fordulat állhat be a régóta parlagon heverő (még a Firefly Online játékot sem sikerült befejezni) franchise életében, ugyanis Michael Thron, a Fox TheWrap-nek nyilatkozó elnöke megerősítette, hogy amennyiben találnak rá megfelelő okot, valamint egy elmesélésre érdemes történetet, akkor ő nem áll a sorozat feltámasztásának útjába.

"Minden alkalommal, amikor visszatekintünk valamelyik klasszikusunkra, felmerül a kérdés, hogy miként lehetne aktualizálni, valamin ma is ugyanúgy rezonál-e a nézővel, rajongóival, mint hajdanán. Ha igen, lehet róla szó.
Jómagam szerettem a Fireflyt, nem dolgoztam rajta, de láttam mindegyik részét. Korábban is felmerült már a gondolat, de az Orville miatt nem tűnt észszerűnek, hogy meghatározott célcsoportokra lövő csatornaként két űrhajós franchise-t sugározunk párhuzamosan."

Az utóbbi hetekben egyébként szokatlan aktivitás figyelhető meg a Firefly körül, Tim Minear executive producer nemrég megosztott egy képet az utolsó forgatási napról, amit Joss Whedon retweetelt, és persze azonnal futótűzként kezdett terjedni a pletyka, hogy az említett páros okkal húzza a rajongók agyát.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Minear maga sem a kincstári optimizmus ideális reklámarca, ugyanis két lábbal áll a földön. Elismerte, hogy Whedonnal beszélgettek többféle lehetséges permutációról, hogy miként működne, ha a szeretett karakterek közül kettőt kiragadnának, majd velük és pár új karakterrel más helyszínen más történetet mesélnének el.

A feltámasztás egyik gátja amúgy az, hogy már lehetetlen az eredeti gárdát összetrombitálni, ugyanis Ron Glass 2016-ban elhunyt. Emellett a többi színészt más produkciókhoz kötik szerződéseik, akik még mindig ezer szállal kötődnek a franchise-hoz, ma is tartják a kapcsolatot, sőt néhányan alkalmanként össze is járnak. Minear mindenesetre továbbra is arról álmodozik, hogy egyszer talán elkészülhet egy 8-10 epizódos limitált, azaz kerek egészet alkotó évad.

Ti örülnétek neki?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)