Hirdetés

Flash Gordon filmet rendez Taika Waititi, animációs helyett végül élőszereplőset

|

A Thor: Ragnarök és a Jojo Nyuszi direktora írja a forgatókönyvet is.

Hirdetés

Új-Zéland nemzeti kincse pár év alatt beverekedte magát Hollywood legfelkapottabb rendezői közé, és most már kis túlzással ki sem látszik a munkából. Olyan franchise-okon hagyta rajta jellegzetes névjegyét, mint a Marvel és a Star Wars, valamikor a következő években pedig rebootolhatja azt a filmet, amely mindennél közelebb áll a szívéhez, és amelyből rengeteg inspirációt merített pályafutása során. Ez nem más, mint az 1980-ban bemutatott Flash Gordon.

A Mike Hodges rendezte sci-fi Alex Raymond karaktereire épült, kiknek kalandjaival a rajongók nem önálló füzetekben, hanem például heti- és napilapok mellékletein, pár kockás képregénycsíkokon (comic strip) találkozhattak találkozhattak az 1930-as években.

Hirdetés

Az általuk ihletett mozifilmben a Mongo bolygó teljhatalmú ura, Ming császár (Max von Sydow) unalmában távolról előidézett természeti csapásokkal nekifog a Föld módszeres elpusztításának. Dr. Hans Zarkov az egyetlen, aki idegen eredetű beavatkozást gyanít, ám mielőtt útnak indulhatna saját építésű rakétájával, hogy igazolja teóriáját, egy repülőgép hajt kényszerleszállást a hátsó kertjében.

Mivel az asszisztense az utolsó pillanatban berezel, dr. Zarkov (Topol) két váratlan vendégét, a talpraesett és csinos Dale Ardent (Melody Anderson), valamint New York Jets nagyképű sztárjátékosát Flash Gordont (Sam J. Jones) felcsalja a rakétára, így hármasban jutnak el a Mongóra, ahol Ming fogságába esnek. De ennyi talán elég is ízelítőnek...

Az annak idején 27 millió dollárból forgatott produkció főbb szerepeiben láthattuk még a Magyarországon pokolian népszerű, egyébként hatalmasat bukott Oscarban Sylvester Stallone feleségét játszó Ornella Mutit, Timothy Daltont, a későbbi James Bondot, valamint a rengeteg videojátékban (például a Kingdom Come: Deliverance-ben) hallható Brian Blessedet is. És akkor még nem említettük a Queen zenéjét.

Hogy a rebootban kik játszanak majd, egyelőre nyitott kérdés, de igazából az is csak most derült ki, hogy nem szinkronszerepekre keresik majd a megfelelő művészeket, mert mindeddig animációs filmnek tervezte a Disney támogatását élvező Taika Waititi. Azonban mint azt egy, a Dzsungeltúrát népszerűsítő interjúban John Davis producer a Collidernek elárulta, az új-zélandi rendező most már élőszereplős produkcióban gondolkodik.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy Taika Waititi pillanatnyilag teljesen be van táblázva, a Thor: Love and Thunder mellett a Next Goal Wins című sportfilm köti le a figyelmét, de várhatunk tőle egy Star Wars-filmet is, azaz gyaníthatóan nem az elkövetkező egy-két évben váltunk majd jegyet az új Flash Gordonra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)