Hirdetés

Óriási bukta a Disney új animációs filmje

|

A Disney történetének egyik legrosszabb nyitóhétvégéjét produkálta az animációs kaland.

Hirdetés

A Disney még szeptemberben hozta nyilvánosságra a Fura világ (Strange World) első kedvcsinálóját, papíron pedig még kasszírozhatott is volna az animációs kalandfilm, hiszen a Hős6ost is dirigáló Don Hall rendezte, míg a szinkronhangjai stábját olyan nevek erősítik, mint Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid vagy Lucy Liu.

A hálaadási hétvégére időzített premier azonban katasztrofálisan sült el, így már most valószínűsíthető, hogy sosem lesz nyereséges a produkció.

Hirdetés

Ahogy a Variety írja, a Fura világ Észak-Amerikában csak 18,6 millió dollárt hozott a teljes 5 napos ünnepi hétvége alatt, szemben a Disney által remélt 30-40 millió dollárral. Ezzel jócskán elmarad az olyan, egyébként nem túl sikeresnek elkönyvelt elődeitől, mint az Encanto (40 millió dollár) és a Lightyear (51 millió dollár).

A gyenge startból a Variety forrásai arra következtetnek, hogy a Fura világ 100 millió dolláros veszteséggel zárhatja a pályafutását, mivel a marketing költségeit is beleszámolva már ahhoz is 360 millió dollárt kellene hoznia, hogy nullszaldósra jöjjön ki. Márpedig ennyit sem a Lightyear (226,4 millió dollár), sem az Encanto (256,8 millió dollár) nem hozott, miközben jóval erősebben nyitottak Don Hall kalandjánál.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A produkció dolgát nehezíti, hogy a filmnek nemcsak Kínát és Oroszországot kellett elkerülnie, de számos országban (a teljes Közel-Kelet, Malajzia, Indonézia) eleve nem is jutott el a mozikig a benne szereplő LGBTQ karakter miatt. Az így csak 43 piacot felölelő nemzetközi vetítésen viszont még az Egyesült Államoknál is gyengébben rajtolt, mindössze 9,2 millió dollárt hozva az egeres cég konyhájára.

S ha mindez nem lenne elég, a Fura világ kritikailag sem tűnik átütő sikernek: cikkünk írásakor a Rotten Tomatoeson 74%-ra értékelik a hivatásosok, míg a közönség még ennél is kevesebbre, 61%-ra tartja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)