Hirdetés

Trónok harca főcímzene - az 5 legérdekesebb feldolgozás

|

Ramin Djawadi fantasztikus munkát végzett a Trónok harca főcímdalának elkészítésekor - ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy azóta is folyamatosan érkeznek a különböző feldolgozások. Most összegyűjtöttük a legjobbakat.

Hirdetés

Három napja kezdődött a Trónok harca 4. évada, így több hónap kihagyás után végre mindenki megkapta a neki járó ármánykodás/vérengzés/meztelenkedés-adagot. A sorozat intrója évadról évadra változik, és bár a zenéhez nem nyúlnak, a háttérben futó képsorokat mindig az adott évad helyszíneihez igazítják.

Miért is nyúlnának a zenéhez, amikor elsőre sikerült tökéleteset alkotni. A dalból semmi sem hiányzik, tökéletesen illeszkedik a sorozathoz, és már az első hang után felismerhető. Nem véletlenül nyúl egyre több zenész ehhez a dalhoz, hogy azt saját szájízükre alakítva, kicsit más köntösben mutassák meg a nagyvilágnak.

Lindsey Stirling neve valószínűleg ismerősen cseng a legtöbb zenekedvelő gamer számára. A hegedűművész több nagy zenekarral is készített már közös produkciót, összemosott olyan távol álló stílusokat mint a dubstep és a komolyzene, de a játékvilágba is belekóstolt, ahol Assassin's Creed, Zelda, Halo, Skyrim dalokat dolgozott fel. Repertoárjából természetesen a Trónok Harca sem maradhatott ki.

Az elmúlt évek legmenőbb állata egyértelműen a kecske, ha így haladunk lassan Indiában is szakítanak a hagyományokkal, és lecserélik a szent tehenet. Nem elég, hogy van Goat Simulator, Youtube-on is egyre inkább hódítanak a kecskéket felvonultató remixek és különböző zenei produkciók, elég csak Skrillexre vagy a Bon Jovira gondolnunk. A Trónok harca sem úszta meg a mekegő bestiákat, íme az eredmény. 

Bár a rajongók valószínűleg a legtöbb kulcsmondatot tudnák idézni a Trónok harca sorozatból, van egy szereplő, akitől bárki tudna idézni. Bármit. Ő nem más, mint Hodor, a nem túl választékosan beszélő karakter. Számos művészt megihletett, még saját trailert is kapott, és természetesen ő sem maradhatott ki a szórásból. A dalnak egyébként már 10 órás változata is létezik, ha valakinek erre lenne szüksége.

A művet nem csak zenészek, hanem mérnökök és programozók is feldolgozták. A floppy-lemez meghajtókon eljátszott dalok is egyre nagyobb teret hódítanak, készült már Star Wars, Mortal Kombat és Doom feldolgozás is. A Trónok Harcás egyenesen zseniálisra sikeredett, ezúton is gratulálunk a készítőnek.

Szinte minden zenei stílus magáénak érezte a dalt, így rengeteg különböző feldolgozás született. A legjobbak közé sorolhatjuk a metált, a Break of Reality által készített csellós remekművet, Jason Yang hegedűs produkcióját, vagy ezt a remek szájharmonikás feldolgozást. Mind közül kiemelkedik azonban az alábbi jazz átirat, amelyet Scott Bradlee és csapata játszik el. A rengeteg improvicáiós résznek helyt adó darab hihetetlenül jól össze van rakva, szinte kényezteti az ember fülét.

+1
Bár nem kapcsolódik szorosan a témához, hiszen nem ezt a művet dolgozza fel, de egy másik zseniális kollaboráció is született, amely egészen új köntösben tálalja a sorozatot. A rap csata a sorozat legfontosabb szereplőit vonultatja fel, akik jól meg is mondják a magukét.

Nektek melyik a kedvencetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)