Hirdetés

Trónok Harca karakterről nevezik el gyermekeiket az amerikaiak

|

A Trónok Harca olyannyira lenyűgözte az amerikai közönséget, hogy egyesek még újszülött gyermekeiket is bevonják a rajongásba.

Hirdetés

A Trónok Harca 3. évad nemrég ért véget a TV-ben, és ahogy az első évad esetében, itt is hatalmas felháborodást váltott ki egy-két történetbeli csavar. Ezt egyébként sosem tudtam megérteni: miért lesz valaki ideges, sőt mérges amiatt, ha egy több éve olvasható regény feldolgozásában meghal egy nem várt szereplő? A 9. rész miatt sokan le akarják mondani HBO előfizetésüket, sőt, halálosan megfenyegették George R. R. Martint is. Röhej.

Elnézést a kis kirohanásért, következzen most a legújabb furcsa Trónok Harca-eset: az amerikaiak egyre több lány csecsemőnek adják a Khaleesi nevet, ami dothraki nyelven királynét jelent, valamint Daenerys Targaryen-nek, a Sárkányok Anyjának elterjedt megnevezése. A The Baby Name Wizard blog jelentése szerint tavaly 146 kisbaba kapta ezt a nevet, ami 450%-os ugrás a név elterjedésében 2011-hez képest, amikor először felbukkant (ezért köthető inkább a TV sorozathoz, és nem a regényekhez).

(Vigyázat! A videóban első évados spoilerek és cicik láthatóak!)

Érdekes, én például soha nem nevezném el a gyermekemet egy film, vagy TV szereplő után, maximum a kutyámat, ha lenne. No de reméljük a legjobbakat, hátha páran a Drogo (vagy inkább Khal?) nevet adják fiaiknak, és így már nem is lesz olyan furcsa, ha az oviban a kis Khaleesi a pöttöm Drogóval homokvárat épít. Vagy lovasbirodalmat.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)