Hirdetés

GameStar Filmajánló - Húzós éjszaka az El Royale-ban, Sötét folyosók és Meztelen Juliet

|

Aktuális filmajánlónk legnagyobb sztárjai az El Royale hotel illusztris szereplőgárdája, de ha valaki horrort nézné szívesebben, akkor is jó hétvégéje lesz.

Hirdetés

Mielőtt még rátérnénk a heti premierekre, nézzük az elmúlt hét érdekességeit: Filmet kaphat a Dark Avengers, Margot Robbie lehet a Barbie film főszereplője, a Titans csapat beszólt Deadpoolnak, bevételi rekordot döntött a Venom, az új Spawnon sírni fognak a gyerekek és a rajongók Tobey Maguire-t is beletennék a Pókember: Idegenben stábjába egy cameo erejéig. 

Hirdetés

Időközben megérkezett a Kedvencek temetője remake első előzetese is, amely Jason Clarke és pár a túlvilágról visszatérő kis kedvenc segítségével szeretné ránk hozni a frászt: 

A képen látható cicus biztosan megtalálja majd a maga közönségét, ahogyan az alábbi filmek is:

Húzós éjszaka az El Royale-ban (Bad Times at the El Royale)

Drew Goddard a 2012-es Ház az erdő mélyénnel már bizonyította, hogy nem csak a forgatókönyvekhez (lásd Cloverfield, Mentőexpedíció, Marvel's Daredevil) ért, hanem a rendezéshez is, most pedig egy Quentin Tarantino stílusára hajazó thrillerrel jelentkezett, hogy újfent bizonyítsa ezt. A Puliwood kritikája szerint a színészek (Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Jon Hamm, Dakota Johnson, Cynthia Erivo,  Lewis Pullman) remekelnek, a film tele van váratlan fordulatokkal és szuper atmoszférával, azonban túl lett nyújtva és nem tud felnőni a saját komplexitásához.  

(Érdekesség: Az El Royale a Cal Neva kaszinó mintájára készült, aminek egykoron Frank Sinatra volt a tulaja.)

Látlak (I Still Se You)

A Látlak Daniel Waters "Break My Heart 1,000 Times" című 2012-es regényének az adaptációja Scott Speer (Éjjeli napfény) rendezésében. Középpontjában a tizenhat éves Ronnie Calder (Bella Thorne) áll, akinek édesapja több millió másik amerikaival együtt meghalt tíz évvel korábban, amikor egy szigorúan titkos kormányzati laborkísérlet katasztrófába torkollott. Ennek következtében egy ismeretlen és nagy erejű kísértet kezdi el zaklatni őt, ezért a lány segítséget kér az egyik tanárjától (Dermot Mulroney) és egyik osztálytársától (Richard Harmon), hogy megállítsák az entitást. 

(Érdekesség: Bella Thorne fekete parókát viselt a forgatás idején.)

A Meztelen Juliet (Juliet, Naked)

A Nick Hornby azonos című regényén alapuló Meztelen Juliet nem egy átlagos romantikus film. Benne van minden, ami miatt szerethető lehet: a Pop, csajok és satöbbi és az Egy fiúról írójának ötletei, remek zene, az angol humor és az emberi érzelmek is. Elvégre a történet egy furcsa "szerelmi háromszöget" mesél el, amelyben szerepel egy tengerparti kisváros tanára (Chris O'Dowd), az előbbi által rajongva imádott amerikai rockzenész (Ethan Hawke) és az oktató barátnője (Rose Byrne) is, aki összeismerkedik a művésszel. Már ennyiből is leszűrhető, hogy mire fut ki a sztori, de aki szereti az efféle romantikus darabokat, az bizonyára örömmel nézi majd végig. 

(Érdekesség: A rendező legutóbbi egészestés filmje, A lökött tesó hét éve, 2011-ben került a mozikba.)

Sötét folyosók (Down a Dark Hall)

Ez már a harmadik könyvadaptáció, amit a premierek között köszönhetünk, ugyanis a Sötét folyosók Lois Duncan hasonló névre keresztelt kötetét dolgozta fel Rodrigo Cortés (Élve eltemetve) vezényletével. A rendező újabb csemegével szerette volna meglepni a horror műfaj rajongóit, méghozzá Uma Thurman és AnnaSophia Robb főszereplésével. A középpontban egy szellemek járta, drága és elit bentlakásos iskola áll. Ha ilyesmire vágytok, csapjatok le rá. 

(Érdekesség: A stáb négy hétig dolgozott a spanyol fővárosban, majd további két hetet forgattak a Kanári-szigeteken.)

Könnyű leckék (Easy Lessons)

Zurbó Dorottya (A monostor gyermekei) dokumentumfilmjében egy gyönyörű, fiatal szomáliai lány életét ismerhetjük meg, aki hátrahagyja otthonát, hogy új életet kezdhessen Magyarországon. Ez viszont abszolút nem könnyű neki; a készítők a leghétköznapibb szituációkon keresztül mutatják be a legnagyobb nehézségeket, amiken keresztül kell mennie, hogy lépésről-lépésre elsajátítsa az európai szokásokat. 

(Érdekesség: A rendezőnő három éven keresztül követte a dokumentumfilmje főszereplője, Kafia életét.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A héten sajnos nincs új megjelenés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)