Hirdetés

GameStar Filmajánló - 300: A Birodalom hajnala, Mielőtt meghaltam és A Föld után: Apokalipszis

|

Ezen a héten hat film került a mozikba, de mivel nem könnyű a választás, a GameStar segít.

Hirdetés

A közelmúlt eseményei tőmondatokban: még a második rész sem jelent meg, máris tervezik a Sin City 3-at, A közösségi háló rendezője, David Fincher készítheti az Aaron Sorkin-féle Steve Jobs filmet, készül a Minecraft mozi és Scarlett Johansson várandós, így kérdéses a Bosszúállók 2-beli szerepe.

A hírek mellett nem maradtunk előzetes nélkül sem. Ezúttal Ice Cube új vígjátéka, a Pofázunk és végünk kapott egy magyar szinkronos trailert. Külföldön hatalmas sikerrel fut a komédia, talán itthon is lesz közönsége, de reménykedünk benne, hogy nem lőttek el minden poént már a trailerben:

Persze erről még korai lenne nyilatkozni, lássuk inkább a premiereket.

300: A Birodalom hajnala (300: Rise of an Empire):

A 300 2006-os megjelenése óta elcsépeltté vált a „This is SPARTA!” szállóige, de majd a folytatással bizonyára újabbakat kapunk. Zack Snyder örökségét Noam Murro (Zseni az apám) viszi tovább, aki egy vizuálisan kevésbé emlékezetes, de több mint korrekt perzsák elleni hadakozást rakott össze, amely most leginkább a tengeren folyik. Bármennyire is legyen azonban jó színész Sullivan Stapleton, Gerard Butler karizmáját nehezen tudná felülmúlni, de pótléknak megteszi. Xerxészben viszont lenne potenciál (Rodrigo Santoro), viszont teljes valójában ezúttal sem tud kibontakozni, mivel egy harcos amazon (Eva Green) vezeti az orránál fogva. A néha izzadságszagú dialógusok ellenére a 300: A Birodalom hajnala képes megközelíteni elődjét, így ha tehetitek, üljetek be rá!

(Érdekesség: Zack Snyder a minap nyilatkozott Az acélember folytatásáról és azt mondta, hogy az első részben fel kellett vezetniük egy eredet sztorit, ami némileg megkötötte a kezüket, de már megvannak a karakterek, tehát csak szabadjára kell engedniük őket.)

Mielőtt meghaltam (Dallas Buyers Club):

A napokkal ezelőtt több Oscar-díjat is bezsebelő (Legjobb férfi főszereplő, Legjobb férfi mellékszereplő, Legjobb smink) Mielőtt meghaltam című drámában Matthew McConaughey villanyszerelőként dolgozik, szabadidejében rodeózik és nőcsábász, azonban egy nap sokkoló hírt kap: HIV vírussal diagnosztizálják, állítólag már csak 30 napja van hátra. 1985-öt írunk, amikor még nincsenek szabadalmaztatott gyógyszerek, de Ron nem adja fel, inkább Mexikóba utazik, ahol rátalál egy alternatív gyógyszerre, és muszájból elkezdi becsempészni az USA területére. Jean-Marc Vallée filmje kemény témát boncolgat, amelyhez feltétlenül szükséges az erős színészi jelenlét és McConaughey, illetve Leto derekasan végzik a dolgukat, nem hiába kaptak aranyszobrot. Nézős, de csak ha bírod a gyomorba vágó témákat.

(Érdekesség: Bármennyire is szeretnék a rajongók, McConaughey nem fog visszatérni A törvény nevében második évadában.)

A Föld után: Apokalipszis (AE: Apocalypse Earth):

Megannyi silány DVD után végre sikerült az Asylumnak egy filmet a mozikba küldeni, ráadásul azt is elérték, hogy az átlagnézők A Föld után folytatásának higgyék, pedig inkább annak koppintásáról van szó. A főszerepben két olyan színészt találunk, akiket szinte már elfelejtett a közönség, de ennél csak jobb filmjeik voltak: az ex-hegylakó Adrian Paul és az örök diszkópatkány Richard Grieco. A történetet nagyjából már ismerjük Smithék sci-fijéből, a körítés viszont minden képzeletet felülmúl… negatív értelemben. Még DVD-n is meggondolandó, maximum a haverokkal.

(Érdekesség: A film az ún. mockbuster kategóriába tartozik, amelyben alacsony költségvetéssel készült, egy-egy nagyobb blockbuster másolatai tartoznak. Például Transmorphers vagy az Atlantic Rim.)

Coach Surf:

Ha mesélni tudna egy kanapé, akkor rengeteg története lenne. Vajon mit mondana az, amelyik a pokol kapujának várótermében található? És a pszichológusnál lévő? Dyga Zsombor különböző kisfilmeket fűzött egybe más-más szituációkkal és emberekkel, de mindegyik jelenetben van egy közös: a kanapé, amelyen bármi megtörténhet és meg is történik. A szkeccsfilmek elég változatosak ahhoz, hogy odafigyeljünk rájuk, bár az egyensúlyt nem minden esetben sikerült megtalálni, mivel valamelyik képi világában, valamelyik dialógusaiban lett erősebb a többinél. A Coach Surf kisebb részekből álló egészében mindenki megtalálja benne a neki tetsző részeket, a többivel viszont nem tud mit kezdeni, amely rányomhatja bélyegét az élvezeti faktorra. Egy próbát megér, még ha csak otthon a kanapén nézzük is meg.

(Érdekesség: A Coach Surf rendezője, Dyga Zsombor korábban olyan filmeket dirigált, mint a 2010-es Köntörfalak vagy az Utolér.)

A hang ereje (One Chance):

Egy újabb igaz történeten alapuló filmről beszélünk, amelynek mi is részese lehettünk, hiszen a brit Paul Potts sikersztorijáról van szó, aki bolti asszisztensként dolgozott és hobbijaként operákat hallgatott, míg nem 2007-ben jelentkezett egy tehetségkutatóba, amit megnyert és ez megváltoztatta az életét. Fél évvel később Potts már egy platinalemez tulajdonosa volt, amit maga Nagy-Britannia akkori miniszterelnöke nyújtott át neki. Az életrajzi alkotásban James Corden bújt Potts bőrébe, de feltűnik a színen többek között Julie Walters és Simon Cowell is, aki önmagát alakítja.

(Érdekesség: Potts a tehetségkutatón Giacomo Puccini Turandot című operájából az igencsak technikásnak tartott Nessun Dorma nevű áriát énekelte el, amit a közönség és a zsűri hatalmas ovációval fogadott.)

Vámpírakadémia (Vampire Academy):

Mikor már azt hinnénk, hogy a tinédzsereket megcélzó vámpírláz abbamaradt, akkor újabb darabok bújnak elő a sötétségből, ahová mérsékelt bevétel és pár lehúzó kritika után rendszerint vissza is térnek, hogy örökre elfeledjük őket. Ilyen lesz a horror-vígjáték kategóriában induló Vámpírakadémia is, amely egyszerre próbálja meg a Harry Potter sorozat és az Alkonyat filmek bevált elemeit ötvözni, mindezt megfejelve a tipikus, csontvelőig lerágott tini sablonokkal. Mi csak a szebb napokat is megélt Gabriel Byrne-t sajnáljuk, meg a jegy árát.

(Érdekesség: Gabriel Byrne következő filmje a The 33 című dráma lesz, amelyben éppen amellett a Rodrigo Santoro mellett játszik, aki pár bekezdéssel feljebb 300 folytatásában gonoszkodik.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A Cate McCall-per (DVD)
- A nagy füzet (DVD)
- Fiatal és gyönyörű (DVD)
- Gladiátorok gyöngye (DVD)
- Halo 4 – Egyenesen a pokolba (DVD)
- Khumba (DVD)
- Machete gyilkol (DVD)
- Last Vegas (DVD)
- A szív hídjai (Blu-ray)
- A nyár királyai (DVD)
- Jackass bemutatja: Rossz nagyapó (DVD)
- Insidious – A gonosz háza (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)