Hirdetés

GameStar Filmajánló - 7 vérfagyasztó nap, A bosszú, Egy lélegzetnyire és Kutyaszorítóban

|

Rekordmennyiségű film kerül a héten a mozikba, így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt: van itt bosszúfilm, amerikai vígjáték, francia katasztrófafilm, felújított klasszikus és angol krimi is.

Hirdetés

Hollywoodban több a szenzációhajhász hír, mint E3 előtt a szivárgás, de legalább van min csámcsognunk. Kiderült, hogy Josh Brolin miért csatlakozott a Deadpool 2-höz, jön a Sokkal több mint testőr folytatása, Stallone ismét Rambo bőrébe bújhat, kitűzték a Sherlock Holmes 3 premierjét és Clayne Crawfordot kirakhatták a Halálos fegyver sorozatból. 

Hirdetés

Noha az előbbiekkel ellentétben a Robin Hood új feldolgozása nem köthető egyetlen nagyobb franchise-hoz sem, ennek ellenére ígéretesnek tűnik a hazánkban forgatott, Taron Egerton főszereplésével készülő film, bár az első előzetest látva azért vannak kétségeink. 

A szokásos előzetes után bemutatjuk a heti felhozatalt is:

7 vérfagyasztó nap (7 Days in Entebbe)

Egy vakmerő terroristatámadás a modern kori történelem legizgalmasabb túszszabadító akciójához vezetett, amelyben négy végsőkig elszánt támadó (többek között Rosamund Pike és Daniel Brühl) 1976 nyarán eltérített egy turistákat szállító repülőgépet, és Uganda diktátorától kért menedéket. A Narcos című sorozat, valamint a legutóbbi Robotzsaru és az Elit halálosztó 1-2 rendezője, José Padilha  a megtörtént eseményeket alapul véve készítette el a történet filmváltozatát, amit a Puliwood kritikája szerint legfőképpen a témája tesz érdekessé.

(Érdekesség: Ez a negyedik egészestés film, melynek központi témája az Entebbében történt terrortámadás a Győzelem Entebbénél, a Támadás Entebbénél és a Mivtsa Yonatan után.)

A bosszú (Revenge)

Újabb jelentkezővel bővült a bosszúfilmek népes klubja, ugyanis Coralie Fargeat filmjében egy felbőszített lány nyers, de még annál is véresebb bosszúhadjáratát ismerhetjük meg Matilda Anna Ingrid Lutz főszereplésével. Bár A bosszú nem minden kritikust nyűgözött le, azért a többségük ódákat zeng róla, így ha szeretitek a brutális bosszúsztorikat, ezt érdemes bepróbálnotok. 

 

(Érdekesség: A rendező elmondása szerint soha korábban nem használt még annyi művért, mint A bosszú forgatásán.)

A Partiállat (Life of the Party)

Ez már a negyedik közös filmje Melissa McCarthy-nak és férjének, Ben Falconénak a Koszorúslányok, a Tammy és A főnök után, a műfajt pedig továbbra is megtartották, hiszen A Partiállat is egy vígjáték. Csakhogy az előzőekkel ellentétben ebben a színésznő beiratkozik a lánya egyetemére, hogy bebizonyítsa, még felette sem járt el az idő, lépést tud tartani a fiatalokkal minden téren. Ha az említett komédiák közül egyet is láttatok, tudjátok, mi a dörgés.

(Érdekesség: A filmben egy camoe erejéig a Grammy-díjas énekesnő, Christina Aguilera is feltűnik.)

Egy lélegzetnyire (Just a Breath Away)

Legnagyobb meglepetésünkre most nem egy amerikai katasztrófafilm kerül a mozikba, hanem egy francia, amely az ország egyik legfőbb importcikke, Romain Duris és Olga Kurylenko főszereplésével készült. Az Egy lélegzetnyire sztorijában Párizst hatalmas földrengés rázza meg, aminek következtében mérgező gázok törnek elő a föld alól. Aki életben maradt, az az épületek legfelső szintjein próbál menedéket találni, azonban egy házaspár (Duris és Kurylenko) megpróbálja megmenteni az alsóbb szinteken rekedt lányukat, aki különleges betegsége miatt születése óta egy burokban él. Lélegzetelállítóan hangzik, ugye?

(Érdekesség: A 2007-es Hitman film éttermi jelenetében, amelyben Nika arról mesél, hogy gyerekkorában volt egy mókusa, improvizáció volt. Olga Kurylenkonak valóban volt gyerekkorában egy mókusa.)

Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs)

Quentin Tarantino 1992-es kultklasszikusa, a Kutyaszorítóban digitálisan felújítva látható a mozikban, méghozzá limitált ideig: a Corvin mozi szinkronosan, a Művész mozi feliratosan tűzi a műsorára. Ha valami miatt kimaradt volna, akkor azért, ha pedig csak nosztalgiázni szeretnének a filmből nagy vásznon, akkor pedig azért menjetek el rá. Kötelező látni!

(Érdekesség: A filmben megjelenik a Red Apple nevű cigaretta, mely valójában nem létezik, Tarantino találta ki, mert utálja a márkaelhelyezést.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A héten sajnos nincs új megjelenés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)