Hirdetés

GameStar Filmajánló - A 44. gyermek és A pláza ásza Vegasban

|

A Bosszúállók: Ultron kora premierje előtt még egy-két lazább hét következik, a mostani például Tom Hardy krimijével és Kevin James vígjátékával erősít.

Hirdetés

Bármilyen meglepő, az elmúlt héten leginkább az írókkal kapcsolatban hallhattunk újdonságokat. Kiderült például, hogy ki szerzi a Flash film, a Hihetetlen család 2, az Avengers: Infinity War és a Captain Marvel forgatókönyvét, de legalább ennyire érdekes, hogy a Harcosok klubja is visszatér a vásznakra, valamint az is, hogy végre megvalósulhat a Setét Torony filmváltozata. 

Kiemelt trailernek ezúttal a Hangya legutóbbi kedvcsinálóját választottuk, amelyben végre többször is akcióban láthatjuk a címszereplőt, a főellenséget és belekóstolunk a film humorába is:

A héten azonban még nincs itt az ideje a Marvelnek, hiszen a Bosszúállók: Ultron kora május hetedikén, a Hangya pedig július 23-án debütál, de addig is van idő odafigyelni az aktuális felhozatalra.

A 44. gyermek (Child 44):

Kevés film mutatja be olyan őszintén az 1950-es évek paranoiával, besúgókkal és kínzásokkal teli sztálini Szovjetunióját, mint ahogyan teszi azt Daniel Espinosa (Védhetetlen, Instant dohány) thrillere, a 44. gyermek, amely emellett ügyesen vegyíti a drámát és a krimit is. A sztálinizmus legsötétebb éveiben járva a középpontban egy szovjet titkosrendőr, Leo Demidov (Tom Hardy) áll, akit azzal bíz meg a felettese, hogy a saját feleségéről (Noomi Rapace) jelentsen. A felsőbb nyomás ellenére sem hajlandó elítélni az asszonyt, ezért Moszkvából vidékre száműzik őket, eközben pedig egy sorozatgyilkos gyermekeket öl, viszont senki nem mer róla beszélni, hiszen Sztálin szerint a gyilkosság a kapitalizmus betegsége. A lelkiismeretes főhősünk azonban nem adja fel a harcot a szörnyeteg ellen és saját szakállára folytatja a nyomozást, amit az időszak és a helyzet körülményei alaposan megnehezítenek. A 44. gyermek kiemelkedik a krimik tömegéből és nem csupán bevállalós témája, sajátos atmoszférája, valamint magabiztos megvalósítása miatt, hanem a színészek kimagasló teljesítményének (Hardy és Rapace mellett Gary Oldman és Joel Kinnaman is remekel) köszönhetően is. Az idei felhozatal egyik meglepetése.

(Érdekesség: A sorozatgyilkos egy létező személy volt, egy bizonyos Andrej Csikatyilo rémtetteiről már készült egy film korábban X polgártárs néven. Úgy emlegették csak, mint a rosztovi rémet, aki 56 emberrel végzett.)

A pláza ásza Vegasban (Paul Blart: Mall Cop 2):

Kevin James 2009-es középszerű vígjátéka, a Pláza ásza hazánkban csak DVD-n jelent meg, de külföldön kedvelték a népek, hiszen a 26 milliós költségvetéséből közel kétszázat hozott vissza. Ezt figyelembe véve csodaszámba megy, hogy a folytatásra hat teljes évet kellett várni, de ha valaki szerette a pláza kétballábas, duci biztonsági őrének komikus szerencsétlenkedéseit, az jó eséllyel beül majd Paul Blart újabb kalandjára is. Hősünk ezúttal a szerencsejáték fővárosában próbál nyaralni, de épp egy csapat műkincstolvajba botlik. Ha valaki elmosolyodik azon, hogy James vérre menő küzdelmet vív egy daruval, megrúgatja magát egy lóval vagy nekifut a tiszta ajtóüvegnek, az megtalálja számítását Andy Fickman (A Boszorkány-hegy, Gyerekjáték, Micsoda srác ez a lány) vígjátékában, a többiek viszont inkább csücsüljenek csak be a 44. gyermekre.

(Érdekesség: Kevin James legközelebb a videojáték-karaktereket felvonultató Pixelben az Egyesült Államok elnökét alakítja majd.)

Julie kisasszony (Miss Julie):

A tavalyi Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon nagy sikernek örvendett és végre hazánkba is megérkezett August Strindberg 1887-ben írt drámájának adaptációja, a Julie kisasszony, amelyben Szent Iván éjjelén egy vidéki kastély gazdag arisztokratájának lánya (Jessica Chastain) megpróbálja elcsábítani apja lakáját (Colin Farrell), méghozzá mindezt annak jegyese (Samantha Morton) orra előtt. Persze a képlet nem ilyen egyszerű, a helyzet folyamatosan bonyolódik és egy sajátos lelki terror alakul ki a szerelmi háromszögben, nem várt végkifejlettel.

(Érdekesség: A filmet rendező, ám színésznőként elhíresült 76 éves Liv Ullmann Ingmar Bergman kedvenc színésznője volt.)

Gemma Bovery:

Azért képregényfeldolgozás is jutott nekünk erre a hétre, noha mi sem állhatna messzebb a DC és a Marvel világától. A Gemma Bovery ugyanis egy angol képregény alapján készült, méghozzá attól a Posy Simmondstól, akitől a Tamara Drewe is származik, és amelynek a főszereplője szintén Gemma Arterton. A cím se véletlen, hiszen ez egyfajta sajátos, modernkori adaptációja a Bovarynének, amelyben egy csendes kis francia falu életét felforgatja egy angol házaspár érkezése.

(Érdekesség: Gemma következő filmjében, A hangok című fekete komédiában egy sorozatgyilkos áldozata lesz, akit Ryan Reynolds játszik.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Exodus: Istenek és királyok (DVD, Blu-ray)
- Dumb és dumber kettyó (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)