Hirdetés

GameStar Filmajánló - A csodálatos Pókember 2, Bérgavallér és Flörti Dancing

|

Pókember a vásznakon, A Wall Street farkasa a korongon - így indul május a Filmajánló számára.

Hirdetés

A filmipar elmúlt hete a rendezők jegyében telt. Hivatalossá vált például, hogy Zack Snyder készítheti az Igazság Ligája filmet, Roberto Orci pedig a Star Trek 3-at szeretné dirigálni, de szóba került a Jégvarázs folytatása is.

Azonban a filmtörténelem szempontjából ezeknél sokkal nagyobb volumenű dolgot cselekedett Richard Linklater, aki a Sráckor című filmjét 12 éven keresztül forgatta, így a főszereplőt, Ellar Coltrane-t a szó legszorosabb értelmében láthatjuk felnőni a vásznon. Ilyet eddig még senki nem vitt véghez, érdemes lesz rá odafigyelni szeptemberben:

A héten viszont még egy nagyágyúval és négy kisebb művel kell beérnünk:

A csodálatos Pókember 2 (The Amazing Spider-Man 2):

A 2012-es Pókember reboot után máris itt a második rész, amely nagyobb, hosszabb és több ellenfelet jelent a főhős számára, valamint megannyi utalást és kikacsintást a rajongóknak. Marc Webb és a Sony nem titkolt szándéka, hogy a filmmel megágyaznak a későbbi alkotásoknak, sőt még egy a Pókember gonoszait magába tömörítő projekt, a The Sinister Six is körvonalazódni látszik (bővebben lejjebb olvashatsz róla). Ám előtte Pókarc még összeakasztja a hálóját három ellenféllel is, amelyek közül leginkább az egykori Django, vagyis Jamie Foxx keseríti meg az életét Electro képében. Mivel a filmbéli barátnővel (Emma Stone) Andrew Garfield az életben is egy párt alkot, ezért a kémia is működik, valamint A csodálatos Pókember 2 nincs híján poénoknak és akciójeleneteknek sem, így kellemes kikapcsolódást nyújthat arra a két és fél órára, amíg tart.

(Érdekesség: A film végén a The Sinister Six film gonoszaira utaló képek bukkannak fel Alicia Keys és Kendrick Lamar „It’s On Again” című száma alatt.)

Bérgavallér (Fading Gigolo):

Ritka alkalmak egyike, mikor Woody Allen úgy szerepel egy filmben, hogy nem ő rendezte, de John Turturro barátjának a kedvéért kivételt tett. A Bérgavallérban Turturro egy Fioravante nevű könyvesboltost alakít, aki csődbe ment üzlete miatt és barátja (Woody Allen), majd később „stricije” unszolására meglepő lépésre szánta el magát: hímringyónak állt, amivel ráadásul nem is keres rosszul. Egy nap azonban egy olyan nővel (Vanessa Paradis) hozza össze a sors, aki megváltoztat mindent. Turturro műve (a forgatókönyvet is ő írta) tehát nagy vonalakban hasonlít Rob Schneider mérhetetlenül egyszerű vígjátékához, de sokkal szerethetőbb, szórakoztatóbb és érzelmesebb módon áll hozzá a témához, noha hasonlóan felejthető és nem sikerült megtalálnia az arany középutat a vígjáték és romantikus oldalak között. Hibái ellenére kellemes meglepetés lehet, egy jegyet mindenképpen megérdemel.

(Érdekesség: Nemrég kiderült, hogy a Family Guy alkotójának új westernvígjátéka, a Hogyan rohanj a veszTEDbe egy vicc és Woody Allen egyik régi filmje, a Szerelem és halál nyomán született.)

Flörti Dancing (Cuban Fury):

A Hogyan rohanj a veszTEDbe címválasztását követően a Flörti Dancingen már meg sem lepődünk, ráadásul a film maga pont olyan, mint ahogyan azt az elnevezése is sugallja. A tévés alkotásokon edződött James Griffiths első komolyabb rendezése ugyanis egy táncos múlttal rendelkező, majd az évek múlásával azt elfelejtődő és meghízó férfiról (Nick Frost) szól, aki egy nő (Rashida Jones) kedvéért újra ropni kezd. Bár helyzet- és karakterkomikumokból nem szenved hiányt, a Flörti Dancing valahogy egyik műfajba sem illeszkedik, csak felszínesen bele-bele kap a vígjátékba és a romantikus filmekbe, ugyanakkor a könnyedebb komédiák kedvelői számára jó választásnak bizonyulhat.

(Érdekesség: Nick Frost legközelebb szinkronizálásra adja fejét, méghozzá a Paranorman és a Nagyon vadon készítőinek új animációs filmjében, a Doboztrollokban hallhatjuk.)

Vérkötelék (Blood Ties):

Guillaume Canet fogta a 2008-as Riválisok sztoriját - amelyben saját maga is szerepelt - és átalakította úgy a saját ízlése szerint, hogy az a hetvenes évek New Yorkjában játszódjon. Elképzeléséhez sikerült megnyernie több jól csengő nevű színészt is (Clive Owen, Mila Kunis, Marion Cotillard, Zoe Saldana, Billy Crudup), akikkel sikerült egy olyan atmoszférájú környezetet teremtenie, ami bármelyik minőségi filmben megállná a helyét. A forgatókönyvben hemzsegő klisék (két testvér, egy bűnöző és egy rendőr áll egymással szemben) és az olykor szappanoperába illő szerelmi jelenetek azonban alkalmanként agyoncsapják a hangulatot, mégis megéri érte a hétvégén moziba menni, ha másért nem is, a színészek játékáért mindenképpen.

(Érdekesség: Mila Kunis és Ashton Kutcher a közelmúltban hivatalosan is megerősítették a hírt, miszerint idén megszületik első gyermekük.)

A Szörny mentőakció (Escape from Planet Earth):

A hazai forgalmazók szinte minden héten bedobnak egy animációs filmet a kínálatba, ezúttal a tavalyról ránk maradt A Szörny mentőakcióra esett a választás. Ebben egy belevaló asztronauta, egy bizonyos Scorch Supernova landol egy idegen lények lakta bolygón, és ahogyan az lenni szokott a mesékben, elképesztő kalandok részese lesz. A film külcsínye hasonlóságot mutat a Szörnyek és űrlények című animációval, azonban A Szörny mentőakció sokkalta sterilebb és nehezebb belőni hozzá a célközönséget is, mivel sem a kicsik, sem a felnőttek nem érezhetik igazán magukénak Carl Brunker hideget és meleget is kapott rendezését. Pattogatott kukoricával elmegy.

(Érdelesség: Az eredeti szinkront olyan színészek szolgáltatják, mint Brendan Fraser, Jessica Alba, Sarah Jessica Parker és Sofia Vergara.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

-    A Wall Street farkasa (DVD, Blu-ray)
-    Bűbáj és kéjelgés (DVD)
-    A háború angyalai (DVD)
-    Csodabogarak: Az elveszett hangyák földje (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)