Hirdetés

GameStar Filmajánló - A Grincs, Robin Hood és BÚÉK

|

Mikulás napján mi más is kerülhetne a mozikba, mint csupa mese, családi film és vígjáték? Na jó, azért egy horror sem maradhatott le a listáról.

Hirdetés

Mielőtt még jobban belemerülnénk, van itt néhány érdekesség: Sylvester Stallone nem lesz többé Rocky Balboa, máris díjat kapott a Pókember: Irány a Pókverzum!Blue Beetle filmet készít a Warner Bros., újabb remek színészek csatlakoztak a Kingsman előzményfilmhez, együtt jótékonykodhattok a Puliwood csapatával és interjút is olvashattok tőlük Makranczi Zalánnal

Hirdetés

A minap berobbant a Marvel Kapitány legújabb előzetese is, amelyben végre teljes valójában megcsodálhatjuk azt, aki remélhetőleg elkeni Thanos száját:

Marvel filmmel a héten nem szolgálhatunk, de vannak más érdekes premierek: 

A Grincs (The Grinch)

Dr. Seuss karakterét milliók szeretik,
a Téllopó kópéságait gyermekek nevetik,
majd mikor szíve lágyul és szája görbül,
agg, kamasz és óvodás együtt örül. 
Jim Carrey már mutatta, hogy kell ezt csinálni,
de Benedict Cumberbatch le akarta pipálni, 
erre minden esélye megvolt, mivel azok a fránya jogok
a Gru stúdiójánál landoltak, minden más cég zokog. 
Talán a kassza felrobban és az ifjúság tombol,
de a felnőttek szívében ez nosztalgiát rombol,
bár az új Grincs könnyed, viszont néhány része rút,
hogy mi a baj vele, azt elmondja a Puliwood

(Érdekesség: A 2017-es Gru 3-ban Margo olyan pólót visel, amelyen A Grincsből látható egy fotó.)

Robin Hood

Pár évente újra feldolgozzák Robin Hood legendáját (bár Ridley Scott klaszikusát és a karaktert kiparodizáló fuszeklik fejedelmét úgysem tudja semmi elhomályosítani), azonban Otto Bathurst (Peakly Blinders, Black Mirror) úgy gondolta, hogy egy a Batman: Kezdődik!-hez hasonlatos újragondolás jót fog tenni a karakternek. Ehhez az elképzeléshez mindenképpen Taron Egertont szerette volna megnyerni magának, olyannyira, hogy meggyőzte a stúdiót a forgatás eltolásáról, mivel a színész éppen a Kingsman: Az Aranykört forgatta. Bár a koncepció jól hangzott és olyan jól csengő neveket sikerült megnyerni hozzá, mint Jamie Foxx, Ben Mendelsohn és Jamie Dornan, a kritikák alapján a végeredményt bizony elnyilazták rendesen. Ha nagyon vártátok, akkor esetleg beleférhet egy unalmas délutánon, de egyébként inkább kerüljétek el.  

(Érdekesség: A Nottinghamben játszódó jeleneteket Dubrovnik óvárosában forgatták, ugyanott, ahol a Trónok harca vagy a Star Wars: Az ébredő Erő egyes jeleneteit is.)

BÚÉK

Kevés igazán jó magyar vígjáték van, de Goda Krisztina a Teljesen idegenek című olasz komédia alapkoncepcióját felhasználva és megbolondítva némi magyar ízzel, no meg a szilveszter témájával megpróbálja bővíteni ezt a listát. Ehhez olyan színészek asszisztálnak, mint Elek Ferenc, Törőcsik Franciska, Mészáros Béla, Lengyel Tamás, Bata Éva, Szávai Viktória és Hevér Gábor, akik egy baráti társaságot alkotva kísérelnek meg minket elszórakoztatni a félreértésekre és féltékenységekre alapozva. 

(Érdekesség: Goda Krisztina rendező és Divinyi Réka forgatókönyvíró a Csak szex és más semmi után ismét együtt dolgozott.)

Amikor lehunyod a szemed (Mara)

A Parajelenségek és az Insidious alkotóinak legújabb filmje egy különleges témára épül, elvégre az alvási bénulás valóban létezik, sokak szenvednek tőle és tényleg félelmetes tud lenni. Adta magát, hogy egy erős darabbal bővüljön a zsáner, azonban az Olga Kurylenko főszereplésével készült történet átment egy újabb szellemes, ijesztgetős kliséhegybe. Csak a legelszántabb horrorrajongóknak ér meg ez másfél órát az életükből. 

(Érdekesség: A forgatókönyvírót egyebek mellett az alvási paralízis jelensége és a Brugada-szindróma inspirálta.)

Lengemesék 2 - Tél a nádtengeren (Willy and the Guardians of the Lake)

Pálfi Zsolt egy remek mesét hozott össze Berg Judit író kiváló műve, a Lengemesék alapján, így nem váratott magára sokáig a folytatás sem. A lengék tavaszi és nyári kalandjai után most a Nádtenger életének őszi és téli eseményeit mutatja be a második rész, amely egyaránt ajánlott kicsiknek és nagyoknak. 

(Érdekesség: Az első rész a 34. Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm fesztiválon elnyerte a szakmai és a gyerekzsűri elismeréseit is.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Mission: Impossible - Utóhatás (DVD, Blu-ray, UHD)
- A Hangya és a Darázs (DVD)
- Sötét elmék (DVD, Blu-ray)
- Örökség (DVD)
- Lajkó - Cigány az űrben (DVD)
- Szárnyas fejvadász 2049 (limitált steelbook)(Blu-ray)
- Különvélemény (steelbook)(Blu-ray)
- A pók hálójában (DVD)
- Végzetes vonzerő (DVD)
- Ghost (DVD, Blu-ray)
- Nem vénnek való vidék (DVD, Blu-ray)
- Terminál (DVD)
- Vanília égbolt (DVD)
- Lesz ez még így se (Blu-ray)
- Dr. Strangelove (Blu-ray)
- Éjféli expressz (Blu-ray)
- Münchausen báró kalandjai (Blu-ray)
- Zorró álarca (Blu-ray)
- Gyorsabb a halálnál (Blu-ray)
- Jég és föld között (Blu-ray)
- Mátrix - Újratöltve (4K UHD)
- Mátrix - Forradalmak (4K UHD)
- 2001: Űrodüsszeia (4K UHD)
- A Gyűrűk Ura: A két torony (bővített)(Blu-ray)
- A Gyűrűk Ura: A király visszatér (bővített)(Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)