Hirdetés

GameStar Filmajánló - A hetedik fiú, Éjszaka a múzeumban: A fáraó titka és Asterix: Az istenek otthona

|

A forgalmazók biztosra mennek és az ünnepekre a legnépszerűbb műfajokból spájzoltak be: van itt fantasy, romantikus és animációs film, valamint vígjáték is, hogy teljes legyen a családi öröm.

Hirdetés

Az év utolsó Filmajánlójában engedjétek meg, hogy  megragadjam az alkalmat és megköszönjem nektek az egész évi figyelmeteket, a pattogatott kukorica illata lengje be a napjaitokat és kívánok nektek filmekkel telített, valamint sikerekben gazdag boldog újévet!

Bár a Sony Pictures-nek a feltörési botrány miatt most biztosan nem telnek kellemesen az ünnepek, azért a náluk készülő Hotel Transylvania 2 új ízelítője hűen tükrözi a hangulatot:

De ha ez esetleg nem lenne elég jó, akkor a jövő decemberben debütáló Star Wars 7 előtt tisztelegve következzék a Spike TV karácsonyi Star Wars különkiadása:

Persze 2014 hátralévő napjaiban sem állnak majd üresen a mozik, közel fél tucat új film várja, hogy becsücsüljünk rá. Mutatjuk a különleges kínálatot:

A hetedik fiú (Seventh Son):

A Joseph Delaney által jegyzett Wardstone-krónikák könyvsorozat első két kötetén alapuló fantasy darabot a Mongol rendezője, Szergej Bodrov adaptálja vászonra, nem fukarkodva a speciális effektekkel és a középkori hangulattal sem. Julianne Moore a gonosz Malkin anya képében azt szeretné, amit a legtöbb velejéig romlott boszorkány, viszont akad itt egy lovag, aki történetesen maga Jeff Bridges és a hetedik fiú hetedik fiának (Ben Barnes) gyorstalpalón való kitanításával próbálja megakadályozni a boszorka terveit. Már nyilván ennyiből is kitaláltátok, hogy A hetedik fiú nem az a fajta fantasy, amely megmozgatja az ember szürkeállományát, viszont kellően szórakoztat addig, amíg a játékidő tart, ráadásul mindezt sztárokkal és korrekt látvánnyal teszi, ezért az ünnepek alatt bátran sort lehet keríteni rá.

(Érdekesség: A film alapjául szolgáló kötetek a Wardstone-krónikák 1. – A Szellem Inasa és a Wardstone-kórnikák 2. – A Szellem átka néven jelentek meg.)

Éjszaka a múzeumban: A fáraó titka (Night at the Museum: Secret of the Tomb):

Még 2006-ban bukkant fel Larry, a múzeumőr (Ben Stiller), akinek meggyűlt a baja a múzeum életre kelő szobraival és csontvázaival. Ezúttal Londonba utazik, hogy megakadályozza, hogy a mágikus kőtábla varázsa elmúljon, csakhogy ebben legjobb barátai – hovatovább kiállítási tárgyai – is vele tartanak. Az ezúttal is bájosan szórakoztató családi filmbe nem kevés keserűség vegyülhet a filmrajongók számára, hiszen Teddy Roosevelt szerepében a nyáron tragikusan elhunyt Robin Williams látható, egyik utolsó alakításában. Már csak miatta is ajánljuk!

(Érdekesség: A múlthéten mutatkozott be Robin Williams másik filmje, amit szintén az utolsók között forgatott, ez a Brooklyn legdühösebb embere.)

Asterix: Az istenek otthona (Asterix: Le domaine des dieux):

A helyzet ugyanaz, mint a korábbi Asterix-filmekben: Cézár nem tett le róla, hogy behódoltassa az utolsó független gall falut, ezért Az istenek otthona alcímű epizódban a civilizáció örömeivel próbálkozik, és úgy tűnik, hogy célt is érnek fáradozásai, de természetesen hőseinket, Asterixet és Obelixet sem kell félteni. Az elsőfilmes Louis Clichy és Alexandre Astier rendezők az élőszereplős megoldás helyett visszatértek az animációs meséhez, így Gerard Depardieu sajnos ezúttal nem rúg labdába, de legalább a poénok és a rajzolás a helyén vannak, továbbá 3D-ben is elérhető. Kell ennél több ilyenkor a gyerkőcöknek és kísérőiknek?

(Érdekesség: Az Istenek otthona a René Goscinny és Albert Uderzo által készített azonos nevű, 1971-ben megjelent képregényből született meg.)

Hogyan írjunk szerelmet (The Rewrite):

Rég volt már, hogy Hugh Grant romantikus komédiával támadta be a magyar moziba járó hölgyeket, éppen ezért a Hogyan írjunk szerelmet jelentheti számára a nagy visszatérést az alapokhoz. Bár a történet sablonossága nem változott (menő hollywoodi forgatókönyvíróból forrófejű egyetemi tanár lesz, majd egy kis külső ráhatással megkomolyodik), a Grant és a garantáltan szórakoztató mellékszereplők (J.K. Simmons, Marisa Tomei) szájába adott mondatok szellemesek és működnek, így korrekt választás lehet a szórakozni vágyóknak és a romantikus lelkűeknek is. Vagy csak úgy.

(Érdekesség: Marc Lawrence rendező korábban két filmet is készített már Granttel: az egyik a 2002-es Két hét múlva örökké, míg a másik a 2007-es Zene és szöveg.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenés:

Most sajnos nincs új megjelenés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)