Hirdetés

GameStar Filmajánló - A kör, A tökéletes gyilkos és Bye Bye Man

|

Mielőtt berobbannának a galaxis őrzői, még megnézhetjük Emma Watson és Tom Hanks új thrillerét, László Zsolt krimijét és a legújabb amerikai horrort is.

Hirdetés

A héten kitűzték az Avatar folytatásainak premierjét; megtudtuk, hogy jön a Halálos iramban 8. spin-offja; a Star Wars: Az utolsó Jedik nem lesz egy újabb A Birodalom visszavág; kétséges a Star Trek 4 jövője; egy régi ismerős pedig visszatér a Jurassic World 2-ben. A Puliwood egyébként bemutatta a Marvel+ különszámát, az X-Faktor képregényt, olvassatok erről is mindenképp. 

Az izgalmas hírek mellett trailerből sem volt hiány. Először a Star Wars: Az utolsó Jedik szinkronos előzetesét kaptuk meg, amelyben Mark Hamill Stohl András hangján szól: 

Ami viszont ennél sokkal nagyobb meglepetés volt, az a Kingsman: Az Aranykör legelső ízelítője, amely felejthetetlen élményt ígér, az előd katarzisánál is durvábbat: 

Bár a héten híján vagyunk az ilyen kaliberű filmeknek, azért így is van mire beülni: 

A kör (The Circle)

Ez a kör nem az a kör, amelyben egy sápadt, normális fodrászra nem lelő kislány kimászik a TV-ből, átértékelve a reality show fogalmát. Ebben A körben az Emma Watson alakította fiatal hölgy állást kap a Szilícium-völgyben a Kör névre keresztelt technológiai vállalatnál. A Steve Jobsra emlékeztető vállalatvezető (Tom Hanks megformálásában) a mindenhol elhelyezhető kameráival a világot szeretné jobb hellyé tenni, azonban ahogy az lenni szokott, semmi sem az, aminek látszik. A Dave Eggers sikerkönyve alapján készült film rendkívül aktuális, ugyanakkor disztopikus témákat feszeget.

(Érdekesség: A Kör a tragikus hirtelenséggel elhunyt Bill Paxton utolsó filmje.)

A tökéletes gyilkos

Ezen a héten sem maradunk magyar film nélkül, ráadásul ezúttal nem egy vígjáték, egy art mozi, vagy egy történelmi kalandfilm kerül terítékre, hanem a ritkaságszámba menő krimi-thriller vonal. A lánya halála után a gyilkossági csoport nyomozója (László Zsolt) nem találja a helyét, és ahogy az lenni szokott, a feleségével megromlott a viszonya, inkább a munkájába menekül. Legújabb ügyében azonban a bosszú lehetősége kecsegtet a számára, mivel lánya legjobb barátnője és feltételezett gyilkosa az eset gyanúsítottja.

(Érdekesség: Pacskovszky József elmondása szerint Alfred Hitchcock Szédülés című filmjéből merített inspirációt.)

Bye Bye Man - A Rettegés Neve (The Bye Bye Man)

A félni vágyók is megtalálhatják a számításaikat (ha A kör nem lenne elég ijesztő) és úgy fest, hogy a  Slenderman mítosz máris testet öltött egy horrorfilmben. Három főiskolás úgy dönt, hogy a kampusz melletti, régi, elhagyatott házba költözik (mert az olyan jó ötlet), majd szabadjára engednek egy természetfeletti entitást (ez is remekül szokott elsülni), amely szépen lassan és szisztematikusan a halálba igyekszik őket kergetni.

(Érdekesség: A film Cressida Bonas első nagy szerepe. A színésznő korábban Harry herceg párja volt, és állítólag azért szakítottak, hogy Bonas folytatni tudja színészi pályafutását.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (DVD, Blu-ray)
- A fegyvertelen katona (DVD, Blu-ray)
- Váratlan szépség (DVD, Blu-ray)
- Tapló télapó 2 (DVD)
- Hivatali karácsony (DVD)
- A boncolás (DVD)
- Amadeus (Fémdobozos változat)(Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)