Hirdetés

GameStar Filmajánló - A legsötétebb óra, Floridai álom és Gengszterzsaruk

|

Két Oscar-esélyes film is megérkezik a mozikba, de Gary Oldman Churchillje és Willem Dafoe floridai álma mellett beülhetünk Gerard Butler zsarus akciózására és egy norvég thrillerre is.

Hirdetés

Mielőtt még áttérnénk a premierekre, vegyük át tőmondatokban az elmúlt hét filmes eseményeit. Jövőre csúszott az Új mutánsok, bakiparádét kapott a Thor: Ragnarök, Leonardo DiCaprio aláírt Tarantino következő filmjéhez, újra sínen van A feláldozhatók 4, elkészülhet a Superman: Red Son animációs film és A holnap határa 2 lehet Doug Liman következő filmje. 

Hirdetés

A hírek mellett nem maradtunk előzetes nélkül sem, befutott a Warner Bros. következő animációs filmjének első trailere, ilyen lesz a Suicide Squad: Hell to Pay

Persze erről még korai lenne nyilatkozni, hiszen csak valamikor 2018 tavaszán debütál digitálisan és DVD-n, viszont az alábbi bemutatók már aktuálisak:

A legsötétebb óra (Darkest Hour)

Korunk egyik legzseniálisabb színésze Gary Oldman, így minimum felháborító, hogy még egyetlen Oscar-díjat sem ítéltek oda neki. Legújabb filmje, A legsötétebb óra kapcsán azonban egyre biztosabb, hogy behúzza első szobrát, a kritikák szerint - beleértve a Puliwood értékelését is - ugyanis zseniálisan hozza Winston Churchill karakterét, akire a második világháborúban hatalmas felelősség hárul frissen kinevezett miniszterelnökként: megkezdjék a béketárgyalásokat Hitlerrel vagy vegyék fel vele a harcot. A héten ezt a filmet ajánljuk leginkább megtekintésre! 

(Érdekesség: Gary Oldmant a forgatás teljes ideje alatt összesen 200 órán át sminkelték.)

Floridai álom (The Florida Project)

Sean Baker előző filmjénél, a Tangerine-nél sokkal őszintébben és letisztultabban koncentrál a társadalom szélére sodródott emberek mindennapjaira új rendezésében, a Floridai álomban, amely főszereplőjének egy gyereket, a cserfes és életrevaló Moonee-t (Brooklyn Prince) tesz meg. A kislány Orlando luxus vidámparkjainak árnyékában, egy lepukkant kis szállodában tengeti az életét kis társaival kalandozva. A Floridai álom nem véletlenül lett a kritikusok nagy kedvence, a Puliwood szerint például a legfőbb ereje a filmnek az egyszerűségében rejlik, hogy elsősorban Moonee és kis barátai gyermeki ártatlanságán keresztül láttatja a világot. Érdemes megnézni.

(Érdekesség: Willem Dafoe imádja Elvis Presley dalait, ezért a 2009-es Daybreakers - A vámpírok korában Elvisnek keresztelték el a karakterét.)

Gengszterzsaruk (Den of Thieves)

Christian Gudegast rendezőként is kipróbálja magát a Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma után, amelynek esetében a forgatókönyvért felelt. A Gengszterzsaruk történetében egy vérprofi bűnözőcsapat egymás után rámolja ki a bankokat, mikor felbukkan Gerard Butler, a legkeményebb zsaru a környéken és csapatával mindent beleadnak, hogy lekapcsolják a rablókat. A szegény ember Szemtől szembenje ez, amely menő akciójeleneteket virít és sokaknak bűnös élvezet lehet, de a többiek valószínűleg inkább elpocsékolt lehetőségként tekintek majd rá. 

(Érdekesség: A Ziggy Zerhusent alakító Eric Braeden az író-rendező, Christian Gudegast édesapja.)

68 lepedő (68 Kill)

A leginkább a Gyilkos elmék című sorozatból ismert Matthew Gray Gubler ezúttal főszereplőként bizonyíthat a színészként és íróként tevékenykedő Trent Haaga akció-vígjátékában, a 68 lepedőben. A sztori szerint Chip (Gubler) beleegyezik, hogy segít barátnőjének ellopni 68 ezer dollárt, azonban egyik esemény követi a másikat, így "hősünk" hamarosan egy pisztollyal a kezében és egy lánnyal a csomagtartójában találja magát, a káoszt pedig egy nap alatt helyre kell hoznia. 

(Érdekesség: Trent Haaga részt vett a The Evil Within 2 és a PsychoBreak írásában is.)

Thelma 

A dánok és svédek után a norvégok is megmutatják, hogy igenis tudnak letaglózó filmet készíteni, amelyet ráadásul horror-és thriller elemekkel, valamint némi erotikával is vegyítettek. Az események középpontjában Thelma (Eili Harboe), egy vallásos norvég diáklány áll, aki Oslóba költözik, ahol beleszeret egy másik lányba és rájön, hogy természetfeletti képességei vannak.

(Érdekesség: A rendező, Joachim Trier édesapja és nagyapja is filmes. Előbbi, Jacob Trier hangtechnikusként dolgozott olyan filmeken, mint a 75'-ös A Grand Prix, utóbbi, Erik Løchen legismertebb rendezése pedig az 1959-es A vadászat.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Kingsman: Az Aranykör (DVD, Blu-ray)
- Barry Seal: A beszállító (DVD, Blu-ray)
- Valerian és az ezer bolygó városa (DVD, Blu-ray)
- Csábítás (DVD, Blu-ray)
- Logan Lucky: A tuti balhé (DVD)
- Újra otthon (DVD)
- Bővérű nővérek (DVD)
- A ferde ház (DVD)
- A szerencse háza (Blu-ray)
- Piszkos Harry (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)