Hirdetés

GameStar Filmajánló - A majmok bolygója: Forradalom és A megtisztulás éjszakája: Anarchia

|

Az uborkaszezonon kicsit javítva a filmipar most megemberelte magát, így ezen a héten öt alkotásra is beülhetünk a tikkasztó meleg elől menekülve.

Hirdetés

Az elmúlt hét nap legnagyobb szenzációja egyértelműen a női Thor bevezetése volt, de ezen kívül sem volt unalmas az élet, hiszen érkezett egy kép a Gotham sorozat lehetséges Jokeréről és befutott A hobbit: Az öt sereg csatája hivatalos története is.

Megérkezett a Disney és a Marvel közös animációs filmjének első valamire való előzetese is. A Hős6os (Big Hero 6) az azonos című képregényen alapul és egy Hiro Hamada névre keresztelt csodagyerekre koncentrál, aki imád robotokat barkácsolni. Szakértelme pont kapóra jön, mikor városát egy gonosz erő fenyegeti. A klisésnek tűnő sztori ellenére a trailer alapján a mese szerethető lesz és humorban sem szenved hiányt:

Animációs film erre a hétre is jut a Repcsik folytatásának képében, de vessetek egy pillantást a többi jelöltre is:

A majmok bolygója: Forradalom (Dawn of the Planet of the Apes):

A legismertebb filmes franchise-ok közé tartozó Majmok bolygója 2011-ben kapta meg szükséges rebootját, egy előzmény, a Lázadás képében, amely elindította azt a folyamatot, ami végül a majmok uralkodásához vezet majd. A trilógia második része, A majmok bolygója: Forradalom már előre vetíti az emberiség idejének leáldozását, azonban a majmok és az életben maradt emberek még képesek a békés együttélésre. Legalábbis a nagy részük. Mindkettő fajban vannak szélsőséges nézeteket valló egyedek, akik a másik kiirtására törekednek és ez adja a Forradalom cselekményének mozgatórugóját. Az emberszabásúak oldalán Andy Serkis és társai brillíroznak a motion capture technológia segítségével, míg az ellentáborban a zseniális Gary Oldman szítja a feszültséget Jason Clarke tiltakozásának ellenére. Bár a trilógia időközben átesett egy rendezőcserén (Rupert Wyatt leköszönt, jött helyette a Cloverfieldes Matt Reeves), a külföldi kritikák rendre azt hirdetik, hogy minőségi folytatásról van szó, amelyben a látvány és a dráma egyaránt kitesz magáért. A héten ezt ajánljuk leginkább!

(Érdekesség: Jelen álláspont szerint a film nem lesz látható a Cinema City komplexumokban, viszont más mozikban igen. A teljes listát itt találjátok.)

A megtisztulás éjszakája: Anarchia (The Purge: Anarchy):

Ha emlékeztek még az első részre, A bűn éjszakájára, akkor az is beugrik, hogy az alapkoncepció szerint egyetlen éjszakára minden bűncselekmény szabad Amerikában és következmények nélkül megtehető bármi, cserébe az év többi napján nyugalom és béke van. Valószínűleg a készítők sok panaszt hallhattak arra vonatkozóan, hogy az elődben egyetlen család kálváriáját kellett végigkövetnünk, miközben egész Amerika a bűnben fuldoklott. Mivel A megtisztulás éjszakája: Anarchia címet kapó folytatás nagyobb költségvetést kapott és ezáltal már egy komplett város lakói miatt izgulhatnak a thrillerrajongók. A cselekmény helyszínének kibővítése egyúttal azt vonta magával, hogy az ismertebb színészeknek búcsút mondhatunk, így Ethan Hawke és Lena Headey helyett ezúttal jobbára a Szökésből és az Amerika Kapitány folytatásából ismert Frank Grillo marad nekünk.

(Érdekesség: Az Amerika Kapitány második részében a nagyobb hitelesség kedvéért Frank Grillo alaposan megverte a főszereplő Chris Evans-t, aki kisebb sérüléseket is szerzett a forgatás közben.)

Repcsik: A mentőalakulat (Planes: Fire & Rescue):

A Disney egyetlen nyári szünetet sem hagy ki, mindig ellátja animációs mozikkal a kisebbeket, most éppen egy évvel a Repcsik bemutatkozását követően hozzák el a folytatást A mentőalakulat képében. Rozsdás, a tériszonnyal küzdő permetezőgép újabb kihívások elé néz, ugyanis légi tűzoltónak áll. A küllem továbbra is a megszokott minőségű, a karakterek szerethetőek és természetesen nem maradhatott ki a tanulság sem a történetből, de mindez a tíz éven aluliak szórakozását szolgálja, és ez jól van így, ne várjunk hát többet tőle.

(Érdekesség: Korábbi cikkünkből kiderül, hogy milyen háttérmunkát végeztek a grafikusok a leglátványosabb eredmény érdekében, és hogy milyen gépek mását láthatjuk a vásznon.)

A pap gyermekei (Svecenikova djeca):

Díjnyertes, abszurd humorú horvát vígjáték egy sziget papjával a középpontban, aki nem akar beletörődni abba a ténybe, hogy kevés gyerek születik, ezért egy isteni szikrától vezérelve titokban kilyuggatja a helyi boltok óvszereit. A pap gyermekei című komédia mosolyra fakasztó momentumai és naiv, mégis sajátos szereplői mellett a háttérben komolyabb témákat is feszeget, de csak azok számára, akik kíváncsiak rá.

(Érdekesség: A film hatalmas siker volt a Karlovy Vary Filmfesztiválon, sőt óvatos becslések szerint 1991 óta a legsikeresebb horvát alkotás.)

A házmester (Dans la cour):

Pierre Salvadori (Mosás, vágás, ámítás) francia vígdrámájában a címet is adó foglalkozás, a házmesterség szolgáltatja az apropót. Egy Antoine nevű kiégett és depresszióban szenvedő rockzenész magára vállalja egy társasház gondnoki feladatait egy kényszerképzetes befolyásos lakó, Mathilde (Catherine Deneuve) segítségével, majd megszereti a dolgot és a lökött lakókat, viszont depressziója nem múlik el. A házmester egy újabb tipikus film a sírva vigadós fajtából, de a továbbra is lehengerlő Deneuve miatt ezt egy cseppet sem bánjuk.

(Érdekesség: Gondoltátok volna, hogy Catherine Deneuve már a hetvenet tapossa? Ennyi idő alatt szinte már az összes fontos rendezővel dolgozott együtt.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Batman fia (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)