Hirdetés

GameStar Filmajánló - A szabadság ötven árnyalata és Szólíts a neveden

|

A héten az érzelmek dominálnak a mozikban: a Kamaszkorunk legszebb nyarát idéző, Oscar-esélyes Szólíts a neveden mellett megérkezik A szürke ötven árnyalata utolsó (?) folytatása is.

Hirdetés

Ha még nem tettétek volna, mindenképpen szavazzatok arra, hogy szerintetek mi volt a legjobb januári film, de érdemes ránézni a Crank univerzumról, a Men in Black spin-off rendezőjéről, a Jumanji: Vár a dzsungel folytatásáról, a Robert Downey Jr.-féle Dr. Dolittle szereplőgárdájáról és a Fekete Párduc értékeléseiről szóló hírre. 

Hirdetés

Mivel trailerek tekintetében igencsak erős volt ez a hét, nehéz volt kiválasztani egyet, de mivel a Deadpool 2 trailert már úgyis mindenki látta, ezúttal Dwayne Johnson következő filmjére esett a választásunk: a Felhőkarcoló egy Die Hard/Pokoli torony hommage-nek tűnik, így szívesen néznénk.

Miután a Szikla meghozta a hangulatot, térjünk is rá a heti felhozatalra: 

A szabadság ötven árnyalata (Fifty Shades Freed)

E.L. James regényeinek feldolgozása a végére ért, A szabadság ötven árnyalatában már Anastasia Steele (Dakota Johnson) és Christian Gray (Jamie Dornan) beteljesedett kapcsolatát és a házasélet velejáróit láthatjuk annak minden pozitívumával és negatívumával, a szériától megszokott stílusban. Aki beült a korábbi részekre, az jól tudja, hogy mire számíthat a záróakkordtól, a többieknek viszont azt ajánljuk, hogy inkább kutakodjanak más "erotikus thrillerek" után, csakis jobbak vannak ennél. 

(Érdekesség: A forgatás egy része a kanadai énekes-dalszerző Sarah McLachlan otthonában zajlott.)

Szólíts a neveden (Call Me by Your Name)

Ahogy a bevezetőben is említettük, a Kamaszkorunk legszebb nyarát idéző, erősen Oscar-esélyes Szólíts a neveden azt meséli el, ahogy két férfi, a 17 éves nagy kamasz Elio (Timothée Chalamet) és apja egyetemi diákja, Oliver (Armie Hammer) egymásba szeretnek, valamikor a 80-as évek derekának Olaszországában. Luca Guadagnino (Vakító napfényben) romantikus drámáját egymásra licitálva dicsérik a kritikusok, a Puliwood szerint például ott van a helye a legnagyobb szerelmes filmek között.

(Érdekesség: Timothée Chalamet "Elio" szerepe kedvéért megtanulta az olasz nyelvet és gitározni.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- HHhH: Himmler agyát Heydrichnek hívják (DVD, Blu-ray)
- Viktória királynő és Abdul (DVD, Blu-ray)
- Hegyek között (DVD, Blu-ray)
- Novemberi gyilkosság (DVD, Blu-ray)
- Amerikai bérgyilkos (DVD, Blu-ray)
- A mogyoró-meló 2 (DVD)
- Sztálingrád (DVD)
- Alibi.com (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)