Hirdetés

GameStar Filmajánló - A világ összes pénze, Az útvesztő: Halálkúra és Három óriásplakát Ebbing határában

|

A héten megnézhetjük, hogyan helyettesítette Christopher Plummer Kevin Spacey-t, lezárul Az útvesztő franchise, bemutatkozik az egyik legfőbb Oscar-esélyes és látható lesz a Kodelka-gyilkosságot feldolgozó magyar film is.

Hirdetés

Január vége is tartogatott meglepetéseket a filmrajongóknak. Olyan hírek érkeztek például, hogy a Suicide Squad 2-ben egy halottnak hitt karakter is visszatérhet, dátumot kapott a Warcraft: A kezdetek rendezőjének új filmje, kiderült néhány részlet Az Igazság Ligája lemezes kiadásairól, a Dűne adaptáció egy felnőtteknek szánt Star Wars lesz, és Thanos lehet a jelen generáció új Darth Vadere. Eközben kihirdették az Oscar-jelölteket is, a Puliwood össze is állította, hogy mi volt az 5 legnagyobb csalódás és 5 legkellemesebb meglepetés. 

Hirdetés

Tavasszal megjelenik a Warner Bros. következő, DC-témájú animációs filmje, a Suicide Squad: Hell To Pay is, amelyhez most jött meg az előzetes:

Gonoszokból pedig ezen a héten sem lesz hiány. Mutatunk is párat. 

A világ összes pénze (All the Money in the World)

Nem volt egyszerű menet, mire elkészült Ridley Scott új filmje, elvégre a Kevin Spacey-botrány és annak következményei mellett a főbb szereplők bérezése is kiverte a biztosítékot. A megtörtént eseten alapuló sztoriban J. Paul Getty (a Golden Globe-, BAFTA- és Oscar-díjra jelölt Christopher Plummer) unokáját elrabolják és váltságdíjat követelnek érte, a fiú édesanyja (Michelle Williams) azonban hiába kéri a fösvény milliárdost, az nem segít, így az asszony kétségbeesésében Getty üzleti tanácsadójához, az egykori CIA ügynök Fletcher Chase-hez (Mark Wahlberg) fordul. A kritikák szerint a színészek remekelnek - élen a Spacey-t helyettesítő Plumerrel, akit Scott eredetileg is kinézett a szerepre -, így mindenképpen érdemes adni egy esélyt A világ összes pénzének. 

(Érdekesség: Mark Wahlberg másfél millió dollárt kapott a 10 napos utóforgatásokért, míg Michelle Williams csak napi 80 dollárt kapott amiatt, hogy más volt a szerződésük. Wahlberg később az összeget a Times'Up alapítványnak ajánlotta fel a színésznő nevében.)

Az útvesztő: Halálkúra (Maze Runner: The Death Cure)

A befuccsolt A beavatottal szemben Az útvesztő franchise bizony befejeződik, még Dylan O'Brien forgatás során szerzett komoly sérülése sem akadályozhatta meg, hogy a széria rajongói végjáték nélkül maradjanak. A harmadik részben, a Halálkúrában csúcsosodik ki mindaz, ami idáig történt, ez pedig azt jelenti, hogy rengeteg karakter sorsa dől el - csakhogy a filmet értékelők véleménye alapján a jól megkoreografált és látványos akciójeleneteken kívül szinte minden másban elvérzik a trilógia záróakkordja. Inkább csak a rajongók figyelmébe ajánljuk.

(Érdekesség: Ha szeretnél mindent megtudni a filmről, ezt a cikket olvasd el.)

Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Martin McDonagh az egyik legnagyobb kortárs drámaíró és emellett tehetséges rendező is, amelyet az Erőszakik esetében már bizonyított. Kiváló érzékkel vegyíti a remek karakterdrámát az abszurd fekete humorral és nincs ez másként legújabb műve, a Három óriásplakát Ebbing határában esetében sem, amelyen újfent illusztris stábbal (Francis McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage) dolgozhatott együtt. A történet középpontjában egy olyan anya áll, akinek a lányát meggyilkolták, viszont  három hónap után sem találták meg a tettest, ezért három, a város határában található hirdetőtáblán vonja felelősségre a rendőrfőnököt. Az indulatok pedig ezután szép fokozatosan elszabadulnak. Nem véletlenül kapott film 7 Oscar-jelölést is, a Puliwood kritikája ugyanis egyenesen zseniálisnak titulálja. Nézzétek meg, ha tehetitek! 

(Érdekesség: Az egyik hosszabb szünetben Woody Harrelson ellátogatott a forgatási helyszínhez közeli hangszerboltba, ahol rögtönzött koncertet adott a jelen lévőknek.)

A hentes, a kurva és a félszemű

Szász János (A nagy füzet, Ópium - Egy elmebeteg nő naplója, Szédülés) ismét komoly témát boncolgat: A hentes, a kurva és a félszemű a hírhedt Kodelka-gyilkosságot dolgozza fel, méghozzá olyan színészek bevonásával, mint a szerep kedvéért meghízott Hegedűs D. Gyula, Nagy Zsolt és Gryllus Dorka, ráadásul a zenét az a Jóhann Jóhannsson szerezte, aki az Érkezéshoz és az anyám!-hoz is. Többet nem is árulnánk el előre a filmből, nézzétek meg a mellékelt videót és azonnal le fogjátok tudni szűrni, hogy érdemes-e beülnötök rá vagy sem.

(Érdekesség: A forgatáshoz a Dreher-birodalom volt szarvasmarhatelepét rendezték át mészárszéknek.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A héten sajnos nincs új megjelenés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)