Hirdetés

GameStar Filmajánló - A Viszkis, Coco és Hét nővér

|

Sci-fi thriller, animációs film és egy magyar akciófilm egyaránt megtalálható a mozik heti kínálatában.

Hirdetés

Az elmúlt napokban kiderült, hogy készül a Gyilkosság az Orient Expresszen folytatása, jön a Mi kell a nőnek? női változata, petíció indult Az Igazság Ligája rendezői változatáért, rajongói rajzfilm készült a Cuphead alapján, Ben Affleck talán szakít Batmannel és animációs sorozatot kap Harley Quinn

Hirdetés

Hamarosan egy videojáték alapján készült film is a mozikba kerül: a Rampage főszerepét Dwayne "The Rock" Johnson tölti be és katasztrófafilmbe oltott szörnyzúzdát ígér a trailer.

A Rampage: Tombolás bűnös élvezetnek ígérkezik, ahogyan az alábbi premierek is: 

A Viszkis

Miután Antal Nimród Hollywoodban elkészített néhány középszerűnél jobb, de azért nem nagyszerű filmet - mint a Ragadozók, az Elhagyott szoba vagy A szállítmány - visszatér egy film erejéig kicsiny hazánkba. Ez a Viszkis rabló (a filmben Szalay Bence), azaz Ambrus Attila börtönbüntetésbe torkolló pályafutásáról szól. A Puliwood kritikája szerint Nimród ezzel lefektette a magyar filmkészítés újabb mérföldkövét, A Viszkis ugyanis az alakítások, a hangulat, Yonderboi zenéje és a profi akciójelenetek miatt világszintű alkotás lett. 

(Érdekesség: Egy cameo erejéig Ambrus Attila, a valódi Viszkis is felbukkan a filmben.)

Coco 

A Pixar legújabb animációs filmje elsőre a pár évvel ezelőtti Az élet könyve című, Guillermo del Toro által felügyelt mesére emlékeztet, ahol szintén a mexikói kultúrában meghatározó Holtak Földjére látogathattak el a nézők, ám ezt ezúttal a Toy Story 3-at rendező Lee Unkrich vezénylete alatt láthatjuk. A sztori szerint főhősünk, Miguel híres zenész szeretne lenni, csakhogy egy szerencsétlen véletlen folytán a holtak birodalmában találja magát, ahol számtalan kaland - és dal - vár rá. A Coco minőségi mese lett, szórakoztató és tartalmas kikapcsolódást nyújt. Olvassátok el, hogy miért. 

(Érdekesség: Brazíliában a film címét "Viva"-ra módosították, mivel a "Coco" könnyen összetéveszthető a portugál "cocô" szóval, ami ürüléket jelent.)

Hét nővér (What Happened to Monday)

A Hét nővér nem mindennapi alkotás, hiszen egy olyan sci-fi elemekkel teletűzdelt thrillerről van szó, amelyet a Netflix gyártott le, viszont mozikban is látható. Nem ez az egyetlen különlegessége, hiszen a főszerepben Noomi Rapace (Prometheus, A tetovált lány, Sherlock Holmes: Árnyjáték) egyszerre hét karaktert is játszik, egészen pontosan a hét különböző napjairól elnevezett ikreket. Hogy miért döntött így a lányok édesapja (Willem Dafoe) és mit forral a fejében Glenn Close karaktere, azt megtudhatjátok a mellékelt trailerben, ami pedig Tommy Wirkola (Náci zombik, Boszorkányvadászok) rendezését illeti, már csak a koncepció és a színészek miatt is érdemes adni neki egy esélyt. 

(Érdekesség: Noomi Rapace félig spanyol, félig svéd származású. Édesanyja svéd színésznő, édesapja pedig egy spanyol flamenco énekes volt.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- A héten  nincs új megjelenés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)