Hirdetés

GameStar Filmajánló - Alita: A harc angyala, Boldog halálnapot! 2, Kölcsönlakás

|

Harcias kiborgok, babamaszkos gyilkosok, lakáscserélő szeretők és háborús szerelmesek várnak titeket mától a mozikban.

Hirdetés

Az elmúlt napokban számos érdekességet tudtunk meg: elkészülhet a Mad Max: A harag útja folytatása, Zordon dala mégis felcsendülhet Az oroszlánkirály filmben, most bárki szerepet kaphat a Jay és Néma Bob rebootban, az Aquaman írója visszatér a folytatáshoz, Daniel Radcliffe szerint elkerülhetetlen egy Harry Potter reboot és Kőszegi Ákos Thanosról is mesélt az új interjújában.

Hirdetés

Mivel a Jégvarázs 2 előzetesét már úgyis mindenki látta, ezért most a Yesterday című film első trailerét mutatjuk meg, amelynek főhőse egy balesetet követően rádöbben, hogy egyedül ő emlékszik a The Beatlesre, senki más a világon, ezt pedig saját zenei karrierjének beindítására használja fel. Szívmelengetőnek ígérkezik a történet: 

Egészen júniusig kell várniuk a The Beatles rajongóknak rá, addig viszont sok más kerül a mozikba. A héten például ezek: 

Alita: A harc angyala (Alita: Battle Angel)

James Cameron szerelemprojektje hosszú évek tervezgetése után valósulhatott meg a rendező írásában és produceri felügyelete mellett, a projekt élére pedig Robert Rodriguez (Volt egyszer egy Mexikó, Desperado, Sin City) került, akinek meglehetősen határozott elképzelései voltak azzal kapcsolatban, hogyan adaptálják vászonra Yukito Kishiro méltán elismert Battle Angel Alita c. mangáját. A jövőben játszódó sztori az amnéziában szenvedő kiborg, Alita (Rosa Salazar) történetét követi, akit egy Ido (Christoph Waltz) nevű orvos ment meg a roncstelepről és egyúttal felfedezi a lány egyedülálló harci tudását. A mi véleményünk és a Puliwood kritikája megegyezik abban, hogy bár az Alita cseppet sem hibátlan, a kiválóan kidolgozott főszereplőért (ráadásul a magyar szinkron is kimagaslóan jól sikerült) és az első osztályú látvány miatt megéri megnézni a filmet, pláne IMAX-ben. 

(Érdekesség: Miután az első előzetes után a közönség nemtetszését fejezte ki Alita hatalmas szemei iránt, Cameron jelezte a rendezőnek, hogy a főszereplő íriszei túl kicsik és ez az aránytalanság akaszthatta ki a nézőket. A VFX-animátorok végül változtattak rajta.)

Boldog halálnapot! 2 (Happy Death Day 2U)

Nagy siker volt a 2017-es Boldog halálnapot!, a durván 5 milliós költségvetésből 55-öt termelt Amerikában és még 67-et világszerte. De ez nem is meglepő, elvégre a filmet gyártó Blumhouse erre az üzleti modellre rendezkedett be: alacsony büdzséből hatalmasat kaszálni. Ez a céljuk a folytatással is, amelynek középpontjában ismételten a Jessica Rothe által megformált nőt láthatjuk, akinek ugyanazt a napot kell újra és újra átélnie, hogy a végén meghaljon - tehát a Bill Murray-féle Időtlen időkig alapkoncepcióját használja, csak horror körítéssel. Ha tetszett az első rész és érdekel a sztori folytatása, akkor lehet neki adni egy esélyt, de a kritikusok szerint sokkal gyengébb az elődjénél. 

(Érdekesség: A rendező, Christopher Landon elmesélte, hogy azért egy szürreális bébi maszk takarja el a gyilkos arcát, mert egyszerre vicces és ijesztő is, ráadásul nem sokkal a film forgatása előtt tudta meg, hogy hamarosan fia születik, így akkoriban majdnem mindenhol babákat látott.)

Kölcsönlakás

A Kölcsönlakás Ray Cooney egyik legtöbbször feldolgozott komédiája, amely jelenleg a Játékszínben látható színdarabként - ebből faragott filmet Dobó Kata rendezőként. Ötletéhez olyan színészeket sikerült összeverbuválnia, mint Haumann Máté, Klem Viktor, Martinovics Dorina, Oroszlán Szonja, Szabó Simon, Fehér Tibor és Kiss Ramóna, ők próbálnak megnevettetni minket ebben a félreértésekre építő vígjátékban, amelyre alacsony elvárásokkal érdemes csak beülni.

(Érdekesség: Ha kíváncsi vagy rá, hogy a szereplők miket meséltek a forgatásokról, akkor a Puliwood cikkében utánaolvashatsz.)

Hidegháború (Cold War)

Pawel Pawlikowski a kortárs lengyel és egyben az európai filmművészet egyik kiemelkedő alakja, aki 2013-ban az Ida című filmjével Oscar-díjat nyert. Most újfent az aranyszobor közelébe került legújabb alkotásával, a Hidegháborúval, amely egy évtizedeken és országokon átívelő se veled-se nélküled típusú szerelmi történet. A Puliwood cikke szerint "rengeteget meséltek már nekünk a filmesek a szerelemről, de ilyen formában, ilyen eszközökkel még nem nagyon", így ha egy kicsit is felkeltette az érdeklődéseteket az alábbi trailer, akkor mindenképpen nézzétek meg. 

(Érdekesség: A film az Európai Filmakadémia spanyolországi díjátadásán öt kategóriában - legjobb film, legjobb rendező, legjobb női főszereplő, legjobb forgatókönyv, legjobb vágás - lett győztes.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A héten sajnos nincs új megjelenés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)