Hirdetés

GameStar Filmajánló - Amerika Kapitány: A tél katonája, Rio 2 és Isten fia

|

Végre egy filmek és DVD megjelenések szempontjából is erős héthez érkeztünk.

Hirdetés

Bár a hangsúly jelenleg úgyis a legújabb Marvel alkotáson van, azért érdemes odafigyelni az elmúlt hét hírtermésére is. Kifejezetten érdekes például, hogy kiderült, ki lesz a Gotham sorozat Rébusza, bejelentették a magyar Argo 2 megjelenését, felmerült a Zöld Lámpás remake lehetősége és szó volt a Bond 24 lehetséges gonoszáról, valamint a Dredd folytatásáról is.

Hasonlóan figyelemreméltó a Luc Besson írásában és rendezésében készülő Lucy első trailere, amelyben Scarlett Johansson különböző szerek hatására szuperképességekre tesz szert. Az eyecandy-faktort a főszereplőnő garantálja, a többi már a francia rendezőn múlik. Szerintetek kasszát robbanthat?

Ha a Lucy esetleg nem is, az Amerika Kapitány folytatása biztosan sokakat érdekel, és ha esetleg valamiért mégsem, emellett is van miből válogatni.

Amerika Kapitány: A tél katonája (Captain America: The Winter Soldier):

A 2012-es nagysikerű Bosszúállók mérföldkő volt a Marvel filmek idővonalában. A nagy egyesülés óta Vasember és Thor bemutatkozott már egy-egy saját filmmel, azonban Amerika Kapitány kalandjainak folytatása még hátravan. A jó öreg Steve Rogers ezúttal egy összeesküvésbe keveredik, amelyben a S.H.I.E.L.D. is érintett. Ahhoz, hogy kiverekedje magát a helyzetből, szüksége lesz régi és új szövetségesekre, ráadásul feltűnik a színen egy rendkívül erős ellenfél, a Tél Katonája is (aki a fenti képen pózol). A külföldi kritikusok egyetértettek abban, hogy a film nagyszerű, tele van fordulatokkal és remek színészekkel (külön kiemelendő Robert Redford), a Marvel pedig olyannyira elégedett a visszajelzésekkel és az eddigi rekordbevétellel (a legjobb áprilisi nyitány), hogy a rendezésért felelős Russo testvéreket már visszahívták a harmadik részre is. A héten kifejezetten ezt ajánljuk, leginkább IMAX-ban vagy 3D-ben.

(Érdekesség: A Marvel filmek nézői már megszokhatták, hogy a stáblista után extra jelenetek vannak. Most kettőt is kapunk, egyik a Bosszúállók 2-re utal, úgyhogy ne álljatok fel túl korán a moziszékekből.)

Rio 2:

Három év után visszatér a vászonra a papagájpár. Azúr és Csili három fiókájával most Rióból az Amazonas dzsungelébe szeretne költözni, hogy a gyerkőcök megtapasztalhassák, milyen a vadonban. Ami ezután következik, az felér az Apádra ütök animációs változatával, ugyanis felbukkan a színen Csili rég nem látott, menő édesapja, akivel meggyűlik főhősünk baja. Az első részt is készítő Carlos Saldanha újfent kellő humorral, továbbra is vicces és szerethető karakterekkel, fülbemászó dalokkal és az elmaradhatatlan plusz mondanivalóval látta el rendezését. Az apróságok imádni fogják a 3D-ben is elérhető Rio 2-t, a felnőttek is találhatnak benne maguknak valót, és az sem fog csalódni, aki eredeti nyelven szeretné nézni, ugyanis olyan hangok gondoskodnak a szórakoztatásról, mint Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Rodrigo Santoro, Will.I.Am és Bruno Mars.

(Érdekesség: A Rovio nem készített egy különálló játékot a Rio 2 megjelenése miatt, csupán több pályával frissítette az Angry Birs Riót.)

Isten fia (Son of God):

Még le sem vették kínálatukból Noét, a mozik máris egy újabb bibliai ihletésű mozit helyezhetnek műsorukra, ugyanis Christopher Spencer úgy gondolta, hogy a saját tálalásában sokadszorra is érdekes lehet a téma. Az Isten fia a History Channel A Biblia című minisorozatára épül, ezért a lehető leghagyományosabb történetmeséléssel bír, pusztán néha töri meg a tévés beütést a CGI, például Jeruzsálem megjelenítésénél. Olyan film ez, amelyre valószínűleg csak az fog ellátogatni, aki még soha nem látta megfilmesítve Jézus történetét vagy túl brutálisnak vélte a Mel Gibson-féle Passiót. Az előbbi eseteken kívül más számára inkább csak DVD-n érdemelhet figyelmet.

(Érdekesség: Spencer maga is kivette a részét A Biblia sorozat rendezéséből, a tízből három epizód köszönhető neki.)

Lány kilenc parókával (Heute bin ich blond):

A Hangyák a gatyában rendezője egy egészen más műfajban is kipróbálja magát. A Lány kilenc parókával c. vígdrámában a 21 éves Sophie-ról kiderül, hogy rákos, ezért 9 paróka (9 eltérő személyiség) segítségével próbálja meg feldolgozni a helyzetet. Olyan alkotás ez, amely egyik pillanatban megmosolyogtat, a másikban elszomorít, mégsem képes maradandó élményt okozni, ugyanis az egyébként ötletes „parókák hatására változó személyiségek” megoldása valahogy funkcióját veszti egy idő után, és vele együtt oda a mű szíve is, de a nehezebben emészthető történetek kedvelői nem csalódnak majd.

(Érdekesség: A drámát készítő Marc Rothemundot Oscar-díjra jelölték a Sophie Scholl – Aki szembe szállt Hitlerrel című filmjéért, amivel elnyerte a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Legjobb rendezőjének járó díját is.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

A hobbit: Smaug pusztasága (DVD, Blu-ray)
Jégvarázs (DVD, Blu-ray)
Coming Out (DVD, Blu-ray)
A te eseted (DVD)
Púder, csajok, satöbbi (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)