Hirdetés

GameStar Filmajánló - Annabelle, Doboztrollok és Vissza hozzád

|

Heti filmajánló rovatunkban egy baba ijeszt minket halálra, a trollok animációs mesébe költöznek és Nicholas Spark újabb regényét láthatjuk a vásznon.

Hirdetés

Több projekt is bejelentésre került, mióta utoljára foglalkoztunk a filmvilág híreivel. Jön a Sherlock Holmes 3, írót és rendezőt kapott a következő Szellemirtók film, összejött a büdzsé a Shop-Stop 3-ra, készül a Galaxis őrzői animációs sorozat, újra mozikba kerül a Bolygó neve: Halál, de az sem kevésbé meglepő, hogy saját sorozatot kap a Resident Evil. És ez még nem minden.

A nemrég lezajlott New York Comic-Con 2014-en először láthattuk mozgásban Brian Michael Bendis és Michael Avon Oeming képregényének adaptációját, a PlayStation Networkön decemberben debütáló Powers sorozatot. A sztori két detektívről, Christian Walkerről (Sharlto Copley) és Deena Pilgrimről (Susan Heyward) szól, akik olyan gyilkossági ügyekre specializálódtak, amikhez szuperhősöknek is közük volt. Az első két epizódot David Slade (Alkonyat: Napfogyatkozás, A sötétség 30 napja, Hannibal) jegyzi az újonc Charlie Huston forgatókönyve alapján. De beszéljen helyettünk a trailer:

Ennyi esemény után vajon mi vár ránk ezen a héten a mozikban? Mutatjuk:

Annabelle:

A Démonok között című horror hatalmas siker volt tavaly, de James Wan a folytatást már nem vállalta be, inkább áttért a Halálos Iramban sorozatra. Producerként azért kivette a részét az új filmből, amely egy spin-off epizód lett. A Démonok között egyik emlékezetes „karaktere”, Annabelle került a középpontba, egyfajta előzményként elmesélve, hogy miképpen lett az ártatlan bábuból gyilkos játékszer. Bár bugyutának tűnhet a koncepció, de Chucky óta tudjuk, hogy a gyermekjátékok is képesek a frászt hozni ránk kortól és nemtől függetlenül, Annabelle pedig nem hoz szégyent spirituális elődjére, már az alábbi videó is para az arra fogékonyaknak. Arra jó, amit ígér.

(Érdekesség: A rendezőnek, John R. Leonettinek közvetett módon a videojátékokhoz is köze van, ugyanis ő készítette el az 1997-es Mortal Kombat II filmet.)

Doboztrollok (The Boxtrolls):

A múlt heti kínálatból kimaradt, most megkaptuk a kötelező tanulsággal bíró animációs mesét. Hallottatok már a doboztrollokról? Ők azok az ádáz lények, akik a legenda szerint éjszakánként előjönnek a föld alól, elrabolják a gyermekeket és a legfinomabb sajtokat. Legalábbis ezt terjesztik róluk, pedig puszta kitaláció az egész, legalábbis a rablásos része. A doboztrollok valóban léteznek, a kazamatákban élnek, kartondobozt viselnek, hihetetlenül viccesek és egy árva fiút nevelnek, aki megpróbálja őket elfogadtatni a várossal. Ebből már leszűrhető, hogy a Laika stúdió berkeiben készült, stop motion tecnikával megvalósított, valódi 3D-s látvánnyal rendelkező animáció arra lett teremtve, hogy a gyermekeket bevonzza és közben a szülőket is elszórakoztassa. A bája és a stílusa emeli ki a tömegből.

(Érdekesség: A Doboztrollok alapját Alan Snow 2005-ös regénye, a Here Be Monsters! adta.)

Senki szigete:

Romantikus magyar vígjáték, amiben nem szerepel Csányi Sándor? Ilyen is létezik! Török Ferenc (Moszkva tér, Isztambul) a Senki szigetében olyan színészeket dirigálhatott, mint Bánfalvi Eszter, Stohl András és Schell Judit, hogy egy szökött menyasszonyról (Jakab Juli), álmodozó taxislányról (Bánfalvi) és szoknyavadász kosaras fiúról (Mohai Tamás) szóló történetben összeverbuválja őket a budapesti éjszakában. Ebből még bármi kisülhet, mi azért inkább megvárnánk vele a korongot, hamár.

(Érdekesség: A rendező megfogalmazása szerint a film egy abszurd, budapesti mese.)

Vissza hozzád (The Best of Me):

Ha már romantikus vígjáték volt, legyen most egy romantikus dráma is a hétre a Dől a Moné és a Szentivánéji álom rendezőjétől (Michael Hoffman), amelyben húsz év után egy temetésen újfent találkozik egy gimis szerelmespár, Amanda (Michelle Monaghan) és Dawson (James Marsden). Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, újra felszínre törnek az érzelmek, viszont ahogyan a múltban, úgy a jelenben sem mindenkinek van ínyére ez a kapcsolat. Nicholas Sparks regényéből tehát egy újabb randifilm készült és ahogyan a Szerelmünk lapjai vagy a Kedves John, úgy a Vissza hozzád esetében is elsősorban pároknak és hölgyeknek ajánljuk a megtekintést.

(Érdekesség: Eredetileg Paul Walker lett volna a főszereplő, de sajnos ő ezt már nem élhette meg)

Babysitting – A felvigyázó (Babysitting):

Három szóban összegezhetnénk: a francia Másnaposok. Valószínűleg Philippe Lacheau és Nicolas Benamou rendezők úgy érezhették, hogy ők is képesek összehozni egy Másnaposok-szintű komédiát, amiben igazuk is volt, csak éppen annyian tették már ezt előttük, hogy a legtöbb nézőnek a Babysitting alkalmával pár kínos mosolygásra és ásításra futja csak. A klisékből táplálkozó receptet azért megpróbálták feldobni az általában horroroknál alkalmazott found footage, vagyis "talált felvétel" formátummal (bővebben alant). Nem is mondunk semmit a cselekményszálról, úgyis tudjátok már a Másnaposok valamelyik részéből (vagy a klónokból) és az alábbi előzetes is több, mint informatív. A mi részünkről megvárjuk a lemezes változatot.

(Érdekesség: Az eseményeket egy GoPro kamerával rögzítették.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Hogyan rohanj a veszTEDbe (DVD, Blu-ray)
- Isten fia (DVD, Blu-ray)
- Demóna (DVD, Blu-ray)
- Nyomtalanul (DVD)
- Már megint lakótársat keresünk (DVD)
- Százkarátos szerelem (DVD)
- Hárommal több esküvő (DVD)
- Apáim története (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)