Hirdetés

GameStar Filmajánló - Arthur király: A kard legendája és Vademberek hajszája

|

Ez a visszatérések hete a mozikban: Arthur Király legendáját ismét feldolgozták, a Thor: Ragnarok rendezőjének korábbi filmje végre nálunk is bemutatásra kerül, és Goldie Hawnt újra nagyvásznon láthatjuk egy vígjátékban.

Hirdetés

Miközben az érettségizők a feladatokban, mi a hírekben merültünk el nyakig. És miért ne tettük volna, ha egyszer olyan információk szállingóznak Hollywoodból, mint hogy James Gunn már elkezdte írni A galaxis őrzői 3-at, megvannak az ötletek a Kingsman 3-ra, új Hellboy film készül, érkezik az animációs Deadpool és jön egy élőszereplős Dredd bíró sorozat is. A Puliwood Harley Quinn képregénybemutatóját olvastátok már?

Hirdetés

Új hét, új trailerek. Rögtön mindjárt itt is van a Szárnyas fejvadász 2049 legújabb kedvcsinálója, amely egy kicsit még közelebb hozza Harrison Ford és Ryan Gosling sci-fijét:

Mielőtt azonban még továbbsiklanátok a heti premierekre, mindenképpen nézzétek meg a Wonder Woman utolsó előzetesét az Imagine Dragons pörgős dalbetétével: 

Most, hogy a blockbusterekből felkészültünk, jöhet az aktuális mozis felhozatal: 

Arthur király: A kard legendája (King Arthur: Legend of the Sword)

Az Excalibur, Arthur király, Merlin és a Kerekasztal lovagjai története egyike a legrégebbi és legnépszerűbb mondáknak, amelyekhez a filmesek is sokáig előszeretettel nyúltak. Az utolsó nagyszabású film 2004-ben érkezett (és a feledés homályába merült hamar), ám míg Antoine Fuqua (Kiképzés, A hét mesterlövész) inkább a történelmi hitelességre törekedett, addig a brit fenegyerek, Guy Ritchie (Blöff, Sherlock Holmes, Az U.N.C.L.E. embere) saját szája ízére formálta a jól ismert legendát, amelyben az utcán nevelkedett Arthur (Charlie Hunnam) visszatér száműzetéséből, hogy a trónbitorló Vortigent (Jude Law) kijjebb rudalja Camelotból. Azonban eme csörtét kettejük között nem csak váratlan szövetségesek és ellenségek felbukkanása, hanem a mágia is vastagon átitatja. És bizony korrekt lett!

(Érdekesség: Eredetileg Gary Oldmant szerződtették Merlin szerepére, de később kiszállt a produkcióból.)

Vademberek hajszája (Hunt for the Wilderpeople)

Kis fáziskéséssel ugyan, de végre megérkezett a Hétköznapi vámpírok és a Thor: Ragnarok rendezőjének legutóbbi rendezése, amelyben egy neveletlen kölyök (Julian Dennison) és zsémbes nevelőapja (Sam Neill) eltűnik az új-zélandi vadon mélyén. Ez aztán vad és őrülten szórakoztató hajszát eredményez torkollik a környékbeliek részéről. Ha nem tudjátok hová tenni a Vademberek hajszáját, olvassátok el a Puliwood kritikáját, talán segít majd a döntésben. 

(Érdekesség: A filmben elhangzó "Ricky Baker, It's your Birthday" című dalt a helyszínen írták a színészek.)

Ó, anyám! (Snatched)

Az amerikai stand up komika, Amy Schumer a Kész katasztrófa! után ismét kísérletet tesz arra, hogy megnyerje magának a honi közönséget, mindezt a nagy visszatérő Goldie Hawnnal (akinek szintén ritkán látható férje, Kurt Russell éppen A galaxis őrzői vol. 2-ben brillírozik). A Fifti-fifti és az Eleven testek rendezőjének újabb vígjátékában Emilyt éppen kirúgja  a pasija, viszont a páros dél-amerikai nyaralást már nem tudja lemondani, ezért nehéz természetű anyjával utazik el. A vakációt viszont beárnyékolja, hogy nem csupán nehezen állják ki egymást, hanem még el is rabolják őket. Hogy kijussanak szorult helyzetükből, kénytelenek összefogni. A kritikusok nem rajonganak érte, de ha a Kész katasztrófa tetszett, akkor valószínűleg ez is fog. Ne várjatok sokat tőle. 

(Érdekesség: 15 év kihagyás után ezzel a filmmel tért vissza Goldie Hawn a mozivászonra. Legutóbbi mozifilmje a 2002-es Örök lányok volt.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Kaliforniai álom (DVD, Blu-ray)
- A Nagy Fal (DVD, Blu-ray)
- Assassin's Creed (DVD, Blu-ray)
- Underworld: Vérözön (DVD, Blu-ray)
- Pattaya (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)