Hirdetés

GameStar Filmajánló - Az, Wind River - Gyilkos nyomon és Csábítás

|

Ezen a héten egy természetfeletti bohóc, egy csontig hatoló thriller és elszabaduló indulatok borzolják a kedélyeinket a mozikban, de a kincsvadász kommandósok alternatívát jelenthetnek.

Hirdetés

Az ősz első filmajánlóját mi mással is kezdhetnénk, mint szokás szerint az érdekesebb hírekkel. Az például mindenképpen említésre méltó, hogy a pletykák szerint Leonardo DiCaprio lehet az új Joker, Indiana Jones fia nem lesz benne az 5. részben, Danny Trejo beszólt a kaszkadőrt használó színészeknek, kiszivárgott a következő James Bond mozi sztorija, valamint a top tíz Tom Cruise érdekesség mellett azzal a gondolattal is eljátszott a Puliwood, hogy miért ez a sok botrány a Star Wars filmek rendezői körül. 

Hirdetés

Bár kicsit még messzebb van, de megállíthatatlanul közeledik a karácsony és mikor máskor lenne a leginkább kifizetődő bemutatni a Charles Dickens életéről szóló filmet, mint az ünnep környékén? A vásznon Dan Stevens (Downton Abbey, Légió, Szépség és a Szörnyeteg) keltheti életre a Karácsonyi lidércnyomás megalkotóját, ígéretesnek tűnik. 

Legutóbb egyetlen premierről, a Barry Seal: A beszállítóról adtunk hírt, most azonban a bőség zavarával nézhetünk szembe: 

Az (It)

Stephen King rémálmokba illő bohócát, Pennywise-t (avagy Krajcárost) valószínűleg keveseknek kell bemutatni, hiszen a legendás író regénye mellett már Tim Curry is életre keltette 1990-ben a bármilyen alakot felvenni képes, gonosz entitást. Ezúttal a Mama című horrort jegyző Andy Muschietti próbálta vászonra vinni a kiváló alapanyagot a kritikusok többsége szerint sikerrel, noha többek szerint az Az nem lett elég félelmetes. Abban azonban szinte minden vélemény megegyezik, hogy a legújabb feldolgozás nagyon jól össze van rakva, Bill Skarsgård pedig brillírozik a címszereplő képében, így ajánljuk! 

(Érdekesség: A rendező nemrég elárulta az első részleteket a folytatásról.)

Wind River - Gyilkos nyomon (Wind River)

A Sicario - A bérgyilkos és A préri urai írója ezúttal egy izgalmas és fagyos krimivel jelentkezik, amelynek történetében egy holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban, ezért a világtól elzárt térségbe egy FBI ügynök (Elizabeth Olsen) érkezik, aki egy tapasztalt nyomkövető (Jeremy Renner) segítségével próbál meg a szörnyű eset végére járni. A Puliwood kritikája alapján a Wind River - Gyilkos nyomon egy végtelenül egyszerű film, ám Taylor Sheridan mégis olyan bődületesen hatásos és erős mondanivalóval bíró alkotást tett le az asztalra, amitől sokaknak garantáltan borsózni fog a háta a moziból kijövet. Ha szeretnétek egy dermesztő élményt, ezt válasszátok! 

(Érdekesség: Renner a közelmúltban megsérült legújabb filmjének forgatásán, az újságírók pedig azt hitték, hogy a Bosszúállók: Végtelen háborúról van szó. De nem.)

Csábítás (The Beguiled)

A Thomas Cullinan azonos című regényén alapuló Csábításban igazi sztárparádé (Elle Fanning, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Colin Farrell) mutatja be Sofia Coppola rendezésében, hogy milyen, amikor az amerikai polgárháború idejében a fogságba esett, sebesült északi katonát a konföderációsok egy bentlakásos leányiskolában tartják bezárva. Megrázó. 

(Érdekesség: Farrell és Kidman hamarosan ismét együtt játszik, hiszen jön az Egy szent szarvas meggyilkolása Jorgosz Lantimosz rendezésében.)

Renegátok (Renegades)

Luc Besson produkciós cége, az EuropaCorp a felelős ezért az akciófilmért, amiben egy csapat SEAL elit kommandós kutat fel egy titokzatos kincset egy boszniai tóban. Steven Quale (A vihar magja, Végső állomás 5.) rendezése ugyan nem sok vizet zavar, de aki kedveli J.K. Simmonst és/vagy Sullivan Stapletont, az tehet vele egy próbát. Bár inkább DVD-n. 

(Érdekesség: J.K. Simmonst idén várhatón még háromszor látjuk a hazai mozikban. Jön a Hóember thriller októberben, az Igazság Ligája novemberben és az Apavadászat c. vígjáték decemberben.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Batman és Harley Quinn (DVD)
- Bébi úr (DVD, Blu-ray)
- Menedék (DVD, Blu-ray)
- A tehetség (DVD, Blu-ray)
- A kör (DVD, Blu-ray)
- A Kaptár: Vendetta (DVD, Blu-ray)
- Tagadás (DVD)
- Taxisofőr: Jubileumi változat (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)