Hirdetés

GameStar Filmajánló - Az acélember, A búcsúkoncert és Védelmi kód

|

Az odakinn tomboló hőséget egyedül Superman visszatérése enyhítheti. A heti filmajánlóból kiderül, hogy a légkondi mellett miért érdemes moziban ülni.

Hirdetés

Míg mi a forróság miatt vegetáltunk, addig Gene Wildernek arra is maradt energiája, hogy a mai filmeket „mocskosnak” titulálja és a 2005-ös Charlie és a csokigyár című feldolgozást egyenesen sértőnek nevezze. Ugyancsak érdekes hír, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap 900 millió forintnyi támogatást ítélt meg Pálfi György (Taxidermia) rendezőnek, amelyből leforgathatja a Toldi című kosztümös, lovagi tornákkal és párbajokkal megtoldott európai kalandfilmet. A főszereplő egy híres külföldi színész lesz (mi leginkább Franco Nero-ra tippelnénk) és Toldi Miklóst egyfajta magyar szuperhősként szeretnék bemutatni.

Végül következzék egy szomorú bejelentés: ismeretlen okoknál fogva a Dimension Films idén októberről egészen 2014. augusztus 22-re csúsztatta a Sin Ciy: A Dame to Kill For-t (a Sin City folytatását). Ezt talán némileg ellensúlyozza Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio új filmje, a The Wolf of Wall Street első előzetese:

Ígéretes? A heti felhozatal is az:

Az acélember (Man of Steel)

Az utóbbi idők egyik legmegosztóbb moziját készítette el a 300 és a Watchmen filmekkel bizonyító Zack Snyder, valamint A sötét lovag-trilógia megalkotója, Christopher Nolan. Minden adott volt, hogy Superman megtépázott renoméját helyre állítsák, ám a kritikusok nagy része szerint ez nem sikerült, míg a nézők többsége nem ért egyet. Egy biztos: Az acélember bevételi szempontból már bebiztosította magát, ez pedig zöld lámpát jelenthet az Igazság Ligája mozinak. A brit főszereplő, Henry Cavill is mindent megtett a pozitív végeredményért (fizikai és szellemi értelemben is) és alkalmanként még Christopher Reeve-et is eszünkbe juttatta. Az eddigi filmekkel ellentétben ezúttal Superman nem kötelezően és sziruposan jó, inkább keresi a helyét a világban a halandók között és ebbe belefér némi erkölcsi megingás is. Fő ellenfelét ezúttal Michael Shannon szolgáltatja, aki félelmetesen jól a saját ízlésére formálta Zod tábornokot és bár egyszer sem hangzik el a legendás „Kneel Before Zod!” (Térdre Zod előtt!) mondat, Shannon még így is ellopja a showt. Említhetnénk még a hős történelmének első fekete Perry White-ját is (Laurence Fishburne) vagy, hogy a kriptonit most labdába sem rúghat, de a lényeg az, hogy ez esetben nem szabad hallgatni a kritikusokra: Az acélembert (Man of Steel) érdemes megnézni.

 

(Érdekesség: SPOILER! Az acélember egyik Easter Eggje, hogy a Wayne Enterprises logója látható azon a műholdon, amit Zod elpusztít. Finom irányzék az Igazság Ligája felé?)

Védelmi kód (The Numbers Station)

John Cusack idén sokadszorra próbálja megmutatni, hogy nincs baj a karrierjével és nem jut Nicolas Cage sorsára, ennek ellenére éppen ez történik. A Védelmi kód (The Numbers Station) című akció-thrillerben ugyan van titkos ügynökség, izgalom és ármány, de egy rakat sablonos jelenet és unalomig ismételgetett fordulat, valamit John Cusack arcáról leolvasható fásultság arra figyelmeztet, hogy csak akkor üljünk be rá, ha a pénztáros hideg üdítőt kínál cserébe. Ezen még a kötelezően jó nőként jelen levő Malin Akerman sem tud változtatni.

 

(Érdekesség: John Cusack elárulta, hogy a részben Magyarországon felvett A holló munkálatai közben szinte bekattant és nagyon lefogyott, így a forgatás végeztére a rendező és a családja is alig ismert rá.)

A búcsúkoncert (A Late Quartet)

A búcsúkoncert (A Late Quartet) képében az idősödő komolyzenészek világába kalauzol el minket az elsőfilmes Yaron Zilberman, amelynek már az első negyed órájában, Christopher Walken szavalása után eldönthető, hogy fogékonyak vagyunk-e a látottakra, vagy felejtsük el a kiöregedő zenészek Parkinson-kórral vegyített drámáját, amelyben Walken mellett olyan legendák játszanak, mint Philip Seymour Hoffman és Catherine Keener. Szerintünk megtekintése határozottan ajánlott, mivel nagy igazságot hordoz magában: családunk idős tagjai nem terhek és véletlenül sem feleslegesek. Oké sablonos felismerés, de a film korántsem az.

 

(Érdekesség: Philip Seymour Hoffman ismét drogelvonón volt gyógyszer- és heroin függősége miatt. A háromgyermekes apa újra dolgozik és legközelebb a novemberben érkező Az éhezők viadala folytatásában láthatjuk.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)