Hirdetés

GameStar Filmajánló - Az apáca, Az utolsó pogány király és Végállomás: esküvő

|

A Démonok között horrorisztikus apácája külön utakon járva ijesztget minket, Keanu Reeves pedig kicsit félreteszi John Wicket és Winona Ryderrel kacérkodik. Bőven lesz mit nézni szeptember első filmes felhozatalában.

Hirdetés

Szokásunkhoz híven a hírekkel kezdünk. Digitálisan felújítva kerül újra a mozikba Macskafogó, már készül az új Rendőrakadémia film, Magyarországra látogat Terence Hill, Rian Johnson Daniel Craiggel készít krimit, a Puliwood pedig összeszedte, hogy a fennállása óta melyek voltak a legrosszabbra értékelt filmek. 

Hirdetés

Megérkezett a Willem Dafoe főszereplésével készülő Vincent van Gogh életrajzi film első előzetese is, amely zseniálisnak ígérkezik és nyomokban Mads Mikkelsent tartalmaz: 

A kiemelt előzetesünket magunk mögött tudva nézzük sorban a heti premiereket:

Az apáca (The Nun)

Corin Hardy (The Hollow) horrorja a Démonok között 2 spin-offjának számít, hiszen az abban megismert parás apácát (Bonnie Aarons) állítja a középpontba, hogy Demián Bichir és Taissa Farmiga asszisztálásával a frászt hozza a műfaj kedvelőire. Akinek a Démonok között bejött, az valószínűleg ezen sem fog unatkozni, egyszeri ijesztgetésnek megteszi, mindazonáltal a kritikák alapján nem lett maradandó darab, másnapra már el is felejti az ember. 

(Érdekesség: A filmben feltűnik az erdélyi Vajdahunyad vára is.)

Végállomás: esküvő (Destination Wedding)

Ez a romantikus komédia Winona Ryder és Keanu Reeves negyedik közös filmje a Dracula, a Kamera által homályosan és a Pippa Lee négy élete után. Két egymásnak ellenszenves karaktert alakítanak, de persze aki látott már akár egyetlen filmet is a zsáneren belül, az jól tudja, hogy mire fut ki a történet. A főszereplők közötti remek kémia és a kisugárzásuk elég indokok arra, hogy beüljünk rá. 

(Érdekesség: Rendhagyó módon a filmet csak a forgatás bejezése után jelentették be.)

Az utolsó pogány király (Redbad)

Roel Reiné (Mutánsok szigete, Halálfutam 2) hatalmas költségvetésből készült történelmi kalandfilmjében a 7. században járunk, amikor Európa északi részét a pogány frízek, szászok és dánok uralták. Történetünk központi szereplője, Redbad a szabad frízek utolsó királya, aki szembeszállt népe kegyetlen pogány rituáléival és a délről érkező frankokkal is. 

(Érdekesség: A film versenyben van azért, hogy képviselhesse Hollandiát a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában a 91. Oscar-gálán.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Bosszúállók: Végtelen háború (DVD)
- Hang nélkül (DVD, Blu-ray, UHD)
- Kutyák szigete (DVD, Blu-ray)
- Szűzőrség (DVD, Blu-ray)
- Pszichoanyu (DVD, Blu-ray)
- Betörés (DVD, Blu-ray)
- A félszemű (DVD, Blu-ray)
- Kiéhezettek (DVD)
- Ragadozók (Blu-ray)
- Top Gun (DVD, Blu-ray)
- Top Secret! (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)