Hirdetés

GameStar Filmajánló - Az egészség ellenszere, Pofoncsata, Oroszlán, Holdfény és Arany

|

A héten rekordmennyiségű premierrel jelentkeznek a mozik, többnyire Oscar-esélyes alkotásokkal az élen, de akad könnyed vígjáték, parás thriller és egy belevaló magyar film is.

Hirdetés

Szokásunkhoz híven a hírekkel kezdünk. Az elmúlt időszak legnagyobb híre egyértelműen az volt, hogy a FOX már vevő lenne a Firefly feltámasztására (de csak egy feltétellel), de az is említésre méltó, hogy készül az új Jay és Néma Bob film. Fontos még, hogy a következő X-Men mozi forgatása már idén megkezdődhet, Laurence Fishburne beszólt kicsit a DC filmeknek, továbbá a John Wick paródiáját is láthatjuk Dog Wick címmel. 

Fontos nektek megmutatnunk a Ghost in the Shell (Páncélba zárt szellem) legújabb trailerét is, amely minden videóval egyre ígéretesebbnek tűnik: 

Scarlett Johanssonra még márciusig várnunk kell, viszont az alábbi filmek már nézhetőek a mozikban és segítünk közülük választani: 

Az egészség ellenszere (A Cure for Wellness)

Egy törtető fiatal brókert (Dane DeHaan) küld el a vállalat a messzi svájci Alpokba, hogy hozza vissza a cég ügyvezető igazgatóját egy exkluzív gyógyüdülőből. Azonban a wellness központ és igazgatója (Jason Isaacs) sötét titkokat rejt, amelyek nem engedik szabadulni a fiatalembert. Gore Verbinski nagyot akart markolni Az egészség ellenszerével, de végül kevesebbet fogott, mint szeretett volna. De a Puliwood kritikája alapján nem vállalhatatlan, a színészek például hozzák a kötelezőt, az pedig már félsiker. 

(Érdekesség: A Mexikói óta az első Gore Verbinski film, aminek a zenéjét nem Hans Zimmer szerezte.)

Pofoncsata (Fist Fight)

A pedagógusok mint tudjuk értelmes, kulturált emberek. Ha nézeteltérésük van - mint például akkor, amikor az egyik kirúgatja a másikat - felnőtt emberek módjára tisztázzák azt: ökölharcban, tanítás után az udvaron, az egész suli szeme láttára. Ahogy teszi azt Ice Cube és Charlie Day Richie Keen (Felhőtlen Philadelphia) agyament vígjátékában, amely lényegében ugyanazt hozza, amit az elmúlt évek aktuális amerikai slágerkomédiái, tehát ha láttátok bármelyiket, tudjátok, milyen minőségre számítsatok. 

(Érdekesség: Ez Tracy Morgan első filmszerepe a 2014-es, majdnem végzetes autóbalesete után, melyben egy barátja elhunyt.)

Oroszlán (Lion)

Egy ötéves indiai kisfiú elalszik a vonaton, majd több ezer kilométerrel arrébb, teljesen egyedül ébred fel. Ugyan örökbe fogadja egy ausztrál család, de a fiút felnőtt korában (Dev Patel) sem hagyja nyugodni, hogy mi történhetett az igazi szüleivel, ezért elkezd nyomozni utánuk. Garth Davis (A tó tükre) drámája az egyik legfőbb Oscar-várományos és rá is szolgál arra, hogy elismerésben részesítsék, ugyanis egy fordulatos, érzelemdús történetre invitálja nézőit olyan színészekkel, mint Nicole Kidman és Rooney Mara. 

(Érdekesség: Az egyik producer, Pravesh Sahni szerint 4000 fiút hallgattak meg a fiatal Saroo Brierly szerepére.)

Arany (Gold)

Matthew McConaughey ismét megvillogtatja színészi tehetségét ebben az igaz történet alapján készült drámában. Kenny Wells belevaló üzletember, csak éppen csóró, mint a templom egere. Ez viszont nem gátolja meg abban, hogy egy geológussal együtt Indonéziában minden idők egyik legnagyobb aranylelőhelyét termeljék ki. Ami aztán felbolydítja a világot és a mi lelkünkkel is így tenne, de az Arany túlzottan épít McConaughey jelenlétére és közben elfelejt szórakoztatni. 

(Érdekesség: Ez Matthew McConaughey 3. filmje, amiben aranyat keres a 2005-ös Szahara és a 2008-as Bolondok aranya után.)

Holdfény (Moonlight)

Ez a hét az egyszavas filmcímeké és az Oscar-várományos filmeké. A Holdfényben egy afro-amerikai fiú felnőtté válásának lehetünk a tanúi, amint élete három különböző szakaszába nyerhetünk bepillantást. A drogok, az anyja, saját szexuális identitása, valamint a szerelem pedig nem könnyítik meg a dolgát, de pont ezért tüntetheti ki az Akadémia különös figyelemmel és pont ezért érdemes rá beülni a Puliwood szerint

(Érdekesség: Naomie Harris 3 nap alatt forgatta le az összes jelenetét, miközben éppen a Spectre című film promóciós körútján járt.)

Kojot

Újra westernnel próbálkozik a magyar! A Tűzkő nevű települést egy marhabáró és egy vállalkozó tartja rettegésben. Azonban egy városi idegen beleköp a levesükbe és ezzel egy olyan belevaló kalandba rángatja bele nézőit, amelyet ritkán látni a honi vásznakon, így azt tanácsoljuk, áldozzatok rá egy mozijegyet. Az elsőfilmes Kostyál Márkra és a főszereplőt alakító Mészáros Andrásra érdemes lesz odafigyelni a jövőben! 

(Érdekesség: Kostyál Márk első filmje 320 milliós filmalap-támogatással készült.)

Paterson

Az amerikai függetlenfilm fenegyereke, Jim Jarmusch élete egyik legjobb alkotásával örvendezteti meg a rajongókat. Ennek a modernkori mesének a főhőse egy buszsofőr (a Star Wars: Az ébredő Erőből ismert Adam Driver), aki egyben költői álmokat dédelget, mindezt pedig teszi olyan átéléssel és körítéssel, hogy nem lehet rá nemet mondani. 

(Érdekesség: Adam Driver beiratkozott egy buszvezetői tanfolyamra a szerep kedvéért.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Inferno (DVD, Blu-ray)
- Kubo és a varázshúrok (DVD, Blu-ray)
- Mélytengeri pokol (DVD, Blu-ray)
- Harc a szabadságért (DVD)
- Hullámlovasok (DVD)
- Mentőakció (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)