Hirdetés

GameStar Filmajánló - Az első ember, Nyitva és Patrick

|

A héten Neil Armstrong a Holdra száll, egy pár új szexuális kalandok után néz és egy mopsz felforgatja az új gazdája életét.

Hirdetés

Az előző hét is eseménydús volt a filmiparban. Végre megpillanthattuk a Halálos iramban spin-off főgonoszát, rebootolják a Tökéletes katonát, digitálisan felújítva kerül mozikba az Egri csillagok, kiszivárgott az új Hellboy első trailere és olvashattok tíz érdekességet is az 50. születésnapját ünneplő Hugh Jackmanről

Hirdetés

A minap befutott az X-Men: Sötét Főnix szinkronos trailere is, amelyben nem minden színész a megszokott magyar hangján szólal meg, de azt talán senki sem bánja, hogy Michael Fassbendert Fekete Ernő tolmácsolja Hujber Ferenc helyett. 

A héten se mutánsokkal, se képregénykarakterekkel nem szolgálhatnak a hazai mozik, viszont az aktuális premiereket elnézve így sem fogunk unatkozni.

Az első ember (First Man)

A Whiplash és a Kaliforniai álom tehetséges készítője, Damien Chazelle ezúttal Neil Armstrong történetét álmodta vászonra, az első emberét, aki a Holdra lépett. Chazelle korábbi munkájából hozta magával szinte a teljes stábot, így a főszerepben ismét Ryan Goslingot köszönhetjük, a zeneszerzésért pedig újfent Justin Hurwitz felelt. A Puliwood kritikája alapján a rendező ezúttal sem hibázott, Az első ember maradandó élmény lehet mindenkinek, amelyről a Chazelle-Gosling-Hurwitz trió mellett a kiváló szereplőgárda (Claie Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Corey Stoll, Ciarán Hinds) is gondoskodik. 

(Érdekesség: A filmet a floridai Kennedy Űrközpontban forgatták, az űrközpont személyzetét pedig a helybéliek alakítják.)

Nyitva

Nagypál Orsi (Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) romantikus vígjátéka őszintén és humorosan mesél arról, hogy egy harmincas, az évek során összecsiszolódott pár (Radnay Csilla, Kovács Lehel) hogyan akar színt vinni a kapcsolatukba, hogy elkerüljék a kicsapongásokat. Csakhogy a következményekre sem testileg, sem érzelmileg nincsenek felkészülve. 

(Érdekesség: A filmet rendező Nagypál Orsi a London Film Schoolban végezte tanulmányait.)

Patrick - Ebbel szebb az élet (Patrick)

Mandie Fletcher (Pusszantlak, drágám!: A film, Fekete Vipera) a biztonsági játékra ment ezzel a családi filmmel, hiszen a főszereplője egy ennivaló és természetesen rosszcsont mopsz kutyus, akit gazdája a felnőtt unokájára, Sarahra (Beattie Edmondson) hagyott. Patrick fenekestől felforgatja a lány életét és utóbbi átkozza a percet, amikor megismerte ezt a cuki ördögfiókát, viszont szépen lassan rájön, hogy a kutya jó hatással van rá és a szerelmi életére is. 

(Érdekesség: A film premierjén a Patrickot alakító mopsz, Harley is feltűnt egy kék csokornyakkendőben a vörös szőnyegen.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Haverok harca (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)