Hirdetés

GameStar Filmajánló - Batman Superman ellen: Az igazság hajnala és Hétköznapi titkaink

|

A világ Batman és Superman lázban ég, ezért Zack Snyder új filmje nem titkoltan a heti filmajánlónk legjobban várt darabja, de azért vannak alternatívák is.

Hirdetés

Azt hittük, hogy a Batman Superman ellen premierje előtt csakis a titánok összecsapása folyik majd a csapból, szerencsére olyan hírek is szállingóztak Hollywoodból, minthogy Schwarzenegger szerint elkészülhet a Terminátor 6, folytatást kaphat a 300 és a Star Wars 7 sztárja, Daisy Ridley lehet az új Lara Croft. A legtöbben mégis arra kapták fel a fejüket, hogy az Amerika Kapitány: Polgárháború rendezői Vasember rebootolásáról mondták el a véleményüket.  

A Warner Bros. nem is időzíthetett volna jobban, ugyanis a Batman Superman ellen premiernapján mutatta be a LEGO Batman animációs film első előzetesét, amelyben a LEGO Kalandból már ismert és szeretett Denevérember kap rivaldafényt, neki pedig még a vicceskedés is jól áll:

 

Valami azt súgja nekünk, hogy a The LEGO Batman Movie-n jól fogunk szórakozni, ha jövő februárban megjelenik, elvégre mégiscsak a Robot Chicken alkotója (Chris McKay) készíti. Batmannél maradva íme a heti kínálat:

Batman Superman ellen: Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice)

A Marvelhez hasonlóan a Warner Bros. is univerzumépítésbe kezd, amelynek alapkövét a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalával rakja le (az alapozás már megvolt az Acélemberben). A két legenda egymásnak feszülését Zack Snyder (300, Watchmen, Az Acélember, Álomháború) vezényelte le, a film azonban meglehetősen megosztó lett: a kritikusok többsége felemásnak tartja és a Ben Affleck-féle Batmant, valamint Gal Gadot Wonder Womenjét emelik ki belőle leginkább pozitívumként. A CineStar mellett mi magunk is kifejtettük a véleményünket róla, viszont azon az állásponton vagyunk, hogy mindenki bizonyosodjon meg a Batman Superman ellen minőségről saját maga.

(Érdekesség: A rendező szerint az Igazság Ligája mozi esetében is Gotham és Metropolis marad a helyszín.)

Hétköznapi titkaink (Louder Than Bombs)

Joachim Trier drámájában egy apának és két fiának kell feldolgoznia a feleség és anya, Isabelle elvesztését, ebből pedig már kitalálhatjátok, hogy a Hétköznapi titkaink nem egy könnyed darab. A film központi témája a gyász, hogy az emberek mennyire máshogy élik meg egy hozzátartozó elvesztését, és hogy sokszor csak utólag jövünk rá, mennyi mindent nem is tudtunk az elhunyt szerettünkről. Mindezt olyan színészek közvetítik nekünk, mint a héten a Batman Superman ellenben is szereplő Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne vagy éppen David Strathairn.

(Érdekesség: Hamarosan láthatjuk Eisenberg idei harmadik filmjét is, ugyanis június 9-én jön a Szemfényvesztők 2.)

Zero

Nemes Gyula második nagyjátékfilmje, a Zero fanyar humorú, provokatív alkotás, amelyben egy mézgyár igazgatója (Kovács Krisztián) kimenekül az erdőbe és méhésznek áll. Csakhogy a közeli mobiltorony miatt kihalnak a szorgos kis állatai, ezért gerillaakciókat hajt végre a méhek megmentésének érdekében. A Zeróban van minden, ami felkeltheti a néző figyelmét: lázadás a kapitalista, globális világgazdasági rendszer ellen, afrikai tájak, cseh zene, Udo Kier és szürreális méhes-mézes szex-jelenet is, egyszóval minden, de mi egyelőre nem tudjuk hová tenni a koncepciót.

(Érdekesség: A filmben felbukkan az Oscar-díjas Nemes Jeles László is.)

Vad Kunság - A Puszta rejtett élete:

Emlékeztek még a csodálatos Vad Magyarország című természetfilmre, amelyben Kulka János narrálásával ismerhettük meg hazánk élővilágának egy részét? Mosonyi Szabolcs rendező-operatőr és Bagladi Erika forgatókönyvíró most egy hasonlóan nagyszerű művet készítettek Vad Kunság - A Puszta rejtett élete címmel, amely csodálatos képek és aláfestő dallamok kíséretében mutatja be az Alföld gazdag élővilágát. 

(Érdekesség: Az alkotás a legjobb ismeretterjesztő film díját nyerte el a nemrég zárult 2. Magyar Filmhéten.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Az éhezők viadala: A kiválasztott II. rész (DVD, Blu-ray)
- Kötéltánc (DVD, Blu-ray)
- Libabőr (DVD, Blu-ray)
- Dübörög a szív (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)