Hirdetés

GameStar Filmajánló - Bíborhegy, Vissza a jövőbe és Mélyütés

|

Négy olyan film is van a heti felhozatalban, amire érdemes odafigyelni, elvégre nem minden nap kerül újra mozikba a Vissza a jövőbe, nem gyakran rendez Guillermo del Toro filmet és Jake Gyllenhaal se sűrűn bokszol.

Hirdetés

Szokás szerint kezdjük a hírekkel. Folytatódik a Feláldozhatók franchise, Vin Diesel bejelentette a xXx 3 rendezőjét, cáfolták az Inhumans film törlését, egy ismerős arc felbukkanásáról beszéltek a The Flash sorozat 2. évadával kapcsolatban, Hulk és Thor állítólag együtt zúzhatnak a Thor: Ragnarokban, nem is olyan sokára megkezdődik a Kingsman 2 forgatása, Spielberg szeretne még egy Indiana Jones részt csinálni Harrison Forddal, újabb George R.R. Martin regényből készülhet sorozat, a Die Hard 6 előzményfilm lehet, hivatalosan is megerősítették a Godzilla vs. King Kong mozit, nem James Cameron rendezi a Battle Angel-t, Furiosa nélkül folytatódnak Mad Max kalandjai és akár Deadpool is felbukkanhat a Bosszúállók között. 

Fontos nektek megmutatnunk a DC és a Warner legújabb nagy dobása, a Batman: Bad Blood című animációs film első trailerét is, amely a Batman fia és a Batman vs. Robin folytatásának tekinthető. Ebben a Sötét Lovag felszívódik, szerepét pedig Éjszárny (Nightwing), vagyis Dick Grayson veszi át, aki Damiennel és néhány szövetséges segítségével megpróbálja megkeresni Batmant. 

A Batman: Bad Blood DVD és Blu-ray premierjére még 2016 januárjáig várnunk kell, viszont az alábbi filmek már nézhetőek a mozikban:  

Bíborhegy (Crimson Peak):

Guillermo del Toro (A faun labirintusa, Ördöggerinc, Penge 2, Hellboy 1-2, Tűzgyűrű) tipikusan az a rendező, aki megosztja közönségét: van, aki mindent kedvel, amihez csak hozzáér, viszont olyanok is akadnak, akik nem értik, hogy mit lehet alkotásain szeretni. Minden bizonnyal nem a Bíborhegyre keresztelt újdonsága lesz az, ami mindenkinél egyaránt betalál majd, elvégre egy olyan, gótikus regényekhez és pazar díszleteket mutogató horrorokhoz írt szerelmeslevelet tesz le elénk az asztalra, amelyen a főszereplő trió (Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska) a vérvörös pecsét. A Bíborhegy persze korántsem hibátlan. Lassan gyorsul fel a cselekmény, úgy indul a történet, akár egy Jane Austen-regény (később azért rákapcsol) és többnyire kiszámíthatóak a fordulatok, viszont az említett pozitívumok bőven elégnek bizonyulnak ahhoz, hogy ne érezzük kárba veszettnek a mozijegy árát.

(Érdekesség: Tudtátok, hogy eredetileg Tom Hiddleston Lokija szerepelt volna a Bosszúállók: Ultron korában? Csakhogy kivágták a jeleneteit.)

Vissza a jövőbe (Back to the Future):

Éppen egy hete emlegettük Robert Zemeckis nevét legújabb filmjével, a Kötéltánccal kapcsolatban, most viszont egy olyan kultklasszikus alkotása kerül újfent a mozikba, amellyel végérvényesen beírta magát a történelembe. Éppen harminc éve történt ugyanis, hogy Marty McFly (Michael J. Fox) Dokival (Christopher Lloyd) időutazásra indultak a szupersztárrá avanzsálódott DeLoreannel. Generációkon átívelő, mai szemmel nézve is abszolút meghatározó és bármikor újranézhető történet ez, amelynek jövőfejtegetéseit napjainkban kifejezetten érdekes újra megnézni. A klasszikusok újbóli moziba küldését szorgalmazó Pannonia Entertainmentnek köszönhetően digitálisan felújítva és az eredeti szinkronnal ellátva láthatjátok a Vissza a jövőbe első részét országszerte több moziban is. Egyenesen kötelező program!

(Érdekesség: Ha még nem láttátok a Cápa 19 trailerét, semmiképpen se hagyjátok ki.)

Mélyütés (Southpaw):

Billy Hope igazi profi bokszoló, a magánélete pedig egyenesen pazar, hiszen szép feleséggel és ennivaló kislánnyal áldotta meg a sors. Csakhogy egy pillanat alatt elveszít szinte mindent, ami fontos volt neki, ezért döntenie kell: vagy újra felépíti azt, amit a múltban elért, vagy végleg eltűnik a süllyesztőben. Billy szerepében azt a Jake Gyllenhaalt üdvözölhetjük, aki az Éjjeli féregért sokat fogyott, a Mélyütésért pedig drasztikusan sokat gyúrt, hogy hitelesen közvetíthesse felénk a szegény ember Rockyjának történetét. Hiába volt Antoine Fuqua kezében a gyeplő (A védelmező, Kiképzés, Támadás a Fehér Ház ellen), a Mélyütés nem lenne több egy sokszor látott fejlődéstörténettel megspékelt sportdarabnál, ha Gyllenhaal és színésztársai (Forest Whitaker, Rachel McAdams, Naomie Harris) nem hozták volna ki a maximumot a szerepükből - így azonban korrekt szórakozásban lehet részünk.

(Érdekesség: Nektek mi a kedvenc filmetek Jake Gyllenhaaltól? Ha ide kattintotok, máris találtok öt lehetséges választ.)

Fák jú Tanár úr 2. (Fack ju Göhte 2.):

Zeki Müller (Elyas M. Barek) piti bűnözőből igazi sztártanárrá vált a Fák jú Tanár úr folytatásában, csakhogy már nagyon unja újdonsült szakmáját, ezért nagyon is kapóra jön számára az osztály thaiföldi utazása, ahol az előd szellemiségét megtartva kezdetét veszi egy lazább Másnaposok eseménysorozat. Aki a korábbi részt végignevette, az ezúttal is megtalálja majd a számítását Bora Dagtekin vígjátékában, ráadásul a humorhoz ezúttal egzotikus helyszínek is társulnak.

(Érdekesség: Ha valakinek tetszett Zeki korábbi szinkronhangja, az örülhet, hiszen a színész ismét Szabó Máté hangján szólal meg.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Jurassic World (DVD, Blu-ray)
- Távol a világ zajától (DVD, Blu-ray)
- Star Wars: Az első trilógia (3 DVD)
- Star Wars: A klasszikus trilógia (3 DVD)
- Törtetők (DVD, Blu-ray)
- Törésvonal (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)