Hirdetés

GameStar Filmajánló - Bohém rapszódia, X - A rendszerből törölveés a Hunter Killer küldetés

|

Ha a hosszúra nyúlt hétvégén szeretnétek kikapcsolódni, akkor a mozikban számos vadonatúj premier fog várni titeket, köztük a Queen és Freddie Mercury filmje, egy magyar thriller Balsai Móni főszereplésével és Gerard Butler következő akciózása.

Hirdetés

Elmeséljük röviden az elmúlt hét legérdekesebb filmes történéseit. Kiderült, hogy mely animációs filmek esélyesek a 2019-es Oscarra, néhány év múlva vízre száll a Titanic másolata, ezek a Marvel filmek jöhetnek 2020-ban, Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio ismét együtt dolgoznak és a Puliwood végigvette az összes eddig megjelent Halloween filmet

Hirdetés

Persze nem csak hírek, trailerek is érkeztek. Például egy svéd fekete komédia amerikai remake-je, a Cold Pursuit is megkapta a maga kedvcsinálóját, amelyben Liam Neeson főszereplésével nézhetjük meg, hogyan áll bosszút egy hókotró az elvesztett fiáért. 

Liam Neeson legújabb bosszúfilmjét már nem kapjuk meg idén, viszont azt már mától megnézhetjük, hogyan lényegül át Rami Malek a Queen frontemberévé. 

Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody)

A Queen rajongók egy emberként várták, hogy végre mozikba kerüljön a legendás zenekarról és annak ikonikus frontemberéről, Freddie Mercury-ról készült zenés film. Noha a forgatás nem zajlott zökkenőmentesen és a kritikák sincsenek elájulva a Bohém rapszódia minden részétől, abban mindenki egyetért, hogy a Queen frontemberét életre keltő Rami Malek együtt élt és lélegzett a szereppel, már csak a zseniális alakítása is megér egy jegyet. Ha tanácstalanok vagytok a filmmel kapcsolatban, olvassátok el BZ cikkét, nézzétek meg a Kacival készített videót és lessetek rá a Puliwood kritikájára is, de röviden összefoglalva a héten ezt ajánljuk a leginkább. 

(Érdekesség: Ha kíváncsiak vagytok a film kulisszáira, nézzétek meg ezeket a videókat.)

X - A rendszerből törölve 

A Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly és főszereplője, Balsai Móni legújabb közös filmje egy vérfagyasztó bűnügyi thriller, amelyben a színésznő egy pánikbetegséggel küzdő rendőrt alakít, aki "meglátja, amit más nem és megérzi azt, ami felett kollégái átsiklanak". Ez pont kapóra is jön, mikor a városban több gyilkosság is történik, ő pedig kapcsolatot fedez fel köztük és hiszi, hogy egy zseniális sorozatgyilkos műve. Az X - A rendszerből törölve nem olyan egyértelmű siker, mint a Liza volt és kicsit fennáll a sokat akar a szarka effektus is, de így is érdemes adni neki egy esélyt.

(Érdekesség: Ujj Mészáros Károly elmondása szerint a filmet egyebek mellett a Híd című skandináv noir sorozat, illetve Jo Nesbø regényei inspirálták.)

A végzet órája (The House with a Clock in the Walls)

John Bellairs azonos című regényének feldolgozását nem más hozta tető alá, mint a horrorfilmes rendező, Eli Roth, akinek A végzet órája az első irodalmi adaptációja és egyúttal az első családi filmje is. Ahogy a legtöbb fantasy történetben, itt is a világ szorul megmentésre, méghozzá egy 10 éves fiú által, aki nagybátyjához (Jack Black) költözve egy mágiával, varázslókkal, boszorkányokkal teli világban találja magát és véletlenül feltámasztja a holtakat. Hogy legyőzze a fekete mágiát használó gonosz varázslónőt, szüksége lesz minden segítségre, például  a szomszédban lakó  boszorkányra is (Cate Blanchett). Ha hiányoltatok már egy világmegmentős fantasy-t, íme. 

(Érdekesség: A rendező, Eli Roth felesége, Lorenza Izzo alakítja a filmben Lewis édesanyját.)

A Hunter Killer küldetés (Hunter Killer)

A Hunter Killer küldetés Sólyom végveszélyben stílusú forgatókönyvét a Firing Point című George Wallace-Don Keith regény alapján Arne L. Schmidt és Jamie Moss (Páncélba zárt szellem, Az utca királyai) írták, a rendezői székben pedig Donovan Marsh (Seftes zsaru) foglalt helyet, aki egy meglehetősen B-kategóriásnak tűnő filmet hozott össze. A sztoriban ugyanis egy amerikai tengeralattjáró parancsnok, Joe Glass (Gerard Butler) áll, aki a haditengerészettel karöltve megpróbálja megmenteni az orosz elnököt, mielőtt egy renegát tengernagy megpróbál puccsot véghez vinni és kirobbantaná a harmadik világháborút.

(Érdekesség: A hitelesség érdekében Gerard Butler és a rendező, Donovan Marsh három napot töltött el a USS Houston tengeralattjárón a felkészülés részeként.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Sicario 2: A zsoldos (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)