Hirdetés

GameStar Filmajánló - Chappie, Nagy szemek és Üzlet bármi áron

|

A héten nemcsak az Alien 5 leendő rendezője, de Tim Burton is új filmmel jelentkezik, ráadásul egy Vince Vaughn vígjáték és egy Oscar-díjra jelölt animációs film is beköszön.

Hirdetés

Több dolog is történt, mióta utoljára foglalkoztunk a filmvilág híreivel. A legszomorúbb az volt, hogy mindenki Spockja, Leonard Nimoy már nincs köztünk, de bármennyire is sajnáltuk a legendát, az élet ment tovább és olyan híreket hozott, mint a Daredevil sorozat újabb látnivalói és részletei, az új Dragon Ball: F mint Feltámadás trailer, az újabb Alien 5 pletyka és a Gran Turismo adaptációja.

Mivel a Bosszúállók: Ultron kora új trailerét már úgyis mindenki látta, ezért a heti kiemelt előzetesünk nem máshoz köthető, mint a Gyűrűk Ura filmek Gandalfjához és az X-Men széria Magnetójához, Ian McKellenhez, aki ezúttal egy újabb legendás karaktert ölt magára: az idősödő Sherlock Holmes lesz és valahogy így fog festeni.

A Mr. Holmes júniusban várható külföldön, de szívből reméljük, hogy hozzánk is eljut. Addig viszont van itt még nekünk többek között egy öntudatra ébredő robotunk, pár nagy szemünk meg egy Vince Vaughn filmünk.

Chappie:

Mostanság mindenki az Alien 5 kapcsán beszél Neill Blomkamp rendezőről, pedig a Disctrict 9 és az Elysium – Zárt világ címek készítője a héten új filmmel mutatkozik be a mozikban: ez az öntudatára és érzelmeire ébredő robot, Chappie története, aki még csak távoli rokonságban sem áll holmi Skynettel meg Terminátorokkal és az égadta világon semmi köze nincs a bunyózó robotokhoz (Vasököl) sem, hiába játszik mindkét alkotásban kulcsszerepet Hugh Jackman. Képzeljük el, hogy a Rövidzárlat találkozik a Robotzsaru filmekkel és máris megkapjuk, hogy Blomkamp körülbelül mit szeretett volna elérni a Chappie-vel. Lényegében egy olyan sci-fit, amelynek főhősével képesek vagyunk azonosulni annak ellenére, hogy itt nincs élő szövet a fémvázon, van viszont fémszív, ami talán elég lesz ahhoz Sigourney Weaver és Sharlto Copley mellett, hogy beültessenek téged is a moziba.

(Érdekesség: A legutóbbi hír az volt az Alien 5-tel kapcsolatban, hogy Sigourney Weaver mellett Michael Biehn is visszatérhet.)

Nagy szemek (Big Eyes):

A Nagy szemek több szempontból is igencsak különleges darab: egyrészt ebben Tim Burton egyik kabalaszínésze sem szerepel (Johnny Deppre és Helena Bonham Carterre gondolunk), másrészt az 1994-es Ed Wood óta ez az első életrajzi film a rendező számára, amiben ráadásul a nagy visszhangot kapott Keane-házaspár botrányát boncolgatja. Utóbbi abból fakadt, hogy a rendkívül népszerű, nagy szemekkel rajzolt festményeket nem a férj (Christoph Waltz) készítette, ahogyan azt állította a világnak, hanem felesége, Margaret (Amy Adams). Burton ezt a konfliktust használta fel, hogy bemutassa a nagy csalást és a hazugságra épülő házasságot, ezúttal a rá jellemző gótikus stílus nélkül, a játékidő alatt mégis egyértelmű lesz majd, hogy ő készítette.

(Érdekesség: Tim Burton kiállítása volt tavaly a leglátogatottabb Csehországban. A festőként is tevékenykedő rendező közel 500 alkotását a prágai Fővárosi Galériában 102 ezer látogató nézte meg a kiállítás időtartama alatt.)

Üzlet bármi áron (Unfinished Business):

Vince Vaughn tipikusan az a személy, akinek a filmjei vagy szórakoztatnak, vagy szimplán csak a hajadat téped tőlük, arany középút nincs. Ilyen legújabb komédiája, az Üzlet bármi áron is, amelyben egy menő cégnél dolgozik, ám mikor nem kap semmit egy milliós üzlet után, amit neki köszönhetnek, megelégeli a dolgot. Kilép, saját vállalkozást indít két beosztottjával (James Franco kisöccse, Dave Franco és Tom Wilkinson), majd Berlinbe utazik, hogy elhalásszon egy zsíros megbízást egykori főnökei elől. Ahogyan az minden vígjátékban lenni szokott, a terv nem várt nehézségekbe ütközik és a lenti előzetes kellőképpen be is határolja, hogy milyen poénokra számíthatunk ettől a helyzettől és Ken Scott vígjátékától (Starbuck, Elpuskázva).

(Érdekesség: Vince Vaughn nemrég a speciális olimpiai játékokat támogatva merült Chicagónál a Michigan-tó jeges vízébe a város jégkorongcsapatának mezét viselve.)

A tenger dala (Song of the Sea):

Tomm Moore nemrég megkapta a második Oscar-jelölését a gyönyörű Tenger dala című animációs filmért, amelyben a tradicionális ír zenét, az erőteljes képi világot és a komolyabb mondanivalót keresztezte a család fontosságát hangsúlyozó varázslatos történettel. Művében egy testvérpárra fókuszál, Benre és selkie, vagyis fókatündér kishúgára, Saoirsre, akiknek fel kell tárniuk őseik titkait ahhoz, hogy hazataláljanak. Vérbeli családi mozi, méghozzá a minőségi fajtából!

(Érdekesség: Moore első Oscar-jelölését a 2009-es Kells titkáért kapta, de az sajnálatosan nem jutott el a hazai mozikba.)

Rio, szeretlek! (Rio, I Love You):

John Turturro, José Padilha, Carlos Saldanha és rendezőtársaik tíz történeten keresztül mutatják be a szerelmet és Brazília legismertebb városát, Rio de Janeiro-t a Rio, szeretlek! című szkecsfilmben, olyan színészeket bevonva, mint Vincent Cassel, Harvey Keitel, Vanessa Paradis és Rodrigo Santoro. Kár, hogy a legtöbb kritika inkább egy mozgó képeslapként hivatkozik rá, amely Rio látványosságainak hirdetése érdekében készült, mintsem időtálló alkotásra, de legalább meghozza a kedvet a brazil metropoliszhoz.

(Érdekesség: Ha ismerős számotokra a koncepció, az nem véletlen, hiszen sorra került már Párizs és New York bemutatása is hasonló alcímmel.)

Csocsó-sztori (Metegol):

2015-ben is folytatódik a „hozzunk be egy animációs filmet az elmúlt évekből, hogy legyen mire beülni a gyerkőcöknek” akció, amely most éppen az Oscar-díjas Juan José Campanella 2013-as animációs filmje, a 3D-ben is elérhető Csocsó-sztori lett. Főhősünk ezúttal egy fiatal srác, Amadeo, aki kis falujában imád a kedvenc törzshelyén csocsózni, azonban feltűnik a színen a világhírű focistává lett Ász, akit annak idején alaposan leiskolázott csocsóban. A revansra egy a falu közepén épített hatalmas stadionban kerül sor, méghozzá Amadeo részéről életre kelt csocsófigurákkal.

(Érdekesség: A főhős eredeti szinkronhangját a Harry Potter-filmek Ronja, Rupert Grint kölcsönzi.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Piszkos pénz (DVD, Blu-ray)
- Délibáb (DVD)
- Északiak: A Viking Saga (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)