Hirdetés

GameStar Filmajánló - Csillagok között, A zéró elmélet és Északiak: A viking saga

|

Heti filmajánló rovatunkban ezúttal a Christopher Nolan nevével fémjelzett Csillagok között a legtutibb választás, de Christoph Waltz is akcióba lendül.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy ősz van, odakint kellemes tavaszias idő fogadja az érdeklődőket, a monitor előtt viszont olyan hírekről olvashattok, minthogy mire számíthatunk a Terminator: Genisys sztorijától, hogy milyen Grumpy Cat karácsonyi filmjének első előzetese, de persze a Steve Jobs film kálváriája is megér egy pár-perc irányított figyelmet.

Természetesen kiemelt trailerünk is van, méghozzá Paul Walker legutolsó filmje, amit be sem tudott fejezni: ez a Halálos Iramban 7. Mindenki visszatér a korábbi részekből (beleértve a Tokiói hajszát is), akit kedvelt a közönség, a szálak végre összefutnak és hőseink ezúttal Jason Stathammel csapnak össze még nagyobb fordulatra kapcsolva, még ütősebb akciójeleneteket produkálva és még gyorsabb verdákkal száguldozva.

De a Halálos Iramban 7 csak jövő áprilisban mutatkozik be, most inkább a hét abszolút sztárjára, Christopher Nolan sci-fijére és társaira érdemes koncentrálni:

Csillagok között (Interstellar):

Christopher Nolan sci-fije a hasonló hollywoodi alkotásokhoz képest valóban tudományos alapokon nyugszik, elvégre az a Kip Thorne gondoskodik a szakmai háttérről, aki elismert elméleti fizikus és egyébként Stephen Hawking jó barátja. Bevonását a film alaptétele megkövetelte már a legelső perctől kezdve, ugyanis abban a talán nem is túl távoli jövőben járunk, amikor a Föld már nem tudja eltartani az emberiséget, mi több, bölcsője helyett sírkamrája lesz. Egyre kevesebb élelem terem meg, ezért hősünket, az űrhajósból lett farmert azzal szembesítik, hogy a lánya generációja lesz az utolsó a bolygón. Megindul hát a dimenziókon, időn és téren átívelő létfontosságú kaland, amin milliárdok élete múlik, azonban az emberiség megmentését gyakran háttérbe szorítja a mély családi és emberi dráma, ezáltal Nolan egyfajta tükröt tart elénk, hogy felismerjük önnön gyarlóságunkat. A közel három órás játékidő alatt a rendező minden percet kitölt feszültséggel, drámával vagy éppen a karakterek kibontásával, így egyetlen másodpercre sem ereszti el a kezünket, és ugyanez mondható el színészeiről is. Matthew McConaughey már rég nem az a színész, akit a limonádé vígjátékokban megismertünk, ezért az alakításáért például megérdemelne egy Oscar-díjat, de Anne Hathaway, Michael Caine és Jessica Chastain is kitett magáért. A látvány is első osztályú, így a Csillagok között kötelező program!

(Érdekesség: Egy szomorú tény is társul a remek film mellé: utoljára hallhattuk Fülöp Zsigmondot Michael Caine hangjaként, ugyanis a legendás színész nemrég elhunyt.)

A zéró elmélet (The Zero Theorem):

Terry Gilliam nem sűrűn jelentkezik be, de akkor rendszerint olyan gyomrost visz be nekünk, amiért nemhogy nem neheztelünk rá, de sűrűn meg is köszönjük - vegyük csak alapul a 12 majom példáját. Legújabb sci-fijében egy különc és visszahúzódó számítógépes zsenit (Christoph Waltz) bíznak meg azzal, hogy találja meg az élet értelmét, amit magától értetődően szürreális díszletek és hasonló jelmezek között próbál abszolválni, miközben különös idegenek vagy éppen egy fehér hajú Matt Damon látogatják. Elsőre kész káosznak tűnhet A zéró elmélet, de aki kedveli Gilliam munkásságát vagy kicsit is hajlik a szürrealizmus befogadása felé, az nem tévedhet nagyot, ha jegyet vásárol.

(Érdekesség: Ha már a 12 majomnál járunk, akkor érdemes tudnotok, hogy sorozat készül belőle, viszont Terry Gilliam nem vesz részt benne semmilyen formában.)

Északiak: A viking saga (Northmen: A Viking Saga):

Az Árnyék nélkül 2-t dirigáló svájci Claudio Fäh igyekezett bebizonyítani, hogy ő is képes vikingekről regélni, ezért elkészítette az Északiak: A viking saga című kalandfilmet, amelyben pár északi viking hajótörést szenved, ráadásul pont az „ellenséges vonalak mögött” érnek partot. A történet folytatását talán nem szükséges bemutatni, de a film is csak azoknak ér meg egy jegyet, akik szeretnék hallani a PETA jajveszékelését vagy kedvelik a True Blood sorozatból ismert Ryan Kwantent.

(Érdekesség: A film zenéjét az Amon Amarth nevű svéd metálbanda szerezte.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Transformers: A kihalás kora (DVD, Blu-ray egy hét múlva)
- A szépség és a szörnyeteg (DVD)
- Bogyó és Babóca 3. (DVD)
- A hobbit: Smaug pusztasága (DVD, Blu-ray)
- Kavarás (DVD, Blu-ray)
- A rajtaütés 2. (DVD)
- 24: Élj egy új napért! (DVD)
- Yves Saint Laurent (DVD)
- A vizsga (DVD)
- Amadeus (Rendezői változat)(Blu-ray)
- Szemtől szemben (Blu-ray)
- A halott menyasszony (Blu-ray)
- Nincs bocsánat (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)