Hirdetés

GameStar Filmajánló - Die Hard és a Lazarus hatás

|

Minden idők egyik legjobb akciófilmje, a Die Hard újra a mozikba kerül, méghozzá 4K minőségben, digitálisan felújított változatban!

Hirdetés

Képtelenek vagyunk eldönteni, hogy a Mad Max: A harag útja trilógiává bővítése,  a House of Cards negyedik évadának berendelése, a Crank 3 elkészülésének lehetősége vagy a Star Wars saga Digital HD változata a nagyobb hír, de azért nem vetnénk el annak a lehetőségét sem, hogy sokaknak a Need for Speed lehetséges folytatása vagy a Deadpool film főgonosza volt szenzáció. 

Időközben érkezett egy újabb kedvcsináló a hazánkban május hetedikén debütáló Bosszúállók: Ultron korához, méghozzá pár plusz jelenettel: 

A héten viszont még egy visszatérő klasszikussal, egy filozofáló horrorral és két humoros darabbal kell beérnünk. 

Drágán add az életed (Die Hard):

Április 9-től egy limitált vetítéssorozat keretében ismételten a hazai mozikba kerül a Die Hard szériát elindító kultklasszikus akció, az 1988-as Drágán add az életed. John McTiernan (Ragadozó, Vadászat a Vörös Októberre, Az utolsó akcióhős, A 13. harcos) fogalommá avanzsált filmje nem csak a véres trikót és Alan Rickmant ismertette meg a világgal, de elsők között mutatta meg a nézőknek, hogy a hősök nem sebezhetetlenek… gondoljunk csak Bruce Willis állapotára a végén. A Corvin mozi legnagyobb termében és országszerte több moziban is vetítik 4K minőségben, digitálisan felújítva, valamint magyar felirattal ellátva. Yippee ki-yay, motherf*ker!

(Érdekesség: Az utolsó jelenet során James Horner A bolygó neve: Halál című filmhez írt zenéjének kis részletét hallhatjuk, de a „Resolution and Hyperspace” című számnak az első felét végül nem használták az Aliens eredeti változatában.)

A Lazarus hatás (The Lazarus Effect):

Az emberek gyakran szeretnek istent játszani a filmekben és általában ebből van a baj. Ezen alkotások népes táborához csatlakozik most David Gelb (Sushiálmok) új horrorja, a Lazarus hatás is. Az alapfeltevés szerint életet már jelenleg is adhatunk, de mi van akkor, ha vissza is hozhatnánk a már nem élőket? Erre a filozófiai kérdésre keresi a gyakorlatban a választ az Olivia Wilde főszereplésével készült hátborzongató film, de a külföldi kritikák döntő többsége szerint bárcsak ne tette volna, mert hiába az izgalmas, de már ezerszer lerágott téma és az ismerős arc a plakáton, ha a végeredményt korrektnek is csak jó indulattal nevezhetnénk. Csak elhivatott horrorkedvelőknek ajánljuk!

(Érdekesség: Az X-Men: Az eljövendő múlt napjai egyik legjobb jelenetét hozó Higanyszál alakítója, Evan Peters is felbukkan egy mellékszerepben.)

Ne zavarjatok! (Une heure de tranquilité):

Patrice Leconte (Intim vallomások, A férfi a vonatról, A sziget foglya, Lány a hídon) vérbeli francia komédiájában a nagy nevettető, Christan Clavier karaktere próbálja meg csak egyetlen órán keresztül nyugalomban végighallgatni a nemrég szerzett jazzlemezét, azonban láthatóan az egész világ összeesküdött ellene. De legalábbis családtagjai, a rokonok és a szomszédok, akik nem hagyják magukat csak úgy lerázni, mindenképpen. A Ne zavarjatok! egy fordulatokban és karakterszínészekben bővelkedő vígjáték, ami a jelenlegi felhozatalban megérdemel egy esélyt.

(Érdekesség: Ha valakinek esetleg nem ugrana be, hogy ki az a Christian Clavier, gondoljon a Jöttünk, láttunk, visszamennénk filmre, abban volt Jean Reno tökkelütött fegyverhordozója.)

A hírnév ára (La rancon de la gloire):

Mennyire hangzik abszurdnak, hogy egy börtönből frissen szabadult férfi úgy dönt, hogy barátjával elrabolják a nemrég elhunyt Charlie Chaplin testét, hogy váltságdíjat követeljenek érte a sokat örökölt családtól? Eléggé groteszk, pedig valóban megtörtént és az Emberek és istenek díjnyertes rendezője, Xavier Beauvois erről forgatott egy keserédes filmet, amin kuncogni éppannyira lehet, mint könnyezni, ezért a Hírnév ára kikapcsolódásra és elgondolkodtatásra is egyaránt alkalmas választás.

(Érdekesség: A filmben szerepel Dolores Chaplin, Charles Chaplin unokája is.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Térkép a csillagokhoz (DVD)
- Paddington (DVD)
- 1989 – Határon (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)