Hirdetés

GameStar Filmajánló - Dunkirk és Valerian és az ezer bolygó városa

|

Christopher Nolan ezúttal a második világháború szörnyűségeit hozza el a mozikba, míg Luc Besson ismét szeretne nagyot alkotni a sci-fi műfajban az eddigi legdrágább francia filmmel. Van mit nézni a moziban szerencsére.

Hirdetés

Még mielőtt megrohamoznának minket a Comic-Conos hírek, gyorsan elmondjuk tőmondatokban a közelmúlt történéseit filmes fronton, ha már a Puliwoodos csapatunk gőzerővel pumpálja az infót. Kiderült, hogy lesz-e önálló Hulk mozi, 2019-ben jön Tom Holland és Daisy Ridley közös filmje, a Deadpool 2-t viccesebbre ígérik, visszatérhet a Pókember: Hazatérés rendezője, a Suicide Squad egyik karaktere nem lesz benne a folytatásban, továbbá bejelentették a Doctor Who új főszereplőjét. Olvassátok el a cikkbe szedett tíz érdekességet is Dwayne Johnsonról, van egy-két igencsak meglepő. 

Hirdetés

Újabb könnyfakasztó előzetest kaptunk a Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson főszereplésével készülő Sokkal több mint testőr kapcsán, mosolyogjatok egy jót ti is: 

Ilyen akció-vígjáték most nem szerepel az étlapon, de háborús drámával és sci-fivel tudunk szolgálni: 

Dunkirk 

A sötét lovag-trilógia, az Eredet, a Csillagok között és A tökéletes trükk rendezője legújabb filmjében egészen más témához nyúlt, mint korábban, hiszen a Dunkerque-i csatát, a második világháború egyik meghatározó ütközetét dolgozta fel gondosan odafigyelve a realisztikusságra és a nagybetűs élményre. Egy merész húzással a történet egyik központi alakjának a One Direction zenekar oszlopos tagját, a színészettel is kokettáló Harry Stylest tette meg, de rajta kívül láthatjuk még a vásznon Tom Hardy-t, Mark Rylance-et, Cillian Murphyt és Kenneth Brannagh-t is, ahogy zseniálisan prezentálják nekünk a háború borzalmait. Akik látták már a filmet, azok arról számoltak be, hogy a Dunkirk atmoszférája belepasszírozza őket a székbe, köszönhetően Nolan precíz rendezésének, Hoyte Van Hoytema kiváló operatőri munkájának és Hans Zimmer impulzív zenéjének, a Puliwood például egyenesen tökéletesnek nevezte a kritikájában. Egyszerűen látnotok kell! 

(Érdekesség: A 2002-es Álmatlanság óta ez Christopher Nolan első olyan filmje, melyben nem játszik Michael Caine.)

Valerian és az ezer bolygó városa (Valerian and the City of a Thousand Planets)

Luc Besson változó színvonalon szállítja a filmeket, de olyan örökbecsű darabokért, mint Az ötödik elem és a Léon, a profi mindig tisztelni és imádni fogjuk. Ambiciózus tervei azonban nem ismernek határt, így születhetett meg minden idők legdrágább francia filmje, a Valerian és az ezer bolygó városa, amelynek alapját egy 1967-ben megjelent francia képregény képezi (többek között ez ihlette a Star Warsot és az Avatart is). Besson hősei, Dane DeHaan (Az erő krónikája, A csodálatos Pókember 2., Az Egészség ellenszere) és Cara Delevingne (Suicide Squad, Papírvárosok) temérdek érdekes fajjal találkoznak és számos különleges bolygón fordulnak meg izgalmas kalandozásaik során, azonban a Puliwood értékelése alapján a Valerian sem a humor, sem az érzelmi szál tekintetében nem ér fel Az ötödik elemhez, viszont látványban képes felvenni a versenyt a mai blockbusterekkel. Ennek tudatában döntsetek. 

(Érdekesség: Ez Rutger Hauer első képregényfilmje a 2005-ös Batman: Kezdődik! óta. Azért nem is töri össze magát benne...)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A régi város (DVD, Blu-ray)
- Némaság (DVD, Blu-ray)
- Vén rókák (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)