Hirdetés

GameStar Filmajánló - Éjszakai hajsza, A cipőbűvölő és 2001: Űrodüsszeia

|

Heti filmajánlónkban ezúttal ismét Liam Neeson rugdossa szét az alvilági hátsókat, miközben Adam Sandler megpróbál picit komolyabb lenni, ráadásul Kubrick klasszikus sci-fije is visszatér.

Hirdetés

Most éppen nem kimozdulós időjárás van, ami tökéletes ahhoz, hogy átismételjük az elmúlt hét filmes történéseit. Nehéz lenne eldönteni, hogy melyik hír emelte leginkább magasra a szemöldökünket, ugyanis a "Blomkamp több Alien filmben gondolkozik", a "Sorozat lesz Mark Wahlberg Orvlövészéből", a "Tim Burton élőszereplős Dumbót rendez" és a "Már dolgoznak a Jurassic World/Halálos Iramban 7 folytatásokon" cikkek közül bitang nehéz választani. 

Ugyanilyen nehéz kiemelni egy trailert a sok közül, ezért most kivételesen háromra esett a választásunk. Az első az április elején a Netflixre érkező Daredevil sorozat új, meglehetősen hangulatos előzetese, amelyben végre teljes alakjában is feltűnik a Fenegyerek nemezise, Wilson Fisk (Vincent D'Onofrio):

A másodikban Brad Peyton (Utazás a rejtélyes szigetre) tiszteleg Roland Emmerich szellemisége előtt a május 28-án megjelenő San Andreas, avagy a Törésvonal című katasztrófafilmmel, amelyben Dwayne Johnsont állítja szembe a természettel.

A harmadik előzetes Brad Bird (A hihetetlen család, Mission: Impossible - Fantom protokoll) nevéhez köthető, aki George Clooney és az egykori Doktor House, Hugh Laurie bevonásával szeretne elvarázsolni minket a májusi Holnapolisz (Tomorrowland) című sci-fivel, amelyre a látottak alapján jó esélye van: 

Persze ezen a héten is akad néhány új film a mozikban, lássuk a felhozatalt: 

Éjszakai hajsza (Run All Night):

Ha valamit megtanulhattak volna az elmúlt évek során a bűnözők, akkor az nem más, minthogy Liam Neeson családját ildomosabb békén hagyni. Az egyik bandavezér (Ed Harris) azonban úgy tűnik nem hallott az íratlan szabályról, ugyanis a sokat tapasztalt egykori bérgyilkos, Jimmy Conlon (Neeson) rég látott fiának (Joel Kinnaman) életét veszélyezteti, amit a visszavonulását tervezgető profi nem hagyhat figyelmen kívül, ezért az éjszaka leple alatt kicsit rendet tesz a New York-i maffia köriben. Eddig ez egy szimpla akciónak tűnhet, de az a Jaume Collet-Serra tartotta kezében a gyeplőt, aki már két korrekt akció-thrillert (Ismeretlen férfi és Non-Stop) is összehozott az ír színésszel és ez már garancia arra, hogy mozgalmasan és kellemesen fog eltelni az Éjszakai hajsza közel kétórás játékideje.

(Érdekesség: Liam Neeson-t legközelebb nem egy akcióban, hanem egy vígjátékban, a Ted 2-ben láthatjuk majd.)

A cipőbűvölő (The Cobbler):

Adam Sandler meghatározhatatlan jelenség számunkra. Ontja magából a gagyi vígjátékokat, mégis van, aki jól szórakozik rajta. Legújabb filmje kapcsán azonban láthatóan a színész is valami komolyabbal – jó vicc volt, mi? Inkább csak félig komolyabbal – szeretett volna előhozakodni, ugyanis a Cipőbűvölő hangulatában már néha megpendít valami többet is a számunkra, de persze csak nyomokban. A komikus most egy olyan férfit alakít, aki cipőket javít, és mivel elromlik a masinája, ezért előkotorja a pincéből a család régi gépezetét. Az viszont nem egy hétköznapi varrógép, ugyanis hamar rájön, hogy az általa megmentett lábbeliket felhúzva belebújhat a gazdájuk bőrébe is. A cipőbűvölő sem tudja levedleni magáról a tipikus sandleres humort, amely vagy bejön valakinek, vagy nem. Aranyközépút nem igazán létezik, de az alábbi trailer igazi vízválasztó lehet a döntésben.

(Érdekesség: Adam Sandlert az év elején a legjobb férfi vígjátékszínésznek választották a People’s Choice Awardson.)

2001: Űrodüsszeia (2001: A Space Odyssey):

Stanley Kubrick 1968-as sci-fije, a zseniális Arthur C. Clarke regénye alapján készült 2001: Űrodüsszeia mai napig meghatározó alapmű, igazi kultfilm, amit egyszer mindenképpen látni kell. És akkor már miért ne tegyük ezt digitálisan felújított, magyar felirattal ellátott változatban? Korlátozott ideig ugyanis most újra nézhető a kijelölt mozikban a klasszikus, tehát nincs ezen mit tovább ragozni, nyomás pótolni vagy ismételni!

(Érdekesség: Arthur C. Clarke regénynek több folytatása is van, de az író úgy döntött, hogy a további részeknél nem a saját művét, hanem – némi változtatásokkal - Stanley Kubrick filmjét veszi alapul.)

Elemi szerelem (Une rencontre):

Az Elemi szerelem egy francia romantikus dráma az ország két kedvenc színészével, Sophie Marceau-val és az Életrevalókból is ismert François Cluzet-vel a főszerepben. Könnyed darab a sorsról, a hűségről és két ember vonzódásáról női (a rendező a LOL – Zűrös kamaszok készítője, Lisa Azuelos) megközelítésben.

(Érdekesség: Lisa 2008-ban elkészítette a LOL – Zűrös kamaszok című vígjátékot, majd négy évvel később az amerikai változatot, a LOL-t is ő dirigálta.)

Nicolas az iskolában (Le petit Nicolas):

Még tavaly ősszel a Kis Nicolas nyaral című filmmel kapcsolatban írtuk, hogy a francia író és humorista, René Goscinny alkotta meg a kis Nicolas karakterét még a hatvanas években, hogy egy olyan varázslatos világot mutasson be a gyermekek szemével, amely vidám, helyenként megindító és bővelkedik a kalandokban. A tengerpart után Nicolas most az iskolában folytatja, ráadásul egy kistestvér is felforgatja az életét. Családi mozinak tökéletes választás lehet!

(Érdekesség: Goscinny a haláláig 24 Asterix- és 41 Lucky Luke-történet szövegkönyvét írta.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Éjjeli féreg (DVD)
- Förtelmes főnökök 2 (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)