Hirdetés

GameStar Filmajánló - Elysium - Zárt világ, Repcsik és Percy Jackson - Szörnyek tengere

|

Pár héten belül véget ér a nagy nyári filmdömping, de addig is ajánlunk még pár filmet az iskolakezdés előtt.

Hirdetés

Sokadszorra kell szembesülnünk vele, hogy a reboot, remake és folytatás szavakon kívül nem szerepel más kifejezés Hollywood szótárában.  A remek bevételi mutatókat látva megkapja második részét a Szemfényvesztők, Brad Pitt újra menekülhet a zombik elől a Z világháború folytatásában, a pletykák szerint elkészülhet a Cápa rebootja, illetve Sylvester Stallone is tovább gyűjti a kiöregedő sztárokat A feláldozhatók 3 stábjába.

Időközben befutott a The Monuments Men legelső előzetese is, amelyben egy történészekből, műgyűjtőkből és múzeum tulajdonosokból álló csapat megkísérlik visszaszerezni a nácik által begyűjtött műtárgyakat és visszaszolgáltatni azokat jogos tulajdonosaiknak. A főbb szerepekben George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett és John Goodman, tehát garantáltan nem fogunk rajta unatkozni.

Mint ahogyan a héten bemutatkozó alkotásokon sem, hiszen lesz itt sci-fi, animációs film, fantasy és dráma is, mindenki megtalálja a kedvére valót, de azért segítünk a választásban:

Elsyium – Zárt világ (Elysium):

Neill Blomkamp az élvezetes District 9 megrendezésével váltott jegyet Hollywoodba, majd ennek hatására kapott egy nagyobb büdzsét az Elysium – Zárt világ elkészítésére. Az alapötlet a következő: a 2154-es évben az emberiség két részre szakadt: a Földön élő pórnépre és az őket elnyomó elitre, akik a bolygó mesterséges holdján, az Elysium-on élnek. Egy nap a szegények egyik tagja (Matt Damon) sugárfertőzést kap, tehát nincs vesztenivalója, szembeszáll az elnyomókkal. A sablonos sztori ellenére az Elysium képes saját atmoszférát teremteni, a legnagyobb erőssége a színészi alakításokban rejlik, és egy olyan hőst ad, akivel könnyen azonosulhat az átlagember. Hogy végül Blomkamp filmje az év sci-fije díjért egyáltalán harcba szállhat-e, azt jelenleg nem lehet megjósolni (bár a legtöbb GameStar tag szerint ez teljesen kizárt), mindenesetre ajánljuk a megtekintését.

(Érdekesség: alig jelent meg külföldön az Elysium, Neill Blomkamp máris nekiláthat a következő filmjének, a Chappie című sci-fi vígjátéknak, amely a 2004-ben elkészült Tetra Vaal rövidfilm mozi változata lesz.)

Repcsik (Planes):

Miután a Verdák annyira sikeres lett, hogy Villám McQueen minden uzsidobozra, táskára és füzetre rákerült, a Pixar úgy gondolta, hogy ugyanezt megjátsszák repülőkkel is. A kezdetben DVD-re szánt mese végül nagy vászonra költözött, a döntés pedig olyannyira jónak bizonyult, hogy a Repcsik (Planes) sikere talán még a Verdák 2-ét is felülmúlja majd. A recept a következő: vegyünk egy tériszonnyal rendelkező, Rozsda nevű mezőgazdasági repülőgépet, akinek minden álma az, hogy megnyerjen egy légi versenyt, ehhez pedig kell egy tapasztalt tanár, aki felkészíti őt. A végeredmény várhatóan a magyar lurkókat is kenyérre keni majd, mi idősebbek pedig a változatosság kedvéért nem verdás, hanem repcsis ajándékkal próbáljuk lekenyerezni a család legkisebb tagját.  

(Érdekesség: a Disney olyannyira bízik a Repcsik sikerében, hogy már ki is tűzték a folytatás, a Planes: Fire & Rescue dátumát, ami 2014. július 18.)

Percy Jackson – Szörnyek tengere (Percy Jackson: Sea of Monsters):

A 20th Century Fox nagyon szeretné a Harry Potter széria összbevételét, ezért tovább erőlteti a Percy Jackson könyvek filmváltozatait, meglehetősen visszafogott sikerrel. A kritikusok nagy része szerint már az előd, a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak is erőltetett volt, de a folytatást sem kell félteni, hiszen a másodvonalbeli mitikus lények majd mindegyike feltűnik benne, nem is beszélve olyan szebb napokat is megélt színészekről, mint Nathan Fillion, Stanley Tucci és Sean Bean. Thor Freudenthal a Percy Jackson - Szörnyek tengere (Percy Jackson: Sea of Monsters) című filmjét éppen ezért kizárólag azok tekintsék meg, akik nem szeretnének többet kapni egy olyan nyári popcornmozinál, amely egyszerű, mint a faék.  

(Érdekesség: a pletykák szerint Nathan Fillion azért bojkottálta a közelmúltban egy alkalommal a Castle című sorozat forgatását, mert el szerette volna érni, hogy csak négy napot kelljen dolgoznia egy héten.)

Mielőtt éjfélt üt az óra (Before Midnight):

Ritka dolognak számít a filmvilágban, hogy egy alacsony költségvetésű filmből franchise-t készítenek, pedig a Mielőtt-trilógia pont erre a sorsra jutott: az 1995 első és 2004-es második részt követően idén bemutatkozik a Mielőtt éjfélt üt az óra (Before Midnight), amely igyekszik minden kérdést megválaszolni és minden elvarratlan szálat lezárni. Ismét kilenc évet ugrunk a történetben az előző film óta és remekül megírt dialógusokon, magabiztos alakításokon (Ethan Hawke, Julie Delpy), továbbá egy ütős befejezésen keresztül derül ki, hogy végül mi lesz hőseink sorsa. Barátnők, szerelmesek és reménytelen romantikusok számára kötelező darab, de valószínűleg a többiek se találnak ennél elgondolkodtatóbb mozit a nyáron.

(Érdekesség: Ethan Hawke egy interjúban bevallotta, hogy ha következmények nélkül megtehetne bármit, akkor leginkább azokat ítélné saját kezűleg halálra, akik durván szennyezik a környezetet.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)