Hirdetés

GameStar Filmajánló - Én, Tonya, Fantomszál és A Babadook

|

Újabb két Oscar-esélyes film kerül a hazai mozikba, de a horrorkedvelők sem fognak unatkozni.

Hirdetés

Természetesen számos dolog történt, mióta utoljára foglalkoztunk a filmvilág híreivel. Kiderült, hogy készül a Ragyogás folytatása, Gal Gadot reagált a Wonder Woman oscaros mellőzésére, az Empire olvasói megszavazták a filmtörténelem 20 legjobb gonoszát, megtudtuk, hogy Steven Spielberg következő filmje az Indiana Jones 5 lesz, feltámadt a Bad Boys 3 és folytatódhat a Vaksötét

Hirdetés

Bár több új előzetest is kaptunk a héten - a Taxi 5-ét például, most mégis egy kevesebb figyelmet kapott darabot mutatunk nektek. A Mute a Warcraft: A kezdetek, a Forráskód és a Hold rendezőjének új, netflixes filmje lesz, és úgy tűnik, mintha egy új Szárnyas fejvadászt kapnánk a képében. Nézzétek meg, lenyűgöző.

A Mute február 23-án debütál a Netflixen, addig viszont a mozikba kerül még néhány Oscar-esélyes alkotás, mint például Margot Robbie és Daniel Day-Lewis filmjei. 

Én, Tonya (I, Tonya)

Craig Gillespie (Frászkarika, Viharlovagok) fekete humorú életrajzi filmje, az Én, Tonya három kategóriában is reménykedhet egy arany szoborban (legjobb női főszereplő, női mellékszereplő és vágás), amely abszolút érthető, ugyanis a hírhedt műkorcsolyázóról, Tonya Hardingról készült mű nem hétköznapi történet. Tonya (Margot Robbie) 1994-ben a világ egyik legsportszerűtlenebb húzásával került be a történelembe, a legnagyobb riválisa elleni merénylettel, amely miatt közellenséggé vált. A Puliwood kritikája szerint érdemes beülni a filmre, mert nagyszerűek a színészek (élen Robbie-val, de Allison Janney is brillírozik) és a rendezés is. 

(Érdekesség: Exkluzívan a DC idén induló digitális szolgáltatására készül egy Harley Quinn animációs film, amelyben Robbie szinkronizálja majd a karaktert.)

Fantomszál (Phantom Thread)

Számos kiváló alakítás után Daniel Day-Lewis a közelmúltban bejelentette, hogy a Fantomszál lesz az utolsó filmje, utána visszavonul. A Paul Thomas Andersonnal közös munkája, a Fantomszál a kritikusok véleménye alapján méltó búcsú tőle. Bár nem olyan mesteri, mint a Vérző olaj (amiért Oscar-díjat kapott), viszont az ötvenes évek Londonjának luxus divatvilágában játszódó sztori és az annak középpontjában álló szabó, aki a királyi udvarnak és a felső tízezernek készít ruhákat, bizony megéri a jegyárat. 

(Érdekesség: Daniel Day-Lewis öt év után tért vissza a színészkedéshez. Előző filmje a 2012-es Lincoln volt.)

A Babadook (The Babadook)

Az elsőfilmes Jennifer Kent 2014-es pszicho-horrorja, amely visszatért a műfaj gyökereihez végre hozzánk is elér. A történet főszereplője a fiatalon megözvegyült Amelia, aki akkor veszítette el a férjét, amikor az éppen a kórházba vitte őt, hogy megszülje első gyermeküket. A baleset óta már hét év telt el és azóta is egyedül neveli fiát, Samuelt, ám a gyermek még mindig nincs túl a traumán: súlyos viselkedési problémákkal küzd, erőszakos, folyton rémálmokkal harcol és azt állítja, hogy egy rém lakik a házukban. "Soha nem láttam ennél ijesztőbb filmet" - nyilatkozta A Babadookról William Friedkin, Az ördögűző rendezője, így ha ti is szeretitek a horrorokat, akkor erre bizony ajánlott odafigyelnetek.

(Érdekesség: A film költségvetése 2,5 millió dollár volt, melyből 30 ezret egy Kickstarter kampányon gyűjtöttek össze az alkotók.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A héten sajnos nincs új megjelenés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)