Hirdetés

GameStar Filmajánló - Exek és szeretők, Jégvarázs és a Coming Out

|

Érezhetően megszaporodtak a mesék és a vígjátékok, nyakunkon az ünnepek. Segítünk a választásban, randizni könnyű lesz.

Hirdetés

Ha nem ismernénk Hollywoodot, azt hihetnénk az elmúlt egy hét alapján, hogy valamilyen zavart okozó kór ütötte fel a fejét, mivel Danny Trejo vulkánzombik ellen menetel, Michael Bay komolyabb tónusú Transformerst ígér, valamint Jean-Claude Van Damme kijelentette, hogy a Terminátor 5-höz szeretne csatlakozni. Ki érti ezt?

Ha már Van Damme-ról beszéltünk, gyorsan nézzük is meg legújabb filmjének feliratos előzetesét, amely az Enemies Closer becenévre hallgat és hősünk meglehetősen őrült karaktert alakít benne:

A héten akció helyett családdal beülős filmeket adnak a mozik, mivel a forgalmazók készülnek az ünnepekre. Azért lehet csemegézni...

Exek és szeretők (Enough Said):

A film, ami úgy maradt meg az újságírók emlékezetében, mint James Gandolfini utolsó filmje, pedig jövőre egyszer még találkozhatunk az 51 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt színésszel a vásznon az Animal Rescue című alkotásban. Az Exek és szeretők lényegében két magányos ember találkozásáról szól: mindketten elváltak, de a szokásos egymásra találás helyett sokkal érdekesebb irányt vesz kettejük kapcsolata, ez pedig egy másik nőnek köszönhető. Ha a kissé sablonos sztorivezetés nem is ad okot erre, a Maffiózók főszereplőjeként híressé vált Gandolfini tiszteletére mindenképpen vállalható program.

(Érdekesség: A napokban felavatták a James Gandolfiniről elnevezett útszakaszt, méghozzá azt, amelyen a színész gyermekkorában rengeteget játszott. Jelen voltak a régi harcostársak, a családtagok, a Maffiózók több szereplője és az egyik rendező, Timothy Van Patten is.)

Jégvarázs 3D (Frozen):

Újabb, a végletekig kiszámítható Disney mese készült 3D-ben. Ismét kapunk egy bajba jutott, ám mégis belevaló hercegnőt, egy kimondottan ügyetlen lovagot, a kötelezően jelenlévő vicces karaktereket, pár fülbemászó betétdalt és az elmaradhatatlan Happy Endet. Az ünnepek előtt épp ilyen tündérmeséből álló cukormázzal szereti az ember bevonni a szívét, a legfiatalabb korosztály pedig meg lesz bolondítva papírforma szerint. Csak az eredetiség, ő egyedül ünnepel idén is...

(Érdekesség: A Jégvarázs egyik rendezője az a Chris Buck, aki az 1999-es Tarzan és a Vigyázz, kész, szörf! című animációkat is dirigálta.)

Coming Out:

Igazán megtanulhatnák már a magyar filmesek, hogy a vígjáték műfaj nem jár kötelezően együtt Csányi Sándorral, az pedig különösen érthetetlen, hogy miért használják fel a homoszexualitás témáját, ha csak sztereotípiákra képesek és teljesen kiszámítható módon úgyis behozzák a hetero szerelmi szálat Tompos Kátya képében. No meg női melleket, premier plánban, bizonyos mozik esetében még a jegypénztárak feletti kivetítőkön is, hogy mindenki megértse: a cici jó. A Coming Out mondanivalójaként vélhetően nem azt akarták közvetíteni, hogy ha erős agyi trauma éri a meleg delikvenst, akkor egyből áttér, de valahogy ez lett a vége. Függetlenül attól, ki hogyan érez a témát illetően, ez a film nem lesz átütő számára, kár érte. 

(Érdekesség: Karalyos Gábor, az egyik főszereplő azt nyilatkozta a napokban a filmmel kapcsolatban, hogy nem fontos, kinek milyen a nemi hovatartozása, csak az számít, hogy ha vállaljuk önmagunkat, akkor teljes életet élhetünk. Ennél kicsit több közhely van a filmben.)

Bízz a szerelemben (Stuck in Love):

Mi történik akkor, ha egy család válságba keveredik a hűtlen anyának köszönhetően? Minden tag másképp, olykor egészen szélsőségesen dolgozza fel a történéseket, de egy dolog biztos, ami a címből is leszűrhető: ha kicsit giccsesen és klisésen is, de a szerelem előbb-utóbb mindent megold, ráadásul az addig megtett út olykor igen mókás is lehet. A 2012-es Bízz a szerelemben az a sírva vigadós fajta, randifilmnek remek választás.

(Érdekesség: A film egyik érdekessége, hogy a legkisebb, novellákat író fiút maga Stephen King is felhívja, hogy gratuláljon neki az egyik művéhez.)

Csillaghercegnő (Reisen til julestjernen):

Az olyan klasszikusok nyomában szeretne járni a Csillaghercegnő nevű, gyermekeknek szóló élőszereplős mese, mint a Hamupipőke vagy a Csipkerózsika, ami már rögtön a sztoriban is megmutatkozik, hiszen egy a mostohájától elszökött árván múlik a Karácsony csillag megtalálása, amely újra melegséggel áraszthatná el a király palotáját és egész országát. Igazi kedves családi film ez, amit még az sem ront el, hogy a színészek láthatóan túljátsszák a szerepüket, de ez legyen a legkevesebb baj az ünnepek előtt, hangulatcsináló családi mozinak elmegy.

(Érdekesség: A Csillaghercegnő egy ’76-os norvég gyerekmese élőszereplős feldolgozása.)

Üstökös a Mumin-völgy fölött (Muumi ja punainen pyrstötähti):

A heti második animációnk alapkoncepciója egészen érdekes, történt ugyanis egy nap, hogy a Mumin-völgyben minden szürkévé változott. Hőseink, a muminok – akik leginkább egy különös vízilovakra emlékeztetnek és Tove Jansson illusztrátor, illetve író testvére, Lars Jansson hozta létre őket – úgy tudják, hogy akkor történik hasonló szörnyűség, ha hamarosan érkezik valami az égből, ezért elindulnak a csillagvizsgálóba kideríteni a részleteket és megoldást találni. A 2010-es Üstökös a Mumin-völgy fölött című finn mesét a fiatalság élvezi majd bájossága miatt, hiszen kifejezetten nekik készült, és legalább kicsit érdekesebb ötletekkel operál, mint a megszokott hollywoodi meseipar.

(Érdekesség: Az eredeti szinkronhangokat olyan színészek kölcsönzik, mint Max von Sydow, Alexander Skarsgard, Stellan Skarsgard és Mads Mikkelsen.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

Igazi dömping van a héten, hiszen olyan alkotások debütálnak korongos változatban is, mint a Red 2 (DVD, Blu-ray), a Pokoli futam (DVD), a Repcsik (DVD), a Mielőtt éjfélt üt az óra (DVD) és A vadászat (DVD) – hogy csak az ismertebbeket említsük-, de elérhetővé válnak a Lore (DVD) és a Nyitott szívvel (DVD) című filmek is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)