Hirdetés

GameStar Filmajánló - Fogságban, A háború császára és Iron Sky

|

Aktuális filmajánlónkban Hugh Jackman gyermekét elrabolják, Tommy Lee Jones parancsnok lesz a II. világháború alatt, míg a nácik a Holdon található bázisukból várják a visszatérést.

Hirdetés

Először azonban nézzük az érdekességeket. Stallone bocsánatot kért Bruce Willis-től, amiért augusztusban lustának és kapzsinak nevezte, Willem Dafoe (aki legutóbb a Beyond: Two Souls-ban bizonyított) pedig azt nyilatkozta, hogy A csodálatos Pókember csak egy koppintás volt. Scarlett Johanssonból ezalatt mém lett és egyúttal megválasztották 2013 legszexisebb nőjének - mindezt egy hét leforgása alatt.

Ezen kívül befutott az Aaron Eckhart főszereplésével készült I, Frankenstein első előzetese, amely úgy néz ki, mintha az Underworld (a producerek ugyanazok) és a Pap szerelemgyermeke lenne.

A fantasy után kicsit térjünk vissza a valósághoz és nézzük meg, hogy milyen filmek debütálására számíthatunk a héten:

Fogságban (Prisoners):

Miután az Elrabolva első két részében kiderült, hogy Liam Neeson mire is képes, ha elrabolják a lányát, ezúttal az X-Men filmek sztárjával, Hugh Jackmannel szeretnék megjátszani ugyanezt, de nem akció, hanem egy bűnügyi dráma formájában. Ahogyan a hasonló történetű filmekben ez lenni szokott, hősünk maga veszi kézbe a dolgokat, de ez nem minden esetben végződik happy enddel. Jake Gyllenhaal a megmondhatója, aki a Zodiákushoz hasonlóan ezúttal is a történet sűrűjébe kerül. A Fogságban rendezője, Dennis Villeneuve (Felperzselt föld) egyetlen kérdésnek szentelte az alkotását, miszerint az ember meddig menne el, hogy megvédje a szeretteit. Az első vélemények alapján bevált a formula, megér egy jegyet.

(Érdekesség: Jackmannel a való életben is megesett, hogy eltűntnek hitte a gyerekét, mikor Sydneyben járva fotósok követték minden lépését és pár percre szem elől tévesztette a csemetét.)

A háború császára (Emperor):

A második világháború idején játszódó háborús filmben egy amerikai tábornokra hatalmas felelősség hárul, mikor átmenetileg Japán urává válik és neki kell eldöntenie, hogy megbüntesse vagy megmentse a háborús bűneiért bíróság elé álló császárt. Tommy Lee Jonest azonban nem olyan könnyű megijeszteni és Matthew Fox is készen áll a feladatra. Peter Webber (Hannibál ébredése) háborús filmje várhatóan olyan klasszikusokhoz csatlakozhat majd ebben a témában, mint például a Clint Eastwood által rendezett Levelek Ivo Dzsimáról és A dicsőség zászlaja. A háború császárához kell a gyomor és semmiképpen sem agyatlan, éppen ezért a hét legértékesebb filmélménye lehet.

(Érdekesség: Tommy Lee Jones rendezőként is aktív, legközelebb Mark Rydell 1972-es westernjét, a Cowboyokat fogja remake-elni. Az eredeti verzióban John Wayne volt a főszereplő.)

Iron Sky – rendezői változat (Iron Sky):

A 2012-ben a legtöbb régióban bemutatkozó és rendre le is bőgő Iron Sky egy év után eléri kis hazánkat is. A meglehetősen zavarosra sikerült komédiaelemekkel tarkított sci-fi - amelyben a Holdon bázist vert náci katonák mindennapjait ismerhetjük meg - főszerepében a szebb napokat is megélt Udo Kier tűnik fel a Führer szerepében. Képtelenek vagyunk eldönteni, hogy a rajongói pénzből gazdálkodó Timo Vuorensola az Asylum-filmeknek szeretett volna konkurenciát készíteni, vagy hasonló zöngét próbált megütni, mint a zseniális Űrgolyhók. Az intő jelek ellenére egy próbát megér, talán a hazánkba érkező rendezői változat miatt.

(Érdekesség: Udo Kier saját bevallása szerint szívesen készítene egy közös videoklipet Lady Gagával. Többet nem is kell mondanunk.)

Adéle élete 1-2. fejezet (Blue is the Warmest Color) és Templom a dombon (Krugovi):

A héten két francia dráma is bemutatkozik. Az Adéle élete 1-2. fejezet egy képregényből táplálkozva két lány szerelméről szól pikáns jelenetekkel fűszerezve, ami olyannyira bejött a hozzáértőknek, hogy a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetsége, a FIPRESCI tagjai az év filmjének szavazták meg, ráadásul már az Arany Pálma is az övé.

Ami a díjakat illeti, a több nemzet koprodukciójában készült Templom a dombon sem marad el, hiszen a 2013-as Sundance Filmfesztiválon elnyerte a Zsűri Különdíját, ráadásul ez a film Szerbia idei Oscar-nevezettje. Ami a sztorit illeti, egy thriller feszültségével keresi arra a választ, hogy van-e értelme az életben jót tenni és képesek vagyunk-e túllépni az évtizedek óta fennálló ellentéteken. Egy esélyt megérdemelnek.  

(Érdekesség: Az Adéle életében jelentős szerepet kapott a szexualitás, a három órás film meglehetősen fülledt lett.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

Danny Boyle sokadszorra bizonyítja tehetségét a Transz-ban (DVD+Blu-ray), Kristin Scott Thomas A házban (DVD) című thrillerrel jelentkezik, valamint bemutatkozik a drogdílerek életét nyomon követő ill Manors – Rázós környék (DVD) is. A családi filmek kedvelőinek ezúttal a kizárólag Blu-rayen érkező 3D-s A vadon kölykeit szánták.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)