Hirdetés

GameStar Filmajánló - Éjjeli napfény, Ghost Land, Hurrikán meló és Vad Balaton

|

A Bosszúállók: Végtelen háborút igyekszik mindenki elkerülni, így szinte ezen a héten jön minden megmaradt áprilisi premier, ami nem Marvel.

Hirdetés

Szokás szerint rövidhíreink következnek: a Deadpool 2 rendezője készíti el a Halálos iramban spin-offot, folytatást kap az Atomszőke, a Szellemlovas lesz az új Terminátor, regény mutatja be a filmes Thanos eredettörténetét, Steven Spielberg is DC filmet rendezhet, továbbra is tart a Mad Max kapcsán folyó per és a Puliwood összeszedett tíz érdekességet Robert Downey Jr.-ról.

Hirdetés

De nem csak a hírek, hanem a trailerek is hihetetlenek voltak, szó szerint is, hiszen befutott A hihetetlen család 2. új kedvcsinálója, amely csak még nehezebbé teszi a várakozást a Pixar animációs filmjének premierjéig (főleg, hogy sok országban már júniustól játsszák, máshol, mint nálunk, júliusig kell várni.). 

Majd írjátok meg kommentben, hogy ti mennyire várjátok A hihetetlen család visszatérését, de csak azután, hogy átfutottátok a heti premiereket. Van néhány. 

Éjjeli napfény (Midnight Sun)

Scott Speer (Cukorfalat, Step Up 4. - Forradalom) romantikus drámájának főszereplőnője a 17 éves Katie Price (Bella Thorne), aki extrém módon érzékeny a napfényre, ezért a nappaljait a szobában kuksolva kell töltenie. Azonban egy nap ráköszön a szerelem Charlie (Arnold Schwarzenegger fiacskája, Patrik Schwarzenegger) képében, akinek nem árulja el, hogy beteg. Innentől kezdődnek a problémák. Az Éjjeli napfény egyértelműen azoknak készült, akik kedvelik a drámát sem mellőző romantikus sztorikat. 

(Érdekesség: A film női főszereplője a xeroderma pigmentosum nevű kórban szenved, ami nagyon ritka, 1 millió emberből mindössze egyet érint.)

Ghost Land - A rettegés háza (Incident in a Ghost Land)

A Mártírok rendezője, Pascal Laugier megmutatja, hogyan kell olyan horrorfilmet készíteni, ami kitépi a néző lelkét, ezt a brutális élményt pedig még az sem tudja elrontani, hogy a "horrorház" klisére épít. Ha rettegni szeretnétek, a Ghost Land - A rettegés háza a legjobb választás, a Puliwood kritikája is alátámasztja ezt. 

(Érdekesség: 2016. decemberében Taylor Hickson súlyosan megsérült a forgatás során. Miután kórházba szállították, 70 öltéssel kellett összevarrni az arcát.)

Hurrikán meló (The Hurricane Heist)

Egy bűnözőbanda egy hurrikán pusztítását kihasználva próbál meg kirabolni egy pénzverdét, azonban a kincstár egyik őre és egy viharvadász ezt nem hagyja annyiban. Rob Cohen (Daylight - Alagút a halálba, Sárkányszív, Halálos iramban, xXx) ezúttal egy akcióthrillerrel próbálja meg bebizonyítani, hogy még mindig van benne spiritusz, de az első kritikák alapján ezt inkább kevesebb, mint több sikerrel teszi. Persze aki szereti a katasztrófafilmeket és plusz pontot jelent neki Toby Kebbell, Maggie Grace és Ryan Kwanten jelenléte, az adhat neki egy esélyt. 

(Érdekesség: A film eredetileg Category 5 címmel került volna a mozikba.)

Jönnek a kacsák (Duck Duck Goose)

A Vigyázz, kész, szörf! írója ezúttal rendezőként próbál szerencsét, a Jönnek a kacsák című animációs film pedig egyértelműen a legifjabbakat célozza meg, hiszen a főszereplője egy szeleburdi agglegény lúd, akire azonban saját hibája miatt fontos feladat hárul: két kiskacsát kell visszakísérnie a családjához. Remek családi program lehet, amit nyilván inkább a kisebbek fognak élvezni, de a nagyobbak is találhatnak benne értéket. 

(Érdekesség: A mese rendezője olyan filmek vizuális effektjein dolgozott korábban, mint Az oroszlánkirály, A Notre Dame-i toronyőr, a Herkules, az Aladdin és A szépség és a szörnyeteg.)

Vad Balaton

Mosonyi Szabolcs (Vad Magyarország, Vad Kunság) rendező egy gyönyörűen fényképezett, lélegzetelállító felvételeket kínáló dokumentumfilmben mutatja be nekünk, hogy Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava, a Balaton és annak környezete milyen változatos természeti kincseket tartogat a lángosozókon és pancsoló nyaralókon kívül.

(Érdekesség: A tó 77 km hosszú, legkisebb szélessége Tihanynál 1,5 km, legnagyobb 12,7 km Balatonvilágos és Balatonalmádi között.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A Viszkis (DVD, Blu-ray) 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)