Hirdetés

GameStar Filmajánló - Godzilla, Rossz szomszédság és Llewyn Davis világa

|

Aktuális filmajánlónk legnagyobb sztárja Godzilla, de ha valaki a inkább Seth Rogen morgását hallgatná, akkor jó hete lesz.

Hirdetés

Először nézzük az elmúlt hét érdekességeit. Folytatódik az Agents of S.H.I.E.L.D. sorozat, Chris Hemsworth kaphatja Mel Gibson szerepét a következő Halálos fegyver filmben, szóba került a Prometheus folytatásának premierje és az sem titok többé, hogy ki írja a Jurassic World zenéit.

A Paramount marketingesei sem tétlenkedtek a közelmúltban és bejelentették, hogy a Transformers: A kihalás kora című film hanganyagában közreműködik az Imagine Dragons együttes is. Ennek örömére kiadtak egy új jeleneteket felsorakoztató videót, amelyben már a zenekar Battle Cry című dalát hallhatjuk felcsendülni:

Van itt zúzás dögivel, de a legújabb Godzilla film sem ígér kevesebbet, ahogy a heti több film is biztosan megtalálja majd a maga közönségét:

Godzilla:

Már a Tűzgyűrűben sem kis bestiák flangáltak, de a japánok kitalált kaidzsuja, vagyis óriásszörnye valószínűleg rátesz mindegyikre egy lapáttal. Godzilla a nukleáris fegyverek okozta fenyegetés allegóriájának tekinthető, ezért meglehetősen ironikus, hogy az éppen aktuális amerikai feldolgozásban pont ezeket vetik be ellene. Miközben Gareth Edwards (Monsters) megpróbál hű maradni az eredeti, 1954-es film szellemiségéhez és a nagyra nőtt címszereplőt drámai, az emberek szemszögéből is bemutatni, természetesen Godzillát a katonákkal és más lényekkel is szembeállítja, ahogyan az egy rendes popcorn mozihoz illik. A látványra nem lehet panasz, ráadásul mindehhez olyan színészek asszisztálnak, mint Bryan Cranston, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson, Juliette Binoche és David Strathairn. Ajánlott.

(Érdekesség: A japán Toho stúdió állítólag csak azzal a kitétellel engedte meg a Warnernek a megfilmesítést, ha a film hű marad az eredeti történethez, üzenetéhez és szellemiségéhez.)

Rossz szomszédság (Bad Neighbors):

Seth Rogen humorát megszokhattuk már, hiszen számos vígjátékban bizonyított – vagy épp alulbizonyított, ízlés kérdése -, azonban Zac Efron jó ideje keresi a helyét a szakmában. A High School Musical trilógiában a szépfiút hozta, voltak drámai szerepei (Charlie St. Cloud halála és élete, Az újságos fiú, Félelmetes nap) és kipróbálta magát könnyedebb stílusban is (Megint 17, Szilveszter éjjel), azonban a külföldi vélemények szerint most van a legjobb formájában, amit a Rossz szomszédság című komédiában e héttől kezdve nekünk is bebizonyíthat. A Lepattintva és a Felhangolva rendezője, valamint Az igenember írója, Nicholas Stoller remekül eltalálta az arany középutat a két főszereplő stílusa között és mindez egy már alapból vicces szituációra épül. Egy friss szülőkké váló pár (Rogen és Rose Byrne) mellé beköltözik egy egyetemi diákszövetség, akik hangosabbak a kelleténél, amiből persze egy kisebb háború lesz köztük. Arra pont jó, amire kell.

(Érdekesség: Seth Rogen nemrég azt nyilatkozta, hogy megérti azokat az embereket, akik utálják Justin Biebert, ugyanis a srác élőben is egy nagyképű p*cs.)

Llewyn Davis világa (Inside Llevyn Davis):

1961-ben járunk, amikor a legendás Bob Dylan még épphogy csak bontogatja a szárnyait a Greenwich Village éjszakai klubéletében és a The Mamas & the Papas tagjai sem álltak össze, hogy bedobják a köztudatba a California Dreamin’ bombát. Főhősünk, Llewyn Davis ekkor szeretne a folk zenében maradandót alkotni, ám a rendkívül erős konkurencia mellett magánéleti gondjaival is meg kell küzdenie. A filmben – hasonlóan a Coen testvérek eddigi munkáihoz – nem a történéseken van a hangsúly, sokkal inkább magán az emberen, vagyis annak belső és külső világán, amire találóan a cím is utal. Persze a zene sem elhanyagolható, ahogyan a színészfelhozatal (Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake, John Goodman) is megéri a pénzét, de elsősorban az imént felvázolt összképért mondjuk azt, hogy a Llewyn Davis világa megér egy jegyet.

(Érdekesség: A Coen fivérek 2013-ban megkapták a Cannes-i fesztivál Zsűrijének Nagydíját, továbbá a 2014-es Golden Globe Legjobb filmnek és Legjobb színésznek járó díjait is.)

Populaire kisasszony (Populaire):

Mivel tudná a leginkább felhívni magára a figyelmet egy 2012-es francia vígjáték? Mondjuk, ha kiderül, hogy a címben szereplő Populaire nem egy személyt, hanem egy írógépmárkát jelent. Az elsőfilmes Régis Roinsard könnyed komédiájában az 50-es évek végén járunk, amikor egy fiatal vidéki lányról (Déborah François) kiderül, hogy titkárnőnek pocsék, gépírónőnek viszont kiváló. Főnöke (Romain Duris) is meglátja benne a potenciált, ezért tréningezni kezdi, hogy elindulhasson az országos gépíró bajnokságon, persze a képletből a szerelem sem hiányozhat. A történet mellett a hangulat és a díszletek is egy az egyben az ötvenes éveket idézik, amiben A némafilmes operatőre, Guillaume Schiffman is oroszlánrészt vállalt. Mindent egybevetve, a Populaire kisasszony megér egy próbát, kellemes és aranyos film.

(Érdekesség: A jelmeztervezők szerint elsősorban Alfred Hitchcock filmjei, Audrey Hepburn Mókás arca és Marylin Monroe Hétévi vágyakozása ihlette őket.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

-    Minden odavan (DVD, Blu-ray)
-    Ron Burgundy: A legenda folytatódik (DVD, Blu-ray)
-    A harag tüze (DVD)
-    A kiütés (DVD, Blu-ray)
-    Jack Ryan: Árnyékügynök (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)